featured

Göz Altı Kırışıklığına Ne İyi Gelir? Çözümleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşlılık belirtileri ve mimik kırışıklıklarının ilk görüldüğü yerlerden biri göz altlarıdır. Peki, göz altı kırışıklığına ne iyi gelir? Çözümleri nelerdir? İşte, detaylar!

Göz Alti Kirişikliğina Ne İyi Gelir?

Göz alti kirişikliğina ne iyi gelir, konusunu, daha güzel ve sağlıklı bir cilt görünümüne sahip olmak isteyenler için derledik. Göz altında oluşan çizgiler yüzü olduğundan daha yaşlı ve soluk gösterir.

Göz altında oluşan kırışıklıklar genellikle ilerleyen yaşlarda genetik veya cilt tipine bağlı sebeplerden oluşur. Göz çevresi hassas bir yapıya sahip olduğu için zararlı etmenlerden, çok çabuk etkilenir. Bu yüzden göz çevresi bakımına dikkat etmeli ve göz çevresi zararlı etmenlerden korunmalıdır.

Göz çevresinin güneş ışınlarına maruz kalması, düzensiz uyumak, cilt tipine uygun olmayan kozmetik ürünler kullanmak, sağlıksız beslenmek, sigara ve alkollü içecekler içmek gibi bazı etmenler göz altı kırışıklıklarına sebep olur.

Göz altı kırışıklıkları için evde yapabileceğiniz birçok yöntem vardır. Cerrahi operasyon gerekmeden goz altı kırışıklıkları nasıl gecer doğal yöntemler, ile göz altı kırışıklıklarını geçirme yöntemleri şunlardır;

1. Göz Çevresi Bölgesinde Kan Dolaşımını Hızlandırın

Kan dolaşımının yavaşlaması sonucu cilt; sıkılığını kaybederek kırışıklık, morluk ve göz altı torbaları oluşur. Bunların oluşumunu engellemek için göz çevresi bölgesinde kan dolaşımı hızlandırılmalıdır. Göz çevresine buz koymak, masaj yapmak veya kan dolaşımını hızlandıran maskeler uygulamak bölgedeki kan dolaşımını hızlandırır.

2. Stresli Bir Yaşamdan Uzak Durun

Yapılan araştırmalara göre yoğun stres altında yaşayan kişiler, fiziksel olarak daha erken yaşlanmaktadır.  Resim yapmak, kitap okumak, film izlemek, el işleri ile uğraşmak, çiçek yetiştirmek gibi birtakım hobiler edinmek stresten uzak durmanıza yardımcı olur.

3. Yeterli Miktarda Su İçmeyi Unutmayın

Yeterli miktarda su içmek göz alti kirişikliğina ne iyi gelir sorusuna verilebilecek ilk cevaplardan birisidir. Temiz ve sıkı bir cilde sahip olmak ve toksinleri hızlı bir şekilde atmak için yeteri kadar su içmeyi unutmayın.

4. Sağlıklı Bir Cilt İçin Düzenli ve Dengeli Beslenin

Sağlıklı ve doğal beslenmek cilt sağlığı üzerinde oldukça etkilidir. Temiz ve sıkı bir cilt için doğal gıdalar tüketin ve beslenme düzeninize dikkat edin.

5. Göz Çevrenize Zarar Verecek Kozmetik Ürünlerden Uzak Durun

Göz çevresi ince bir tabaka olduğu için ağır makyajlar zarar verir. Kozmetik ürün seçiminde, kaliteli ve cilt tipinize uygun olmasına özen gösterin. Ayrıca göz çevresi makyajını cildin nefes alması için gece yatmadan önce mutlaka temizleyin.

Goz Altı Kırışıklıkları Nasıl Gecer Doğal Yöntemler Nelerdir?

Goz altı kırışıklıkları nasıl gecer doğal yöntemler ile kırışıklıklar geçer mi, sorusunun cevaplarını bulabileceğiniz yazımızda göz çevresi için uygulayabileceğiniz doğal yöntemleri açıkladık. Cerrahi operasyona gerek duymadan kendiniz birçok doğal yöntemlerle göz altı kırışıklıklarından kurtulabilirsiniz. 

