featured

PTT Kargo Müşteri Hizmetleri Direkt Bağlanma Numarası

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ptt kargo müşteri hizmetleri numarası, son zamanlarda koronavirüs sebebiyle kişiler tarafından daha fazla merak edilmeye başlandı. Çünkü devlet, PTT aracılığıyla yaptığı yardımları dağıtıyor. Bu nedenle de internette en çok araştırılanlar arasına Ptt kargo müşteri hizmetleri direk bağlanma girdi. İşte ptt aracılığıyla yapılabilecekler ve ptt’nin müşteri hizmetlerine bağlanma yöntemleri…

PTT Kargo Müşteri Hizmetleri Numarası

PTT müşteri hizmetleri numarası bilindiği üzere 444 1 788 olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu numara üzerinden dileyen kişiler, istedikleri zaman arama yapabilmekte ve sorularını, sorunlarını dile getirebilmektedir. PTT, son yıllarda kargoculuk hizmetiyle de ön plana çıkmıştır. Çünkü pek çok kargo firmasına göre Ptt, daha ekonomik koşullar altında vatandaşlara hizmet sağlamaktadır. Eğer siz de kargoculuk işlemleri için Ptt’yi tercih ettiyseniz ve herhangi bir konuda hizmet almak istiyorsanız ptt kargo müşteri hizmetleri tel üzerinden iletişim sağlayabilirsiniz.

1-  Ptt Kargo Müşteri Hizmetleri Mail Adresi

Ptt kargo müşteri hizmetleri mail adresi üzerinden de iletişim sağlanabilmektedir. PTT ile iletişim kurmak için mail yolunu tercih edecek olan kişilerin, [email protected] adresini kullanması gerekecektir. Ptt kargo e-posta adresi üzerinden tüketiciler, sorularını ve sorunlarını yetkililere iletebilmektedir.

Günümüzde Ptt iş hacmini oldukça geliştirmekte ve daha fazla etkinlik göstermektedir. Bu nedenle de ptt kargo müşteri hizmetleri bilgilerine sık başvurulmaktadır. Çünkü Ptt, yurt dışı kargo, yut içi kargo hizmetlerini de vermektedir.

2-  PTT Kargo Müşteri Hizmetleri Mesai Saatleri Nedir?

Ptt kargo müşteri hizmetleri mesai saatleri kesintisiz olarak 444 1 788 numarası üzerinden verilmektedir. Ancak ptt kargo dağıtım çalışma saatleri belirlidir. Genel olarak il veya ilçeler bazında ufak değişiklikler olsa da PTT kargo dağıtım mesai saatleri sabah 08.00 ile 17.00 arasında gerçekleşmektedir. Ayrıca ptt kargo müşteri hizmetleri çalışma saatleri, merkez şubelerde Cumartesi günlerinde hizmet verirken, merkez olmayan şubelerde Cumartesi günleri hizmet verilmemektedir. Pazar günleri ise PTT kargo tarafından kargo teslimatları kesinlikle yapılmamaktadır.

3-  PTT Çağrı Merkezi Engelli Hizmetleri Bağlanma

Engelli vatandaşlar için Ptt ayrıca bir hizmet sağlamaktadır. Ptt çağrı merkezi engelli hizmetleri, engel sahibi vatandaşlar için büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Bu hizmet, PTT’nin internet sitesi üzerinden verilmektedir. Bu hizmetten yararlanılabilmesi için de takip edilmesi gereken adımlar şunlardır:

Konuşma veya işitme engeline sahip kişiler PTT’nin ptt.gov.tr giriş adresine tıklarResmi sitenin sağ üst bölümünde yer alan ‘İşitme ve Konuşma Engelli Müşteri Hizmetleri’ kısmına tıklanırEkrana gelen sayfada üyelik işlemi gerçekleştirilirEkrana, işaret dili bilgisi olan ptt kargo müşteri hizmetleri yetkilisi çıkarKişiler, Ptt kargo müşteri hizmetleri telefon numarası üzerinden gerçekleştiremedikleri tüm işlemleri, buradan kolaylıkla gerçekleştirebilir

PTT görme engellilere Özgü bir müşteri hizmetleri sunmamaktadır ancak bu kişiler, ptt kargo müşteri hizmetleri telefon numarası üzerinden kolaylıkla iletişim sağlayabilmektedir.

4-  PTT Telefon Numarası ve Ptt Sesli Yanıt Sistemi Bilgileri

PTT kargo müşteri hizmetleri şikayet veya bilgi alımı için 444 1 788 numaralı telefon aranmaktadır. Bu numara arandığında kişiler direkt olarak sesli yanıt sistemiyle karşılaşmaktadır. Sesli yanıt sistemi sayesinde kişiler daha kısa sürede istedikleri bilgiye ulaşabilmektedir. 444 1 788 arandıktan sonra PTT kargo telefon ve sesli yanıt sisteminin tuşlamaları ile bağlanılacak olan birimler şunlardır:

1’e basıldığında; SGK hizmetleri ödemeleri, posta çeki hesap ve PTT telefon bankacılığı hakkında bilgi alınabilecek birime bağlanılır2’ye basıldığında; ptt kargo müşteri hizmetleri birimine bağlanılır; kargo gönderileri hakkına bilgiler alınır3’basldığında; posta ve telgraf hizmetlerine bağlanılır4’ basıldığında; HGS işlemleri birimine bağlanılır5’e basıldığında; PTTCell işlemleri birimine bağlanılır6’ya basıldığında; E-PTT Avm işlemleri birimine bağlanılır7’ye basıldığında Arapça birimine bağlanılır8’e basıldığında; PTT hizmetleri için bilgi alınacak birime bağlanılır9 tuşlandığında İngilizce birime bağlanılır0 tuşlandığında; veri izni işlemleri için birime bağlanılır

Görüldüğü üzere ptt kargo müşteri hizmetleri yetkilisi için görüşme yapmak ve bilgi alımını sağlamak için 444 1 788 numaralı telefonun aranması gereklidir. Kişiler, daha kolay bir yöntemle; internet aracılığıyla gönderi takip no üzerinden sorgulama yapabilmektedir. Ptt kargo sorgulama için, gönderilen kargonun takip numarasının, internet sitesindeki belirlenmiş olan alana girilmesi yeterlidir.

Genel olarak PTT kargo takip yapma işlemleri için internetten sorgulama yapmak tercih edilmektedir. Dileyen kişiler, https://gonderitakip.ptt.gov.tr/ üzerinden kolayca sorgulama yapabilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!