featured

En Karizmatik Kol Dövme Modelleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dövme tutkunlarının ve yeni dövme yaptırmayı düşünenlerin en çok araştırdıkları konuların başında kol dövme modelleri gelmektedir. Gözükebilir bir noktada olması ve diğer bölgelere nazaran daha acı hissettirmesi kol bölgesini dövme için ideal kılmaktadır. Kol dövme modelleri erkek kullanıcıların daha çok tercih ettiği dövme çeşitleri arasında yer almaktadır. Dövmeler kullanıcılarına daha farklı ve karizmatik bir hava katabilmektedir.

Kol dövmeleri erkek kullanıcıların en önem verdikleri noktalardan birisidir. Dövme modelleri kimi zaman bir mesaj, kimi zaman bir hatıra kimi zaman ise sadece görsellik amacı ile kullanılmaktadır. Kol dövmeleri, küçük ya da büyük olarak kişiye göre değişebilmektedir. İnce kollara sahip kişiler daha minimal dövmeleri tercih ederken kalın kollu kişiler büyük boy dövmeler tercih edebilmektedir.

Bazı kullanıcılar dövme konusunda kol ile sınırlı kalmayarak üst kol dövmeleri de tercih edebilmektedir. Omuz bölgesini kaplayan bu kol dövme modelleri daha çok erkek kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir. Moda katalogları içerisinde kol dövme modelleri erkek 2019 dergilerinin en çok incelenen içerikleri arasında yer almıştır.

Özellikle erkek dövme modelleri omuz desenli çeşitler oldukça fazla tercih edildi. Kol dövme modelleri bayan kullanıcılarında ilk tercihlerinden birisidir. Bayanlar kol bölgesi dövmelerinden sıklıkla minimal dövmeleri tercih etmektedir. Minimal kol dövme modelleri küçük tasarımlar olduğu için ince kollu bayanlarda daha hoş durmaktadır. Bayanlar arasında kol dövme modelleri 2019 yılının en çok tercih edilen trendler arasındadır.

Ne Tür Kol Dövme Modelleri Tercih Edilmelidir?

Kol dövme modelleri tercihi aslında kişiden kişiye göre değişmektedir. Örneğin bazı kullanıcılar vücutlarının en gözükebilen noktalarından olan kollarını onlar için önemli hatıraları için kullanmaktadır. Bu kimi zaman evcil bir hayvan, kimi zaman bir isim ya da resim olabiliyor. Her zaman göz önünde olan bu dövme hatıraları diri tutmaya faydalı olmaktadır.

Kol dövme modellerinin bir diğer kullanış amacı görenlere bir mesaj vermektir. Bu sevgi sözcükleri, politik ifadeler ya da güzel bir cümle şeklinde tercih edilebiliyor. Bu noktada sıklıkla yabancı dil kullanımı ön plana çıkabilmektedir. Genellikle bilekten dirseğe doğru uzanan güzel bir söz hem kullanıcıya farklı bir hava katarken hem de çevreye gereken mesajı vermektedir.

Son dönemde tercih edilen dövme modelleri arasında minimal ebatlar dikkat çekmektedir. Bu tarz kol dövme modelleri kadın kullanıcılar tarafından daha fazla seçilmektedir. Geometrik desenler ya da küçük bir resim narin bir bayan bileğinde çok şık durmaktadır.

Kol dövme modelleri arasından tercih yapılırken ileriye doğru pişman olunmayacak bir dövme seçmeye dikkat edilmelidir. Her ne kadar günümüz teknolojisi ile dövmeler silinebilsede maliyetli bir işlem olduğundan tercih noktasında iyi düşünülmelidir.

Dövme yaptırma konusunda tercih edeceğiniz sanatçının son derece steril ortamlarda çalıştığına dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Çünkü temiz olmayan merdiven altı dövme atölyelerinde pek çok hastalık riski bulunmaktadır. Bu noktada son derece seçici davranmak gerekmektedir.

Ünlülerin Kol Dövme Modelleri

Herkes gibi ünlülerde dövme kullanmayı tercih edebilmektedir. Kimi zaman küçük bir dövme kimi zaman ise büyük dövmelere sahip ünlüleri görmek mümkündür. Bu dövmeler sayesinde karizmalarına karizma katan ünlüler pek çok kişiye de ilham olmaktadır.

