featured

Acunflix mi Geliyor? Acun Ilıcalı Netflix’e Rakip Dijital Platform Kuruyor İddiası

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Acun Ilıcalı, dünyada en çok ücretli aboneye sahip olan Netflix’e yerli bir dijital platform ile rakip olmaya hazırlanıyor. Bu bomba iddia bir anda Türkiye gündeminde yerini aldı. Hatta gerekli izinler için harekete geçildiği bilgisi de iddialar arasında yerini alıyor.

Türk televizyon tarihinin en başarılı TV program yapımcılarından olan ve TV8 kanalının sahibi Acun Ilıcalı, büyümeye devam ediyor. Birçok program ile reyting rekorları kıran başarılı sunucu ve yapımcı, bu kez de dijital dizi ve film platformu Netflix’e rakip olmaya hazırlanıyor.

Resmi Makamlara Başvurular Yapıldı!

Netflix, uzun bir zamandır Türkiye’de aktif olarak faaliyetlerini yürütüyor. Birçok kullanıcı platforma ücretli şekilde kayıt oluyor ve benzersiz dizi ve filmleri izliyor. Kısa sürede dünyada ve ülkemizde büyük bir hayran kitlesine kavuşan platformun dünyada ve Türkiye’de birçok rakibi de bulunuyor. Türkiye’de bulunan rakipleri; BlueTV, PuhuTv yerli platformlar olsa da yeterli bir rekabet gücüne sahip değiller.

Rekabette güçlü bir rakip olan TV8 kanalının sahibi Acun Ilıcalı, yerli bir dijital platform ile Netflix’e karşısına çıkıyor. İddialar ciddi anlamda ilerleme kaydedildiği yönünde. Kültür ve Turizm Bakanlığı dahil olmak üzere birçok resmi makama gerekli başvurular yapıldı. Başvuruların onaylanması halinde tüm süreç daha hızlı şekilde ilerleyecek. Dijital platformun hizmete sunulması için tüm çalışmalar tamamlanacak.

Exatlon Challange Netflix Üzerinden Yayınlanmıştı

Hem dünyada hem ülkemizde büyük başarılar elde eden Ilıcalı, dünyada en çok izlenen yapımları satın alarak geliştiriyor. Bunların en başında herkesin bildiği üzere Survivor yarışması geliyor. Ülkeler arası kapışmalara da ev sahipliği yapan Survivor, her sene reyting rekorları kırıyor.

Acun Medya’nın yapımcılığını üstlendiği bir diğer yapım Exatlon Challange, nefes kesen mücadelelere sahne oluyor. Türkiye’nin ünlü YouTuberları ile çekilen program, geçtiğimiz günlerde Netflix üzerinden yayınlanmıştı.

https://www.youtube.com/watch?v=eg2Y4C8f5xE

Programın çekildikten uzun bir süre sonra yayına girdi. Bu süreçte Ilıcalı, YouTuber ve dijital paltform sunucuları ile çektiği programın sürpriz bir platformda yayınlanacağı ifade etti. Bu ifadesi yeni bir platform kurulacak söylentilerini çıkarmıştı. Fakat daha sonra Netflix ile yayınlanacağı duyuruldu.

Acun Ilıcalı Kimdir?

YouTube video

Türk televizyon tarihinin en başarılı programlarını yapan Ilıcalı, 29 Mayıs 1969 yılında Edirne’de dünyaya geldi. Ailesi Erzurum ilinin Aziziye ilçesinden gelmektedir. Bu nedenle de tutkulu bir Erzurumlu olduğu her yerde dile getirmektedir.

Anne İlknur Ilıcalı kooperatif il müdürü olarak görev yapıyordu. Baba Ergün Ilıcalı ise bir müteahhitti. Ömer Cenker Ilıcalı adında bir de abisi vardır. Acun, kendi ifadelerinde abisini okula gitmesini çok kıskandığını söylüyor. Bu nedenle 5 yaşında okula başladığını ve bu nedenle de okul hayatını hep bir oyun olarak gördüğünü ifade ediyor.

YouTube video

İlk ve ortaokulu Edirne İstiklal Okulu’nda okuyan Ilıcalı, lise yıllarını İstanbul’da anneannesinin yanında geçirdi. Derslerle pek alakası olamayan Ilıcalı, bir dönem ders çalışması için odasına kapatıldı. Fakat o ders çalışmak yerine kitaplardaki harflerden lig kurarak onlara maç yaptırdı. Üniversite zamanı geldiğinde İstanbul Üniversitesi İngilizce öğretmenliği bölümünü kazandı. Bu bölümde 7 sene vakit geçirdi fakat mezun olamadı.

