featured

İnfaz Düzenlemesi Kararları Ceza İnfaz Kurumları Kapasitesinin Aşılmasına Engel Olamadı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ceza İnfaz kurumlarında bulunan doluluğun azaltılmasının da amaçlandığı son infaz düzenlemeleri de cezaevlerindeki kapasite sorununa çözüm olamadı. Adalet Bakanlığı’na ait veriler, yaklaşık 100 bin tutuklu ve hükümlünün ceza infaz kurumlarından tahliyesine olanak sağlayan son infaz düzenlemelerinin, ceza infaz kurumlarını rahatlatmak için yeterli olmadığını gözler önüne serdi.

260 Bin 876 Tutuklu Hala Ceza İnfaz Kurumlarında

Adalet Bakanlığı verilerine göre, toplam kapasiteleri 242 bin 550 kişi olan ceza infaz kurumlarında, 2020 yılı Ekim ayı itibariyle toplam 260 bin 876 tutuklu ve hükümlünün kaldığı açıklandı.

Bu veriler kapsamında, koronavirüs salgınının hız kesmeden sürdüğü şu günlerde ceza infaz kurumlarında kalanların sayısının halen daha ceza infaz kurumlarının toplam kapasitesinin yüzde 7,5 oranında üzerinde olduğu ortaya çıktı.

Kapasite Üstü Kalan Kişi Sayısında Tam İyileşme Sağlanamadı

2020 yılı nisan ayında yasalaşan infaz düzenlemeleri ile istisna olarak tutulan bazı suçlar dışında kalan diğer suçlardan hükümlü olan yaklaşık 100 bin kadar kişi ceza infaz kurumlarından tahliye edildi.

Ancak Adalet Bakanlığı’nın ceza infaz kurumlarında kalanlara ilişkin son verilerine göre, gerçekleştirilen tahliyelerde bu kurumlardaki kapasite üstü kalan kişi konusunda tam iyileşme sağlanmasına yetmedi. 2020 yılı Ekim ayı itibariyle ceza infaz kurumlarında kalan tutuklu ve hükümlü kişi sayısı 260 bin 878 olarak açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!