featured

Gaziantep Gezilecek Yerler Haritası ile Muhteşem Antep Turu | Gaziantepte Gezilecek Yerler Nerelerdir | İşte Gaziantep’te Gezilecek Yerler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep gezilecek yerler haritası ile öyle bir rotanız var ki baştan sona doğal ve tarihi mekanlar sıralı halde! Hani o dizilerde izlediğiniz muhteşem mekanlar varya onlar Gaziantep gezilecek yerler listesi içinde en çok hafızalara kazınan mekanlar! Gaziantep’te gezilecek görülecek yerler deniliyorsa işin içine yemek de girince bu mekanların sayısı bitmek bilmez. Bir Antep turu için 1-2 gün asla yetmez. Şöyle güzelce gezeyim her anın tadını çıkarayım derseniz mutlaka 1 hafta 10 günlük zaman dilimini Antep sınırlarında geçirmeniz gerekli.

Peki Gaziantep gezilecek yerler listesi denilince akla nereler gelir?  Gaziantepte gezilecek yerler için geniş çaplı bir araştırma yapmadan yola çıkmamanızı tavsiye ederiz.  Gaziantep gezilecek yerler 2020 yılında en çok arananlar arasında yer alsa da pandemi sürecinde sanal turlar ile yine de bu güzel ilin atmosferini izlemek mümkün oldu.

Peki sizce Gaziantep’e gidilince görmezseniz olmaz denilecek yerler hangileri? Hangi mekanlara mutlaka gidilmeli ve bu mekanların özellikleri neler? İşte tüm detayları ile Gaziantepte gezilecek yerler!

Gaziantep’te Gezilecek Yerler Listesi!

Gaziantep söz konusu ise gezmek bir yana dursun Antep yemeklerini de düşünmemek için kendinizi zor tutuyor olsanız gerek! Bol bol yemek yiyeceğiniz tarihi dokunun ve doğal güzelliklerin de tadına varacağınız inanılmaz keyifli bir Gaziantep gezi rehberi için sıkı durun, başlıyoruz!

Gaziantep Gezilecek Yerler Herkesin Aradığı Tatil Çözümü!

Gaziantep turu bitince aslında en başta düşündüğünüzden daha fazla tarih ve doğal güzellikle karşılaşacağınızı başta hatırlatalım. Üstelik el emeğine sanata bu kadar önem verdiğini belki de ancak Antep turu ile öğreneceksiniz. Antepliler yaptıkları her işi sanat gözü ile yapıyor bu bir gerçek. Tümüyle sanat ve tarih kokan bir şehre elbette sadece gezmek için gelinmeyebilir. İşte bizde bu yönü ile Antep’i geniş çaplı bir inceleyelim dedik! Gelin hep birlikte Antep’e gidelim ne var ne yok bir görelim…

1- Gaziantep’te Gezilecek Doğal Yerler

Gaziantep doğal dokusu ile paha biçilemez şehirlerimizden birisi. Özellikle güneydoğunun en gelişmiş ili olması sebebi ile ciddi bir nüfus yoğunluğu var. güneyde yer almasının da etkisi ile ciddi bir sıcaklık mevcut. Eğer yaz aylarında Antep’e gitme kararı aldıysanız sıcaktan kavrulacağınızın sinyalini verelim.

A- Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Gezimize önce doğal güzelliklerle ve en güzeli hayvanlarla başlayalım. Antep’e yolunuz düşerse doğal parkları dikkatinizi çekecektir. Ailecek ya da arkadaşlarınızla yapacağınız bir gezi için muhteşem bir seçim olacaktır. Daha önce görmedeğiniz hayvanları burada görmeniz de mümkün.

B- Dulukbaba Tabiat Parkı

Çevre ve peyzaj konusunda en iyi sunuma sahip doğal parklar arasında yer alır. Şöyle derinlemesine doğal bir güzelliğin içinde nefes alayım derseniz buraya mutlaka uğrayın. Yeşillikler içerisinde akan suyun güzelliği huzur verecektir. Gaziantep’te gezilecek sulu yerler başında gelir.

C- Huzurlu Tabiat Parkı

Antep’e gidince İslahiye ilçesine gidip bu güzel yaylaya uğramalısınız. Tandırlı köyü sınırında yer alan bu alan Hınzırlı yaylası içerisindedir. Gaziantep piknik yerleri içerisinde mangalı alan gelsin denecek güzellikte ve sakinlikte bir yerdir.

D-Alleben Tabiat Parkı

YouTube video

Şahinbey ilçesinde yer alan bu doğal park tam 2820 hektarlık bir alana sahiptir. Tamamı ormanlarla kaplı bu alan aynı zamanda akar suyun çevrelediği doğal bir güzelliğe sahiptir.