Türk ve yabancı pek çok ünlü kendilerini ifade ettikleri dövmeleri vücutlarına işletirken, yeni trendlerinde önünü açmaktadır. Örneğin Kıvanç Tatlıtuğ’un bir döneme damgasını vuran,

“only Allah can judge me”

dövmesi hala hafızalardadır. Bu dövme hepimizin pek çok kez karşımıza çıkan bir dövmedir. “Beni sadece Allah yargılayabilir” anlamına gelen bu sözcük ünlü oyuncunun kolunda çok şık duruyor. Dövme modelleri erkek kol yazıları modasını başlatan isimlerden birisidir Kıvanç Tatlıtuğ.

Barış Arduç ise kolunda eski bir Kızılderili kabilesine ait sembolü vücuduna işleten ünlüler arasında. Bu sayede kendisini daha güçlü hissettiğini açıklayan yakışıklı oyuncu dövmesini büyük bir zevkle taşıyan isimler arasında yer almaktadır. Kendisine üst kol dövme modelleri arasından tercih yapan ünlüler arasındadır.

Ünlü şarkıcı Gülşen ise bileğinin üst kısmına “her şey aşktan” cümlesini işletmiş. Güzel şarkıcı dövmesinin anlamını soranlara Mevlana’dan esinlenerek bu dövmeyi yaptırdığını söylemektedir. Son derece zarif duran bu dövme Gülşen’e ayrı bir hava katmaktadır. Bu arada Gülşen’in dövmecisinin her şeyin ayrı yazılması gerektiğini atladığı gözlerden kaçmıyor.

Hande Erçel ile aşk yaşayan şarkıcı Murat Dalkılıç ise kendi soyadını kolunda dövme olarak taşımaktadır. Dövmenin anlamını soran magazincilere kendisini büyüten dedesine saygı için bu dövmeyi yaptırdığını belirtmiştir.

Ünlü şarkıcı İbrahim Tatlıses’in oğlu İdo Tatlıses çok değer verdiği anne ve babasını, kol dövme modelleri arasından tercih eden ünlüler arasında. İbrahim Tatlıses ve Derya Tuna resimlerinin kolunda taşıyan İdo Tatlıses anne ve babasını her şeyden çok sevdiğini her fırsatta dile getiriyor.

Üst kol dövme modelleri tutkunlarından biriside ünlü şarkıcı Murat Boz. Yakışıklı ismin omuz bölgesinde Polynesian adında bir Okyanus bölgesi yer almaktadır. Bu dövmeyi taşımanın kendisine güç kattığını açıklayan ünlü isim bu dövmeyi taşıdığı için son derece mutlu.

Son dönemin sansasyonel isimleri arasında yer alan Didem Soydan ise omuz bölgesi dövme modelleri arasından tercihte bulunan kişilerden. Ünlü manken omuz bölgesinde yer alan dövmenin güçlü kadınların sembolü amazonlara ithaf etmiş bulunmaktadır. Bu dövme sayesinde güçlü bir kadın imajı çizen Didem Soydan dövmesi ile son derece mutlu.

Dünyaca ünlü mankenler arasında yer alan Gisele Bündchen’in bileğinde yer alan küçük yıldız dövmesinin manası ise oldukça derin. Yıldız isim New York’a ilk geldiği dönemde gökyüzünde hiç yıldız göremediği için koluna bu dövmeyi yaptırmış. Bu dövme sayesinde büyükannesini hatırladığını belirten Gisele kol dövme modelleri küçük sembollerin insana kattığı zarafetin adeta simgesi oldu.

Hollywood’un ünlü oyuncularından Angelina Jolie oyunculuğu yanında dövmeleri ile de ün yapmış isimler arasında yer almaktadır. Vücudunun pek çok yerinde dövme bulunan ismin kol dövme modelleri ise dikkat çekmektedir. Sol kolunun üst kısmına çocuklarının doğum yerlerinin enlem ve boylarını yazdıran ünlü ismin dövmeleri son derece şık durmakta.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!