featured

Instagram Mağaza Nedir? Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Instagram mağaza son dönemler de yeni gelişen bir uygulamadır. Instagram sayesinde birçok kullanıcı oradan ürün satışı yaparak farklı kitlelere hızlı bir şekilde ulaşım sağlayabilir.

Instagram bazı uygulaması sayesinde buradan butik açabilir ve ürünlerinizi buradan paylaşabilirsiniz. Mağaza uygulamasını Instagram hesabınıza koyduğunuz zaman online olarak satış yaparak kullanıcılara daha hızlı bir şekilde ulaşmış olursunuz.

Bu nedenle Instagram oldukça tercih edilen bir sosyal medya platformudur. Sosyal medya platformları sayesinde birçok kullanıcı bu gibi sitelere üye olmayı tercih ederler. Genellikle çok daha fazla kullanıcıya buradan ulaşıldığı için firmalarda bu gibi yerler üzerinden butik açmayı tercih eder.

Instagram hesabını daha aktif ve takipçili yapmak için Esosyal.org Instagram takipçi sayfasına bakabilirsiniz.

Instagram Mağaza Kullanımı

Instagram hesabınız üzerinden mağaza kullanımı yapacaksanız eğer mutlaka ayarlar kısmından hesabınız aktif hale getirmeniz gerekir. Ürünlerinizi hem hikayede hem de gönderi kısmında ön plana çıkartmak için mutlaka Instagram hesabın üzerinden alışveriş kısmını onaylamanız gerekir.

Özellikle zaman zaman Instagram’da güncellemeler gelir ve bu güncellemelerinde mutlaka yapılması gerekir. Daha sonra alışveriş kurulumunu Instagram hesabınızda aktif hale getirmiş olacaksınız. Instagram üzerinden masa açtığımızda çok daha fazla ürün satmış olursunuz.

Özellikle dünya çapında bir sosyal medya platformu olduğu için çok daha fazla kitleye ulaşım sağlamış olursunuz. Bu nedenle bilinen tüm koşulları yerine getirdiğiniz zaman Instagram üzerinden mağaza açmak da oldukça kolay bir hale gelecektir. Böylelikle daha fazla satış yapmış olursunuz

Instagramda Mağaza Özelliğinin Ayarlanması

Instagram hesabımız üzerinden bazı özelliğinin ayarlanması için bazı koşulların yerine getirilmiş olması gerekir. Bu koşulları yerine getiren her hesap mağazayı aktif hale getirmiş olacaktır ve buradan tüm ürünleri etiketleme yaparak paylaşmış olur.

Instagram üzerinden belirlenmiş olan sözleşmeye göre iş yerinizin sözleşmeye uygun olması gerekir.Instagram hesabınız üzerinden işletme hesabına sahip olmak zorunludur.Aynı zamanda Instagram hesabınızla birlikte Facebook hesabı da açmanız gerekir ve bu hesabın Facebook’a bağlı olması gerekir.Aynı zamanda Instagram üzerinden mağaza hesabı açacaksınız eğer mutlaka bu ürünlerin başka bir yerde de satılıyor olması gerekiyor.

Tüm bu koşulları yerine getiren her kullanıcı kolay bir şekilde Instagram üzerinden mağaza açmış olacaktır.

Instagram Gönderisinde Etiket Yapmak

Instagram hesabınız üzerinden eğer mağaza hesabı açtıysanız mutlaka sık sık gönderi paylaşımı yapmak gerekir. Genellikle kullanıcılar alışveriş yapacakları zaman aktif olan sayfaların olmasını tercih ederler.

Bu nedenle mağaza sayfamız üzerinden sık sık ürün paylaşımı yapmak ve etiket yaparak daha fazla kitleye ulaşmak oldukça önemlidir. Instagram hesabınız üzerinden gönderi paylaşımı yapacağınız zaman mutlaka etiket de yapmak gerekir.

Etiketleme işlemi yaptığınız zaman genellikle o etiketi tıklayan herkes kolay bir şekilde ürününüze de ulaşmış olacaktır. Bu nedenle etiket işlemi satılan her ürün açısından oldukça önemlidir.

Mağaza Ödeme İşlemleri

Instagram üzerinden alışveriş yapacağınız bu tiye giriş yaptığınız zaman ödemeler kendi sitesi üzerinden gerçekleşmektedir. Bu nedenle ödeme konusunda herhangi bir sorun yaşamamış olur. Mağaza hesabı açtığınızda mutlaka fiziki olarak bir butik sahip olmanız gerekir.

Aksi durumda ödeme konusunda ciddi anlamda sorun yaşamış olursunuz. Genellikle Instagram üzerinden alışveriş yapmak isteyen kişiler ödeme kısmı çok fazla dikkat ederler. Özellikle güvenilir biletlerden alışveriş yapmak daha doğru olacaktır.

Bu gibi işletmelerin sözleşmesi olduğu için ve aynı zamanda ödeme kolaylıkları da olduğu için hiçbir kullanıcı zorluk yaşamadan alışveriş yapmış olurlar. Bu nedenle instagram üzerinden alışveriş yapacağınız zaman butiklerin güvenilir olmasına dikkat etmek gerekir. Aksi durumda ödeme konusunda da ciddi anlamda problemlerle karşılaşmış olursunuz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!