E-Rumkale

Rumkale Hristiyan tarihi oldukça önemli bir nokta. Hz. İsa’nın havarilerinden Yohannesn Rumkaleye yerleştikten sonra Hristiyanlık hızlı bu bölgede yayılmıştır. Fırat Nehrinin sularının Merzimen Çayı ile birleştiği noktada dik kayalıklardadır. Tabi Birecik Barajı’nın sular altında kalan bölgeleri bu sular üzerindeki tekne turlarına farklı bir yol çizmiştir. Özellikle Halfeti üzerinden yapılacak tur 2 saat, Savaşan Köyü tarafından ise yarım saat kadar sürmektedir. İnanılmaz bir doğal güzellik içerisinde gizleniş tarihi yakalamak da mümkün.

2- Gaziantep’te Sevgiliyle Gezilecek Yerler

Eğer Gaziantep’e sevgiliniz ile geldiyseniz işin içine biraz romantizm katmak gereklidir. Antep’in gecesi gündüzü duygu kokan bir yanı vardır. Ne demiştik başta sanatın şehri! İşte sevgiliniz ile beraber Antepte gitmeniz gereken yerler!

A- Sanko Park AVM

Sevgiliniz ile bir geziye çıkacaksanız ya da birlikte bir gününüzü geçireceksiniz hem alışveriş yapabileceğiniz hem de yemek yiyebileceğiniz yer Sanko Park Avm. Üstelik yaz kış burada keyifli vakit geçirmeniz mümkün! Sanko Park AVM, Gaziantep’te Kışın Gezilecek Yerler arasında da ilk sırada gelir…

B- Masal Parkı

Sevgilinizi çocuklar gibi eğlendirmek isterseniz en sevimli mekanlardan birisi de kesinlikle Masal Parkı. Ailecek eğlenmeye gelenlerin yanında sevgililerin de en güzel vakit geçirdiği eğlenceli mekan desek yanlış olmaz! Tabi buradan çıkıp Oyuncak Müzesi’ne de gidebilirsiniz.

3- Gaziantep’te Merkezde Gezilecek Yerler | Gaziantep’in Meşhur Yerleri

Gaziantep Kalesi

Antep Kalesi tam 1200 metrelik bir alana kurulmuş tarihi bir yapıdır. Roma döneminde gözlem için kullanılan kale günümüzde de Antep Müzesi olarak kullanılmaktadır. Yaz kış ziyarete açık kale için giriş ücreti alınmamaktadır.

Bakırcılar Çarşısı

Gaziantep Bakırcıları meşhurdur. El işçiliği ve el sanatı dendi mi Antep ilk akla gelen memleket olur. Muhteşem bakır işçiliği ile hazırlanan tepsiler, çay kahve setleri, cezveler ve kazanlar için bu çarşıyı mutlaka gezin. Esnafı ile bir selamlaşın…

Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi

Gaziantep tarihi için önemli olan kişileri bal mumu heykelleri ile burada görmek ve tarihi canlı şekilde burada yaşamak mümkün. Gaziantep kültürüne dair her şeyi burada görebilirsiniz. Ayrıca Antep’in kahraman savunucusu Şahin Bey ile ilk Antep şehidi olan Şehit Kamil’in de bal mumu heykeller burada yer alıyor.

Emine Göğüş Mutfak Müzesi

Türkiye’nin ilk yemek müzesi Antep’ te! Evet Antep’te olması çok normal değil mi? Antep sofrası nı baştan sona en güzel şekli ile tanıtan değerli mutfak müzesi…

Zeugma Mozaik Müzesi

Özellikle yabancı turistler tarafından ilgi gören Zeugma Antik Kenti içerisinde tarihi mozaikler yer alıyor. Neredeyse 2000 yıllık mozaiklerin yer aldığı bu tarihi yapı Hatay Arkeolojik müzesi açılışı ile Dünyanın 2. Büyük mozaik müzesi olmuş. Cam eserler müzesi de bu konuda ikinci görülmesi gereken mekan olabilir.

Tahmis Kahvesi

Gaziantep’te geceleri yapacak çok bir şey yok. Eğer akşamları da gezerek ya da Antep’e özgü bir faaliyetle geçirmek istiyorsanız adres Tahmis Kahvesi! Burada ünlü menengiç kahvesi eşliğinde güzelce sohbet edebilirsiniz.

Tarihi Antep Evleri

Antep’in tarihi dokusunu sokaklardan da anlamak mümkün. Taşlarla döşeli eski tarihi evlerin olduğu sokaklarda dolaşmak Antep gezisinin en güzel hali olsa gerek…

Zincirli Bedesten

Zincirli Bedesten 17. Yüzyılda Darendeli Hüseyin Paşa tarafından yaptırılmış. Aslında Antep’te toplam 5 bedesten var ancak faaliyette olup alışveriş yapılacak bedesten sayısı 3.

Elmacı Pazarı ( Almacı Pazarı)

Almacı Pazarı olarak bilinen bu pazarda ne ararsanız var. Kuru gıdalarla dolu çok renkli bir Pazar.