Göz altı sorunları için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler şunlardır;

1. Bitkisel Yağlar Kullanın

Özellikle E vitamini bakımından zengin olan bitkisel yağlar göz çevresinde oluşan sorunları gidermeye yardımcı olur. Üzüm çekirdeği yağı, hindistan cevizi yağı, zeytinyağı gibi yağlar göz altı ve çevresi için kullanılması gereken önemli yağlardır. 

Üzüm çekirdeği yağı cildin nem dengesini korur ve cildi besler. Özellikle göz altında oluşan morlukları yok eder.  Göz çevresinde oluşan kaz ayağı denilen kırışıklığı önlemek içinse en etkili bitkisel yağ hindistan cevizi yağıdır. 

Göz alti kirişikliğina ne iyi gelir, sorusuna cevap olarak verilecek bir diğer bitkisel yağ zeytinyağıdır. Zeytinyağının içerisinde bulunan E vitamini ince deriyi besleyerek sıkılaştırır. 

2. Göz Altına Salatalık Uygulayın

Özellikle yorulmuş gözlerinize uygulayacağınız salatalık dilimleri kan akışını hızlandırarak bölgenin rahatlamasını sağlar. İçerisinde bulunan vitaminler sayesinde göz çevresi bölgesi sağlığına kavuşur. 

3. Göz altı ve Çevresine Buz Torbası Uygulayın

Göz altı ve çevresine buz uygulamanız oluşan morlukları hızlı ve etkili bir şekilde yok eder. Ayrıca cildi sıkılaştırırken kırışıklıkları yok eder. Haftada birkaç gün buz torbasını en az 15-20 dakika göz altı ve çevresinde bekletin.

Göz Alti Kirişikliğina Ne İyi Gelir Hangi Doğal Maskeler Uygulanır?

Göz altı kırışıkları için hazırlanan bazı doğal maskeler kırışıklıkları giderme konusunda oldukça etkilidir. Göz alti kirişikliğina ne iyi gelir, göz altına hangi maskeler uygulanır sorusunun yanıtı olarak bazı maske tarifleri paylaşacağım. 

Göz altı kırışıklıkları için hazırlayabileceğiniz bazı doğal maskeler şunlardır;

1. Yumurta Akı Maskesi

Yumurtanın beyaz kısmını iyice karıştırıp göz altı ve çevresine sürün. Kuruduktan sonra soğuk su ile yıkayarak haftada 1 kez düzenli olarak uygulayın. Yumurta akı cildi hızlı bir şekilde sıkılaştırır ve kırışıklıkları giderir.

2. Zeytinyağlı Çilek Maskesi

5-6 adet çileği bir kabın içerisinde ezin ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı, göz altlarınıza sürüp yarım saat bekletin daha sonra soğuk su ile yıkayın.Haftada 1 kez uygulamanın yeterli olacağı bu maske, goz altı kırışıklıkları nasıl gecer doğal yöntemler nelerdir sorusuna yanıt olabilen oldukça etkili bir tariftir.

3. Bal ve Buğday yağı İle Maske

1 yemek kaşığı balın içerisine 1 tatlı kaşığı buğday yağını koyup karıştırın. Hazırladığınız karışımı göz altı bölgenize sürün ve 10 dakika bekleyip soğuk su ile yıkayın.Buğday yağı ve bal içerisinde bulunan yararlı bileşenler sayesinde göz altını sıkılaştırmada oldukça etkilidir.

Göz altı kırışıklıklarına ne iyi gelir sizler için derledik. Eğer sizin de gözaltı kırışıklığı sorununuz varsa, verdiğimiz yöntemlerden birini kullanabilirsiniz. Özellikle mimik kırışıklıkları oldukça sinir bozucu olduğundan, göz altı kırışıklıklarına ne iyi gelir sorusu özellikle kadınlar tarafından sıkça sorulmakta. Eğer doğal yöntemlerle geçmeyecek kadar göz altı kırışıklığınız var ise, estetik müdahalelerden yararlanabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!