featured

Youtube Reklam Engelleme Mobil Cihazlarda Nasıl Yapılır | 7 Farklı Yolla Youtube Uygulaması Reklam Engelleme

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Covid-19 önemlerinin son hızda devam ettiği bugünlerde, Youtube üzerinden film ya da program izleyen milyonlarca insandan biriyseniz, YouTube reklam engelleme mobil adımları ile yakından ilgileniyorsunuz demektir. Bugünlerde en çok kullanılan online reklam çalışmaları arasında yerini alan YouTube reklamları çoğu insanı rahatsız etmektedir. Bir anda filmle hiç ilgisi olmayan bir oyunun reklamı ile karşılaşmak ya da filmin en heyecanlı anında birden bir alışveriş sitesinin reklamının çıkması oldukça sinir bozucudur. Peki, ne yapmalı? YouTube uygulama reklam engelleyici uygulama ve programlar hangileridir?

A – Youtube Reklam Engelleme Mobil Cihazlarda Nasıl Yapılır

Reklamlardan sıkıldığınız bugünlerde, istemediğiniz reklamları engellemenin en kolay yolu Youtube Reklam engelleme mobil uygulamalarından geçiyor. İşte, mobil cihazlar için YouTube reklam engelleyici uygulamalar:

YouTube VancedAdGuardDNS Changer by BlokadaTutuAPPCercube 4 for YouTube

1 – YouTube Vanced | Android YouTube Reklam Engelleme 2020

2020 yılının en çok indirilen Android reklam engelleme uygulamaları arasında yerini alan YouTube Vanced bu yıl da popülerliğini koruyor. Android işletim sistemli cihazlara uygun olarak tasarlanmış olan bu uygulama, YouTube reklam engelleme mobil araçlar arasında en sık kullanılanıdır.

 

Samsung da bir Android işletim sistemi kullanıcısı olduğu için, dünyanın dört bir yanından gelen Youtube reklam engelleme Samsung nasıl yapılır sorusunun da cevabı YouTybe Vanced olacaktır. YouTube Vanced ile bir yandan müzik dinlerken bir yandan başka uygulamaları kullanma şansı bulursunuz. Bu da YouTube’un standart uygulamasından çok daha fazla tercih edilmesini sağlamaktadır.

2 – Youtube Reklam Engelleme Mobil Uygulama AdGuard

Eğer YouTube uygulamasını kullanmayı bırakmak istemiyor ve YouTube Vanced indirmeyi tercih etmiyorsanız, Chrome reklam engelleyici uygulamalar arasında da yer alan AdGuard İçerik Engelleyici uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulamayı indirdikten sonra istediğiniz zaman aktif edebilir istediğiniz zaman kapatabilirsiniz. Reklam engelleme kararı alırken, izlediğiniz video klip ya da YouTuber’ın engellediğiniz reklamlar üzerinden kazanç elde ettiğini bilmelisiniz.

3 – DNS Changer by Blokada | Youtube Reklam Engelleme Mobil Versiyon

Blokada firması tarafından hazırlanan bu özel tasarım uygulama ile telefonunuz hem hızlanır hem de reklamlardan kaynaklı yavaşlamaların önüne geçilir. Eğer uygulamayı aktif ederseniz, cihazınızdaki hız farkını göreceksiniz.

4 – TutuAPP

 

iOS işletim sistemi için reklam engelleme aracı arıyorsanız, TutuAPP tam da aradığınız uygulama! TutuApp uygulamasını cihazınıza yükledikten sonra indirdiğiniz uygulama üzerinden reklamsız olarak yayın yapan YouTube++ uygulamasını indirmelisiniz. Böylece reklamlarla karşı karşıya kalmak istemediğiniz noktada YouTube++ uygulaması kullanarak keyifli zaman geçirebilirsiniz. Youtube Reklam engelleme mobil uygulama listemizde iOS ile uyumlu ilk uygulama olan TutuApp dünyanın dört bir yanında milyonlarca kullanıcıya sahiptir.

5 – Cercube 4 for YouTube

iOS işletim sistemi kullanılan cihazlar için YouTube reklam engelleme iOS uygulamalarından birini tercih etmelisiniz. Cercube 4 for YouTube da tıpkı YouTube++ gibidir. Reklamsız ve kesintisiz film ve müzik keyfi için uygulamayı indirmelisiniz.

B – Chrome Reklam Engelleyici ile Youtube Reklam Engelleme

Chrome üzerinden reklam engelleme, aynı zamanda Android YouTube uygulaması reklam engelleme yöntemleri arasında da sayılan bir yöntemdir. Chrome, Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarda otomatik olarak yüklü gelirken, Türkiye’de milyonlarca insan bilgisayarında da Chrome tarayıcısını kullanmaktadır. Bu nedenle YouTube reklam engelleme konusunda en çok tercih edilen yöntem budur. Peki, Chrome reklam engelleyici nedir? Nasıl Kullanılır?

Chrome ile YouTube başta olmak üzere video paylaşım sitelerinde gösterilen reklamları engellemek için ücretsiz olarak kullanılabilen eklentiler mevcuttur. Chrome reklam engelleyici olarak kullanılan bu eklentilerin en çok bilinenleri Adblock Plus ve AdGuard eklentisidir.

1 – Adblock Plus Chrome Eklentisi ile YouTube Reklam Engelleme Nasıl Yapılır?

https://www.youtube.com/watch?v=I4cp8osXAvo

Youtube Reklam engelleme mobil uygulamalar arasında da yer verdiğimiz, AdBlock, bu alanda en çok bilinenlerden biridir. Reklam engellemek için en sık kullanılan eklentilerin başında gelen AdBlock Chrome internet tarayıcısı için tasarlanmıştır. YouTube üzerinden izlediğiniz yayınlarda reklam görüntülenmesinden hoşlanmıyorsanız, Adblock indir seçeneğini kullanarak eklentiyi aktif hale getirebilir ve YouTube Adblock işlemi yapabilirsiniz.

2 – AdGuard Chrome Reklam Engelleme Uygulaması

Adguard eklentisi ile YouTube reklam engelleme işlemi yapmak istiyorsanız, yapmanız gereken şey Google Eklenti mağazasına girerek AdGuard eklentisini bulmak olacaktır. Eklenti sayfasında AdGuard reklam engelleyici eklentisini bulduktan sonra karşınıza çıkan “ Chrome’a ekle “ butonuna tıklamalısınız. Butona tıkladığınızda “Uzantı Ekle” seçeneğine tıklayarak işlemi onaylamış olacaksınız.

Bu adımdan sonra yapmanız gereken hangi reklamları görmek istediğinize karar vermek olacak. Youtube Reklam engelleme mobil versiyonu da bulunan bu uygulama ile dizi, film ve müzik keyfinizi kesintisiz yaşama şansı bulabilirsiniz.

Bonus : Mozilla Firefox İçin YouTube Reklamlarını Engelleme Nasıl Yapılır?

YouTube video

Eğer günlük hayatta Mozilla Firefox kullanıyorsanız, yukarıda anlatmış olduğumuz AdBlock ve AdGuard eklentilerinin Mozilla için hazırlanılmış halleri bulunmaktadır.  App Store ya da Google Play üzerinden indirebileceğiniz bu uygulamaları cihazınızda kullanabilirken, farklı tarayıcılar için de uygun versiyonları üretilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!