featured

Türk Kahveli Pavlova Tatlısı Nasıl Yapılır? Pavlova Tatlısının Hikayesi Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pavlova tatlısının adı ünlü bir Rus balerinden gelmektedir. Adını Anna Matveyevna Pavlova isimli balerinden alan bu tatlının bir hikayesi vardır. Pavlova tatlısı pek çok kişinin zevkle yediği tatlılardan biridir. Şimdi Türk kahveli pavlova tatlısı tarifi ile bu leziz tatlıyı yapalım hem de Pavlova tatlısının hikayesi nasılmış, anlatalım.

Pavlova Tatlısının Hikayesi!

Yıl 1926 ve Anna Matveyevna Pavlova, Yeni Zelanda – Avusturalya turnesine çıkar. Yeni Zelanda’ya yaptığı ziyaret yılın olayı kabul edilir. Ve o zamandan bu zamana aktarılanlara göre, Pavlova’nın kaldığı otelin şefi kendisine bir tatlı hazırlamayı ister. Balerinin beyaz tütüsünden etkilenir ve kırılgan, hafif ve oldukça narin bir tatlı yapmak için kolları sıvar.

Tatlıyı yapar. Yaptığı tatlıyla şunu anlatır; tatlının bezeye benzeyen tabanı tütünün asıl şeklini oluşturur. Üstünde bulunan krem şanti kısmı tütünün üzerindeki ince kumaşı ifade eder. ve süslemede kullanılan kivilerde balerinin tütüsünün üzerinde yer alan yeşil gül yaprakları anlamına gelir. Tatlı o yıllarda oldukça tutulur. Önemli günlerin en önemli tatlısı olur ve Yeni Zelanda ile Avusturalya’nın milli tatlısı olarak kabul edilir.

Türk Kahveli Pavlova Tarifi!

Vereceğimiz bu tarif ile 4 adet Pavlova tatlısı yapılabilmektedir.

Malzemeler:

5 yumurtanın beyazı,Yarım vanilya çubuğu,2,5 su bardağı toz şeker,5 çorba kaşığı kadar Türk kahvesi.

Krema için:

300 gram beyaz çikolata,200 gram krema,1 limonun kabuğu.

Pavlova Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle Pavlova yapmak için fırın 120 derece ısıtılır ve fırının tepsisine iki kat olmak üzere yağlı kağıt serilir.Yumurtanın akları ile sarıları ayrılır.Yumurta aklarının üzerine yarım vanilya çubuğunun özü eklenir.Yedi dakika boyunca mikserin en hızlı devri ile çırpılır.Çırpma işlemi sırasında azar azar şeker eklenir ve yedi dakika daha çırpılır.Türk kahvesinin yarısı da eklenir ve bu sefer spatula ile daire şeklinde karıştırılır.İki adet pavlova için hazırlanan karışımın dörtte birini tepsiye dökün ve bir saat boyunca fırında pişirin.Tepsinin biri piştikten sonra diğerini de aynı şekilde pişirin.Beyaz çikolatayı ince ince doğradıktan sonra bir kabın içerisine koyun.Krema kaynayacak hale gelince üzerine limon kabuğu rendesi ve çikolatayı ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra fırından çıkartılan ve soğuyan pavlovanın üzerine sosu ekleyin.Pavlova tatlısı servise hazır hale gelmiştir. Servis tabaklarına alarak ikram edebilirsiniz. Pavlova yalnızca kahve ile değil, istenilen her meyve ile süslenebilir. Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!