Acun Ilıcalı Hayatı

Acun, ilk evliliğini öğrenci yıllarında iken yapmıştır ve o yaşlarda henüz 19 yaşında idi. Bu evliliğinden bir kızları olmuştu. Eşi ve kendisi öğrenci olduğu için geçimlerini ailesi karşılıyordu. Kendi ifadelerinde, arkadaşlarının sürekli evine geldiğini ve oyun oynadığını söylüyor. Yine böyle bir günde eve polis baskın düzenlemiş ve balkon operasyon yapmış. Fakat içeridekilerin oyun oynadığını gördüğünde tekrar gitmişler.

Acun bu dönemden sonra çok zorlu bir sürece girdi. Annesi, babası ve küçük kızı babasının kullandığı bir otomobil ile Bodrum’a doğru yola çıkmıştı. Balıkesir bölgesine geldiklerinde Ergün Ilıcalı önündeki konvoyu sollamak istedi. Fakat karşıdan 180 km hızla gelen bir araç ile kafa kafaya çarpıştılar. Bu kaza sonucu anne İlknur ve baba Ergün Ilıcalı hayatını kaybetti. Küçük kızının vücudunda ise 18 kırık tespit edildi.

Olayın etkisini üzerinden atamayan Acun, anne ve babasını acısı ile evden 1 sene boyunca çıkmadı ve eşi ile boşandı. Ağır travmalar sonucu hayata alışmaya başladığı sırada motorsiklet kazası geçirdi. Bu kaza sonucu arkasında bulunan arkadaşını kaybetti. Kendisinin ise kolunda kırık meydana geldi. Ameliyata alınan Acun’un sol koluna platin takıldı.

Acun Ilıcalı Serveti

Anne ve babasının ölümünden sonra kendisine kalan mirası kısa bir süre içinde tüketen Acun, Bağdat Caddesi’nde bir kot dükkanı açtı. Fakat bu işte de başarı gösteremeyen Ilıcalı, kısa süre içinde iflas etti. O dönemlerde hiç parasının kalmadığını fakat arkadaşları sayesinde bunun eksikliğini hiç hissetmediğini ifade ediyor.

Yıllar 1995-1996 olduğunda üniversite arkadaşı Esat ile hava alanına doğru gider. Tam bu sırada Show TV binasının önünden geçmektedirler. O sıralarda çocukluk arkadaşı Göktuğ Sevinçli Show TV spor servisinde görev yapmaktaydı. Hemen arkadaşı ile irtibata geçen Acun, Esat ile beraber oraya gelmek istediğini söyler. Sevinçli, sevinçli bir şekilde ikisini de Show TV’ye davet eder ve güzel bir yer olduğunu ifade eder.

YouTube video

İrfan Şahin ve İlker Yasin ile tanışan ikili futbol bilgisi ile karşısındakileri etkilemeyi başarmıştır. Dönemin spor müdürü İlker Yasin ikisinin de spor servisinde çalışmasını istemiştir. Koyu bir Fenerbahçeli olan Acun, Beşiktaş muhabiri olarak işe başlamıştır.

Tarihler 2002 yılını gösterdiğinde efsane program “ Acun Firarda” başlamıştır. Bu programın hem sunuculuğunu hem de yapımcılığını üstlenen Acun, büyük bir ivme kazanmıştır. 2006 yılında programı bitiren Acun Ilıcalı, Acun Medya temellerini attı ve şirketi kurdu.

Acun Medya kuruluşu ile beraber programlarına hız kazandıran Acun, Show TV bünyesinde programlar yapmaya başlamıştır. Fear Factor, Var mısın Yok musun?, Survivor Türkiye, Yeteneksizsiniz Türkiye gibi efsaneleşmiş programları Türkiye televizyonları ile tanıştırmıştır.

Servetini yaptığı programlar sayesinde katlayan Acun, TV8’i satın alarak programlarını kendi kanalında yayınlamaya başlamıştır. Her biri ayrı reyting rekorları kıran programları sayesinde 2008 yılında vergi rekortmenleri arasında yerini almıştır.

Acun Ilıcalı Kaç Yaşında?

Şimdilerde 51 yaşında olan Acun, başarılı TV programları yapmaya devam ediyor. Şuan büyük bir beğeni ile izlenen MasterChef Türkiye programı ile izleyenleri ekranlara kilitliyor. Bir futbol kulübü de satın alan Acun Ilıcalı, Netflix ile rakip olmak için de yerli bir dijital platform üzerinde çalışıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!