featured

KYK Burs Ne Zaman Yatacak | KYK Ne Zaman Yatacak 2020 Aralık

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversite eğitiminde önemli bir devlet desteği ve kredisi olan KYK burs ne zaman yatacak sorusu, pandemi sürecinde oldukça yıpranan öğrenci aileleri tarafından merak edilmektedir. Koronavirüsle mücadele sürecinde uzaktan eğitimin yapıldığı son eğitim öğretim yılında, Kyk ne zaman yatacak 2020 KKY yatacak mı soruları da üniversite öğrencileri tarafından araştırılmak zorunda kaldı.

İlginizi Çekebilir:  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu 2021 Yılı Öğrenim Kredisi ve Burs Başvuru Sonuçlarının Açıklandığını Duyurdu

2020 Aralık KYK Yatacak mı | Aralık Ayı Bursu Yattı mı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilen Kredi Yurtlar Kurumu kredi ve burs yardımları 2020 Kasım ayında da devam ediyor. Kasım ayı KYK burs ve kredileri 6 Aralık 2020 tarihinden itibaren TC kimlik numarasına göre yatırılacak.

2020 – 2021 Öğrencileri İçin KYK Burs Ne Zaman Yatacak?

2020-2021 Eğitim ve Öğretim dönemi başlarken, YKS sınavında başarılı olarak üniversiteye kayıt olma hakkı kazanan öğrenciler için KYK ne zaman yatacak 2020 sorusunun cevabı açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yeni öğrencilerin de burslarının yattığını açıkladı.

KYK Burs ve Kredileri ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Üniversite eğitimi boyunca alınabilen KYK kredi ve burs ödenekleri bu yıl da verilmeye devam ediyor. Üniversitelerin uzaktan bir şekilde başladığı Eylül 2020 itibari ile 2020 Aralık ayı KYK bursu ne zaman yatacak sorusunun da cevabı büyük bir merak konusu oldu. Çünkü uzaktan eğitim alırken, kredi verilip verilmeyeceği konusunda ailelerin büyük bir endişesi bulunuyordu. İşte, KYK Burs Ne Zaman Yatacak 2020 sık sorulan soruları!

1 – Kyk Ne Zaman Yatacak 2020

2020 yılı sonuna gelirken KYK burslarının yatıp yatmayacağı konusunda ailelerin büyük bir endişesi bulunmaktaydı. Uzaktan eğitimin yapıldığı birçok üniversite öğrencisi bu yıl burs alıp alamayacaklarından endişe duymaktaydı. KYK bursu hakkında sıklıkla sorulan soruları toparlayan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu müjdeyi verdi. KYK bursları yattı.

2 – KYK Bursu Ne Kadar

KYK ne zaman yatacak 2019 sorusunu geride bırakırken, 2020 yılında burs miktarının ne kadar olacağı en sık sorulan sorular arasına girdi. 2020 KYK bursu:

Lisans öğrencileri için 550 TLYüksek Lisans öğrencileri için 1100 TLDoktora öğrencileri için 1650 TL olarak belirlendi.

3 – 2020 KYK Yurt Ücreti Ne Kadar

Kredi Yurtlar Kurumu sadece burs ya da kredi vermekle sorumlu değildir. Üniversite eğitimini şehir dışında okumak zorunda olan öğrenciler için uygun fiyatlı konaklama imkanı sunan KYK yurt ücretleri 2020 standart odalar için 200 TL olarak açıklandı. Yüksek standartlı odalarda konaklamak ise 215 TL ile 340 TL arasında değişmektedir. KKTC ‘de eğitim gören öğrenciler için ise yurt ücreti 400 TL olarak belirlendi.

4 – 2021 KYK Yurt Ücreti Ne Kadar

Uzaktan eğitim ile öğrenim gören üniversite öğrencileri, şu an için KYK yurtlarında konaklama imkanına sahip değillerdir. Bu nedenle 2021 KYK yurt ücreti bilgisi henüz paylaşılmamaktadır.

5 – KYK Bursu Nasıl Kesilir?

KYK bursu kesilme nedenleri arasında üniversite eğitiminin zorunlu eğitim olan 4 ya da 5 yılda ( hazırlık ile birlikte) tamamlanamaması yer almaktadır. Yani, 4 senelik bir üniversite eğitiminde KYK bursu yalnızca 4 sene alınabilmektedir.

YouTube video

Sınıf tekrarı alınması durumunda da burs kesintisi yaşanmaktadır. Sağlık nedeniyle okula ara vermek, başka bir okula yatay geçiş yapmak ve bir önceki okulda başarısız olmak da bursun kesilmesine neden olabilmektedir.

6 – 2020 KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır?

YouTube video

KYK yurt başvurusu nasıl yapılır sorusunun cevabı diğer tüm resmi işlemlerde olduğu gibi e-devlet üzerinden şeklinde olacaktır. Yurt başvurusu yapacak öğrencilerin öğrenim görecekleri okula kayıt olduktan sonra e-devlet üzerinden yurt başvurusu yapmaları gerekmektedir. Başvuru sonuçlarını öğrenmek için ise http://sonuc.kyk.gov.tr adresi kullanılmalıdır.  

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilen KYK kredi ve burs almaya hak kazanan öğrenciler, ne zaman ödeme alacakları konusunda sıklıkla araştırma yapmaktadır. YKS tercih sonuçları açıklandıktan kısa bir süre sonra öğrenciler KYK burs ve kredi başvurusu yapabilirler.

KYK burs başvuru sürecinin ardından sonuçlanan kredi durumlarına göre, öğrenciler kyk burs ücretleri ve kredi ödeme tarihlerini beklemelidirler. Kredi ödemeleri TC kimlik numarasına göre sıralanadırılmakta olup, ödeme başladıktan 1 hafta sonrasına kadar ödemeler tamamlanmış olmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!