featured

Yorgunluğa Çare Bulundu! 15 Madde de Yorgunluğa Son!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dilediğiniz kadar sağlıklı beslenin ve düzenli bir uykuya sahip olun bazen yorgun hissedersin. Yorgunluğa çare bulundu ! 15 adımda yorgunluğa son! İşte, detaylar!

Yorgunluğun Çaresi Bulundu!

Yorgun hissetmek ve bunun sürekli hale gelmesi, çoğu zaman oldukça sinir bozucu olabiliyor. Siz de sürekli yorgun hissedenlerden misiniz? Yorgunluğa çare arıyorum , ama bulamıyorum mu diyorsunuz? O halde doğru yerdesiniz! Yazılı adımlara uyun, yorgunluktan kurtulun. Haydi, başlayalım…

1 – Alarm Çaldığında Kalkın, Ertelemeyin!

Uykuyu bölmek ve ardından yeniden uykuya geçmek, uyandığınızda daha yorgun hissetmenize neden olur. Eğer yorgunluğa çare arıyor iseniz, ilk yapmanız gereken şey alarm çalar çalmaz yataktan kalkmayı başarabilmektir.

2 – Toprağa Basmayı İhmal Etmeyin!

Gün içerisinde eğer hava güzel ise günde mutlaka 5-10 dakika da olsa çıplak ayakla toprağa basın. Bu, vücudunuzdaki negatif enerjiyi ayaklarınız yoluyla toprağa vermenizi sağlayacaktır. Bu sayede hem psikolojik olarak rahatlayacaksınız, hem de negatif enerjinin yol açtığı ve yorgunluk hissi veren omuz ağrılarından kurtulacaksınız.

3 – Gözünüzü Açın ve Su İçin

Beyninizin uyanması için gözünüzü açar açmaz kahve mi içiyorsunuz? Bu sizi o an uyandırsa da gün içinde yorgun hissetmenize neden olur. Bundan dolayı sabah kalkar kalkmaz yapmanız gereken ilk şey büyük bir bardak su içerek tüm organlarınızı uyandırmaktır. Unutmayın, su hayattır!

4 – Toplu Olmak Dinlendirir

Sabah kalkınca direk olarak yatağınızı toplamak istemeyebilirsiniz. Ancak uyandıktan sonra yorgun hissediyor olsanız dahi yatağınızı toplamak, kendinizi iyi hissetmenize neden olacaktır. Unutmayın, günlük rutinler değiştikçe bedeniniz de uyanmaya başlar.

5 – Uyanır Uyanmaz Kaslarınızı Çalıştırın

Sürekli halsizlik yorgunluk hali bir süre sonra sinir bozucu olmaya başlar. Bu yüzden de yorgunluğun çaresi bu durumu yaşayan insanlar tarafından aranmaktadır. Yorgunluğa çare olabilecek şeylerden biri de uyanınca esneme hareketleri yapmaktır. Uyanınca yapacağınız bu hareketler endorfin salgılayarak enerjik hissetmenizi sağlayacaktır.

6 – Evinizde Okyanus Esintileri Estirin

Kadınlarda HALSİZLİK ve yorgunluk nedenleri arasında depresyon da yer almaktadır. Ancak kendi kendinize bu teşhisi koymak elbette ki yanlıştır. Eğer yorgun hissediyor iseniz, eviniz de sizi uyandırmaya yardımcı kokular kullanabilirsiniz

7 – Sprey Şişesine Su Doldurun

Sabah yataktan kalkmak ve gözünüzü açmak size zor geliyor ise gece yatmadan önce baş ucunuza sprey şişesi içinde su koyun ve sabah kalkınca bu suyu yüzünüze sıkın. Böylece güne daha uyanık bir şekilde başlayabilirsiniz. Tabii bu işlemden sonra yüzünüzü tekrar yıkamayı da ihmal etmeyin.

8 – Beyninize Kan Gitmesini Sağlayın

Yorgunluk sizin için artık kronik hale gelmişse, kan değerleriniz de oldukça normal ise o zaman yorgunluğa çare aramanız oldukça normaldir. İşte, sabah uyandıktan sonra beyninize kan gitmesini sağlar iseniz bu sizi uyandırarak enerji verebilir. Bunun için yataktan henüz kalkmadan başınızı 1 dakika kadar aşağı sarkıtabilirsiniz.

9 – Sıkı Bir Kahvaltı Edin

Sürekli yorgun Hissediyorum ne Yapmalıyım, diye soruyor iseniz bu sorunun cevabı kesinlikle sıkı bir kahvaltı etmektir. Sabah kalkar kalkmaz canınız kahvaltı etmek istemeyebilir. Ya da açma, poğaça gibi yiyecekler ile geçiştirebilirsiniz. Ancak bu oldukça yanlıştır. Güne enerjik başlamanın ilk adımı sıkı bir kahvaltıdan geçer. Özellikle içinde doymuş yağların, yeşil sebzelerin bulunduğu bir kahvaltı size tüm gün enerji verecektir.

10 – Kahveyi Azaltın

Halsizlik ve yorgunluk için vitamin kullanmadan önce verdiğimiz rutinleri denemeniz daha doğru olacaktır. Eğer Halsizlik ve yorgunluk çözümü için doktora başvurduysanız ve herhangi bir sorunuz yok ise, kendinize dönüp bakın ve yanlış bir yaşam tarzınız varsa onu düzeltmekle başlayın. Kahve içmek, günün başlangıcında iyi gelse de vücudunuza alacağınız fazla kafein ileri ki saatler de yorgun hissetmenize neden olabilir.

11 – Bitter Çikolatayı Çantanızdan Eksik Etmeyin

Evet biliyoruz bitter çikolatanın çok seveni yok, çünkü tadı biraz acımtırak. Ancak bu çikolataya acı tadı veren Theobromine özel bir maddedir. Vücudun merkezi sinir sistemini uyarır ve sonrasında size enerji verir.

12 – Güneş Işığından Yararlanın!

Yorgunluğun çaresi listemizde en önemli noktalardan biri de güneş ılığından faydalanmanızdır. Güneş ışığı insana mutluluk vererek enerjik hale getirir. Gece uyurken perdeyi açmanız, sabah gün ışığı ile kalkmanıza ve mutlu olarak uyanmanıza sebep olur.

13 – Davranışsal Uyarılarda Bulunun

Davranışsal uyarılar da bulunmak uykunuzu açar. Yorgunluğa çare için, gün içinde uykunuz geldiğinde ya da aşırı yorgun hissettiğiniz de bir arkadaşınızla diyalog kurmanız sizi uyandıracak ve enerji almanızı sağlayacaktır.

14 – Alışkanlıklarınızı Değiştirin

Sabah kalktığınız andan itibaren ne yapıyor iseniz bu rutini değiştirip, kendinize yeni bir rutin edinin. Halsizlik yorgunluk eklem ağrıları da yapar. Bu yüzden alışkanlıklarınızı değiştirerek daha enerji hissetmeye başlayabilirsiniz.

15 – Yorgunluğa Çare ! Beyninizi Uyandırın

Arada sırada beyninizi uyandırmaya çalışın. Böylece unutkanlık gibi hastalıkların önüne geçersiniz. Yorgunluğa çare için arada bulmaca çözebilir, puzzle yapabilirsiniz. Halsizlik yorgunluk uyku hali baş ağrısı da yapabilir. Yorgunluğa çare için bazen beyninizi hem dinlendirin hem de uyandırın. Bunun için de zihninizi biraz zorlayacak şeyleri tercih edin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!