featured

2021 Telefon Modelleri Nelerdir | Akıllı Telefon Teknolojisinin Geleceği

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2021 akıllı telefon modelleri merak edilmeye başlandı. Akıllı telefon sektörü, 2021 yılı için yeni modelleri için hazırlık yapmaya çoktan başladı. Her bir markanın, bilinen amiral gemisi akıllı telefon modellerinin devamı niteliğinde olacak yeni modelleri, birbirinden ilginç özellikleri, yenilikleri ve inovatif gelişmeleri de sektör içinde konuşulmaya başlandı.

Biz de, sizler için akıllı telefon pazarında ses getirecek olan 2021 yılı modellerini, en son dedikoduları ve üzerinde çalışılmakta olan telefon teknolojilerini araştırdık. Ancak yeni çıkacak olan 2021 akıllı telefon fiyatları ile ilgili kesin bilgiler bulunmuyor. İşte, 2021 akıllı telefon modelleri özellikleri…

1-Nokia 7.3 5G

YouTube video

Nokia markası, 2021 yılında uygun fiyatlı ve 5G destekli olan akıllı telefon modellerinin sayısını arttırmayı amaçlıyor. Bu çerçevede en fazla dikkat çeken modellerinden biri de; Nokia 7.3 5G modeli olacağa benziyor. 2021 akıllı telefon modelleri arasında yer alan bu telefon ile ilgili olarak en yaygın söylenti; akıllı telefonun Qualcomm Snapdragon 690 5G veya MediaTek Dimensity yonga setini kullanacağı yönünde. Ayrıca Nokia markası, uygun fiyat özelliğiyle ve 5G destekli başka akıllı telefon modelleri için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etmişti. Yani Nokia, gelecekte daha fazla Oualcomm yonga seti içerikli 2021 akıllı telefon modelleri ile tüketicilerinin karşısına çıkacağını duyurdu.

2-2021 Akıllı Telefon Modelleri: Huawei Mate X2

YouTube video

Huawei markasının Mate X2 akıllı telefonu, yeni nesil katlanır akıllı telefon modeli olması bekleniyor. Teton kod adına sahip olacak olan bu akıllı telefonun, daha önceki birinci nesil Mate X ile arasında ciddi bir tasarım farkı olacağı söyleniyor. Bu söylentilere göre Huawei, dışa doğru katlanır akıllı telefon fikrinden vazgeçecek ve Huawei Mate X2 modelinde, içe katlanır akıllı telefon modeli geliştirmeyi hedefleyecek. Huawei Mate X2’nin hakkında edinilen bilgiler henüz bu kadar ve başka bilgiler bulunmuyor.

3-Nokia 9.3 PureView veya Nokia 10

Akıllı telefon sektöründe uzun zamandan beridir konuşulan konular arasında, Nokia’nın yeni bir amiral gemisini geliştirdiği yer alıyordu. Fakat Nokia, bu zamana dek firmasından herhangi bir sızıntı yapmamayı başardı. 2020 yılının Kasım ayında, Nokia’nın bir lansman düzenleyerek Nokia 9.3 PureView modelini tanıtması, akıllı telefon ile ilgili ipucu vermesi bekleniyordu.

YouTube video

Ancak Nokia bu lansman ve tanıtım etkinliğini de düzenlemedi. Yakın zaman içinde firmadan gerçekleştirilen bir sızıntı sonucunda 2021 akıllı telefon modelleri arasında Nokia 10 modelinin yer alacağı konuşulmaya başlandı. Sektörde dolaşan dedikodulara göre bu telefon, 2021 yılının Şubat ayında çıkacak ancak konu ile ilgili olarak resmi bir bilgilendirme bulunmuyor.

4-Samsung Galaxy S21

YouTube video

Samsung firmasından gerçekleştirilen sızıntılar nedeniyle Samsung Galaxy S21 model akıllı telefonun görsel olarak nasıl bir şey olacağı aşağı yukarı biliniyor. Akıllı telefonun görseli ile birlikte arka kamera yapısı hakkında da bilgi sahibi olunabiliyor. Bu cihazın mevcut arka kamera yapısının telefona entegre edilmesi, telefonun daha uygun fiyatlı bir Samsung Galaxy S21 modelinin geliştirilmekte olduğunu da gösteriyor.

Samsung’un bu telefonunun 6,2 inç düz bir ekrana sahip olması bekleniyor. Ayrıca firmanın Samsung S21+ ismini taşıyacak olan daha büyük bir modelli de kullanıcılarının beğenisine sunması bekleniyor. 2021 akıllı telefon modelleri arasında yer alan bu telefonun 2021 yılının Şubat ayına kadar firma tarafından tanıtılması bekleniyor.

5-Samsung Galaxy S21 Ultra

YouTube video

Samsung markasının yeni nesil akıllı telefonu Samsung Galaxy S21 Ultra daha şimdiden yapılan pek çok sızıntı nedeniyle sektörde varlığından söz ettirmeye başladı. Bu akıllı telefonun, 2021 yılının Şubat ayında bir lansman ile duyurulması bekleniyor. Beklentiler arasında Samsung Galaxy S21 Ultra akıllı telefon modelinin üst segment kamera özellikleriyle donatılması ve kapasitesi yüksek pile sahip olması bekleniyor. Ayrıca telefonda Exynos’un 5 nm ile yeni nesil işlemcilerin kullanılması da bekleniyor. 2021 akıllı telefon modelleri arasında yer alacağı düşünülen bu telefonun arka kamera muhafazası ise akıllı telefon sektörüne yenilikçi ve farklı bir tasarımı ortaya koyacak gibi.