Gümrük Hanı

Gaziantep eski dönemlerden beri ipek-baharat yolu üzerinde kalan önemli ticaret noktalarından birisidir. Buna bakılınca şehrin tamamında hanların kervansarayların olması ya da ağırlıklı tarih kokması oldukça normal aslında. Gümrük Han da eski zamanlardan bu yana Antep’te bütün zanaatların ortak noktası olmuş ve hala büyük ilgi gören bir yer.

Hasan Süzer Etnografya Müzesi

Bu müzede Antep yöresinin eski zamanlardan bu yana kullandığı eşyalar, yöresel kıyafetler sergilenmektedir.

Kurtuluş Camisi

YouTube video

Antep tarihinde eskilerde kilise olan bu cami daha sonradan camiye çevrilmiştir. Yapısı da zaten normal cami mimarisinden oldukça farklıdır.

Zeytin Han

Antep’in zeytinleri bir başkadır. Zeytin Han’da Antep zeytini dışında yöresel ürünleri ve baharatları da bulmak mümkün.

Tarihi Millet Hanı

Antep’in hanlarından biri olan ve her misafirini en güzel şekilde ağırlayan tarihi handır. Yemek içmek için bir durak arıyorsanız kısa molalar için en uygun yerdir.

Yuşa Peygamber Türbesi

Gaziantep’e gezmeye geldiyseniz Yuşa Peygamber’e bir dua etmeden ve kabrine uğramadan bu şehirden ayrılmayın.

Yesemek Açık Hava Müzesi

Gaziantep’te Yazın Gezilecek Yerler söz konusu ise mevsimi de yaz olmalı diyoruz. İliklerinize kadar güneşi hissedeceğiniz hatta güneşe doyacağınız sıcacık memleket.

4- Gaziantep’te Ne Yenir? Gaziantep’in Neyi Meşhur?

Unesco yaratıcı şehirler ağı Gaziantep ile Türkiye’deki yolculuğuna başlamıştır herkesin malumu. Zaten bu memlekete gelince yemek yemek en büyük keyifli kısmı oluyor işin. Günde 4-5 kere yemek yemek zorunda gibi hissedeceğiniz bir geziden bahsediyoruz. Türkiye’nin gastromi şehri Antep mutfağı ile öylesine donanımlı bir mutfak ki ne yiyeceğinizi şaşırabilirsiniz. Ama bir yerden başlamak gerekli! Antep’in O halde Gaziantep’te ne yenir sorusuna cevap vermeye başlayalım:

KatmerBaklavaAyvalı lahmacunAli NazikZeytinli BörekPatlıcan KebabıYuvalamaİçli Köfte

5- Gaziantep’te Nerede Kalınır?

Eğer Antep Turu yapacaksanız belirli bir süre burada konaklamanız şarttır. Buradaki konaklama seçenekleri aslında oldukça zengin. Birçok otel gelen ziyaretçilerin hizmetinde. Tabi asıl önemli olan gezi için vakit kaybetmeyecek bir noktada konaklama yapmaktır. Holidayy Inn Gaziantep, Hampton By Hilton Gaziantep City Centre, Best Western Rawanda Otel bu konaklama adresleri başında gelir. He siz biraz daha butik yerleşke tercih edecekseniz Ali Bey Konağı da oldukça iyi bir seçim olabilir.

6- Gaziantep’in Meşhur Hediyelikleri

Eee Antep’e gezmeye gelmişsiniz eminiz ki yanınızda kocaman bir istekler listesi var! He siz yakınlarınızdan habersiz bu güzel geziye çıktıysanız giderken elim boş gitmiyim havasındaysanız mutlaka Gaziantep’in meşhur hediyelikleri konusunda da ufak ufak soruşturma yapıyorsunuzdur. İşte en güzel Gaziantep yörsel hediyeler ve Gaziantep meşhur takıları!

Yemeniler (dibi düz deri renkli çarık ayakkabılar)Bakır işi kahve takımları, taslar , cezvelerSedef işlemesi (sedef kakma mücevher kutuları, bastonlar, sandık ya da tavla takımları)Kutnu kumaşı (saf ipek ve pamuktan üretilir)Kurutulmuş sebzeler

Gaziantep Nerede?

Eğer bu kadar güzelliği okuyup hala Antep’in tam olarak nerede olduğunu bilmiyorsanız hemen not düşelim… Antep, Türkiye’nin güney doğu illeri içerisinde en gelişmiş ildir. Sanayisi ile tarihi ve ekonomisi ile bölgenin en güçlü kaynaklarındandır. Komşu illeri; Hatay, Osmaniye, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kilis’tir. Suriye ile sınır denebilecek konumda yer alan Gaziantep’e gidecek olursanız yol tarifi için bu güzergah size lazım olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!