featured

Cilt Temizliği Neden Önemlidir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cildimizin periyodik bakımına dikkat etmek yalnızca güzellik ve estetik açısından değil, sağlık açısından da önemlidir. Cildimiz, gün içerisinde maruz kalınan toz, uv ışınları, ve makyaj gibi etkenler nedeniyle kirlenir. Bu durum gözeneklerin tıkanmasına yol açabilir. Bu yüzden cildimizi temizlemek ve kirlerden arındırmak gerekir.

Yüz Temizliği ile Cilt Temizliği Nasıl Yapılır?

Yüz temizliği günde iki kere ve düzenli şekilde yapılmalıdır. Sabah uyanıldığında gece biriken sebum ve atıklardan; akşam ise gün içinde ciltte biriken kir, toz ve makyajdan arındırmak için yüzünüzü temizlemenizi öneririz.

Temizlenmeyen ciltlerde gözenekler tıkanabilir ve genişleyebilir. Genişleyen gözenekler ise cildin sağlıksız ve cansız görünmesine neden olabilir. Sivilce, akne gibi problemler de meydana gelebilir. Bu yüzden cilt tipimize uygun temizleyiciler gözeneklerin küçülmesinde büyük rol oynar.

Cilt Temizliğinde Ölü Deriler Nasıl Temizlenir?

Cilt temizliğindeki amaç cildi ölü ve kirli deriden arındırarak cildin rahat nefes almasını sağlamaktır. Cildimizi yalnızca su ile temizlemek yeterli olmayacağından dolayı uygun ürünlerle temizlemeliyiz. Cildin uzun yıllar sağlığını koruyabilmesi için nazikçe ve yıpratmadan temizleyecek ürünler tercih edilmelidir.

Cilt Temizliği İçin Ürün Seçimi Nasıl Yapılmalıdır? 

Cilt temizliği için seçilecek ürün cildin yağ dengesini bozmamalı, kurutmamalı ve hassasiyet yaratmamalıdır. Seçeceğiniz ürünün dermatolojik olarak onaylanmış olmasına dikkat edebilirsiniz. Cildi kurutan bir temizleyici cildin koruyucu tabakasına zarar verebilir, çok etkin olmayan bir temizleyici ise sebum ve ölü hücreleri gerektiği gibi temizlemeyebilir ve yağlı bir görüntüye sebep olabilir.

Temizlenip gözenekleri açılmış olan cildin, esnekliğini koruyabilmesi için düzenli nemlendirilmesi gerekir. Cildimizi nemlendirirken cildimize uygun cilt bakım ürünleri kullanarak, cildi beslemeliyiz. Bu sayede cilt sağlığımızı koruyabiliriz.

Cilt Temizliği İçin Kolajen Önemi

Doğru cilt temizleme yöntemleri ile cilt daha parlak ve canlı görünecektir. Aynı zamanda vücuttaki kolajen miktarı da cilt için önemlidir. Kolajen ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız https://www.day2day.com.tr/ sitesini ziyaret edebilir, size uygun kolajen takviye ürünlerini inceleyebilirsiniz.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!