6-Apple iPhone SE Plus

YouTube video

Apple’ın yeni nesil iPhone SE modelinin tanıtılmasıyla birlikte daha büyük boyutlu bir SE modelinin çıkartılacağına yönelik söylentilerden bahsedilmeye başlandı. Bildiği üzere iPhone SE modelinde iPhone 8 modelinin gövdesini kullanıyor. Bu nedenle de daha büyük ve gelişmiş bir iPhone SE akıllı telefon modeli için iPhone 8 Plus’ın gövdesinden yararlanılabilir. Bilindiği üzere iPhone 12 mini akıllı telefon modeli, Apple modelleri içinde en küçük ve de uygun fiyatlı model olarak biliniyor. Ancak yne de bu telefon herkes tarafından ulaşılabilir değil. 2021 akıllı telefon modelleri arasında Apple’ın uygun fiyatlı iPhone beklentisini karşılayıp karşılamayacağı belli olacak.

7-Apple iPhone 13

YouTube video

Apple’ın iPhone 12 akıllı telefon modellerini piyasaya sunmasının üzerinden fazla bir zaman geçmedi. Ancak gelecek nesil iPhone telefon modelleri için dedikodular konuşulmaya başlandı. Sektördeki söylentilere göre Apple markası, ekran altında Touch ID sensörü olacak olan bir modelin hazırlığına başladı. Bu modelin tasarımında iPhone 12 görünümünün devam ettirileceği görüşü hakim durumda. Apple iPhone 13 modeli ile ilgili 2021 yılının ikinci yarısında daha detaylı bilgilere ulaşılacağı düşünülüyor.

8-LG’den Yeni Amiral Gemisi

Sektörde LG markasının yeni bir amiral gemisi modeli hazırlığı içinde olduğu uzun bir süredir konuşuluyor. Bu amiral gemisi akıllı telefon modeli ile ilgili henüz kayda değer bir sızıntı ve bilgi yok. Ancak sektördeki dedikodulara göre, yeni amiral gemisi telefon LG-V akıllı telefon ailesine mensup olacak. LG’nin sızıntılara karşı koruduğu bu gizemli telefon modelinin 2021 yılının ilk çeyreğinde tanıtılması bekleniyor.

YouTube video

Diğer yandan da 2021 akıllı telefon modelleri arasında yer alacak bu telefonun LG’nin Velvet akıllı telefonu için bir devam modeli olduğu konuşuluyor. Bu nedenle de bu telefonun LG Velvet 2 ismini alması bekleniyor. Ayrıca teelfonun güncel bir Snapdragon 700 sersi işlemciye sahip olması bekleniyor. LG’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonun, 2021 yılının Mart ayındaki gerçekleştirilecek olan Snapdragon lansmanında duyurulacağı düşünülüyor.

9-OnePlus 9, One Plus 9 Pro ve One Plus 9E

YouTube video

OnePlus’ın 2021 yılında üç yeni OnPlus modeli çıkartması bekleniyor. Yeni akıllı telefonlarının tanıtılması noktasında oldukça düzenli davranan OnePlus’ın çıkacak olan telefon modellerinin OnePlus 9, OnePlus 9 Pro ve OnePlus 9E isimlerini alması bekleniyor. Bu telefonlara ilişkin render görüntüleri sektöre sızdırıldı. Bu sızıntıya bakıldığında One Plus 9 Pro akıllı telefon modelinin oldukça Samsung Galaxy S20 FE’ye benzediği görülüyor.

10-Samsung Galaxy Z Flip 2/3

YouTube video

Samsung markası, gelecek nesil katlanır akıllı telefon modelleri üzerinde çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. Bu nedenle de 2021 yılı içinde yeni katlanır telefon modellerini tanıtması bekleniyor. Sektörde hakim olan görüşe göre Samsung, katlanır akıllı telefonlarını Galaxy S ailesinden ayıracak ve farklı bir ürün ailesi olarak piyasaya sürecek. Bununa birlikte Samsung, yeni katlanabilir telefon modellerinde daha akıcı görsel deneyim sunan 120 Hz teknolojisinden yararlanacak. Samsung Galaxy Z Flip 2/3 modelinin 2021 yılının Haziran ayında tanıtılması bekleniyor.

11-Samsung Galaxy Z Fold E

Sektörde konuşulan dedikodulara göre Samsung, katlanır akıllı telefon modellerini artırma plânlarına devam ediyor ve bununla birlikte çok daha uygun fiyatlı katlanır telefon modelleri üzerinde de çalışıyor. Tam da bu noktada, Samsung Galaxy Z Fold E akıllı telefon modeli, ucuz katlanır telefon modeli arasında yer alabilir. Bu telefonda Samsung’un telefonun dış tarafına entegre edilmiş daha küçük bir ekran kullanması bekleniyor. Böylelikle de Samsung’un maliyetini azaltacağı düşünülüyor. Söylentilere göre Samsung’un 2021 akıllı telefon modelleri arasında yer alacak bu telefonunun 1.100 dolardan satışa sunulacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!