featured

Balkon Çiçekleri Nelerdir | En Çok Tercih Edilen Bahçe Balkon Çiçekleri Çeşitleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakınca ruhunuza dokunan, balkona çıkınca nefes almanızı sağlayan rengarenk, şirin ve sevimli balkon çiçekleri ile dekor, balkonlarında huzura kapı aralamak isteyenlerin tercihi haline gelmiştir. Bağ, bahçe ve toprak ile uğraşmayı sevenlerin küçücük balkonlarında kocaman dünyaları haline getirdikleri bitkilerle, çiçekseverler şehir hayatının getirmiş olduğu bunaltıcı hayattan bir nebzede olsa uzaklaşmaktadırlar. Tüm imkanlarını kullanarak doğayla iç içe olma heyecanını, rahatlığı ve renklerin insana verdiği huzuru kendilerine ödül olarak sunmuşlardır.

En Çok Tercih Edilen Bahçe Balkon Çiçekleri Çeşitleri

Balkon çiçekleri aynı zamanda dekoratif aksesuarlar olarak mini bahçenize tarzınızı yansıtarak ortama renk katmaktadırlar. Renkli saksılarda ya da çeşitli kutularda yetiştirilebilen birbirinden farklı bu bitkiler, bakanlara görsel bir şölen sunmaktadır.  Görsel şölen sunan çiçeklerden birkaçı sizlerle!

Petunya; mor, kırmızı, sarı beyaz gibi çeşitli renkleriyle sarkıt saksılarda kendini daha iyi yetiştiren çiçeklerden biridir. Zarif olan ve çok çiçek açan petunyalar yaz ve sonbahar mevsimlerinde çiçek açmayı devam ettirir.Begonya; balkon çiçekleri arasında bakımı ve yetiştirilmesi kolay ve birbirinden farklı renkleriyle, harika yapraklarıyla dikkatleri üzerine çeken bitki türlerinden biridir. Suyu ve sabah güneşini seven begonya, doğru bakım yapıldığı zaman sürekli canlı olarak kalmaktadır.Açelya; birbirinden güzel ve canlı renkleri bulunan, gelişim aşamasında gübre ve bakım isteyen dolaylı ışığı seven çiçeklerdendir. Özel bakım ve ilgi isteyen bu bitkinin aynı zamanda mana olarak temsil ettiği “aşığa duyulan özlem” mesajını vermektedir.Papatya; güneşi seven ve bakımı kolay olan papatyalar balkon çiçekleri arasında yerini alarak balkona adeta kır havasını taşımaktadırlar. İki üç günde bir su vermeniz, kuruyan yaprakları ve dalları temizlemeniz yeterli olacaktır.Gardenya; yapraklardaki koyu renk tonuyla, çok güzel kokusuyla ve beyazın tüm saflığı ve canlılığıyla dikkatlerini üzerine çeken bitkilerdendir. Narin ve nemliliği seven, bakımı dikkat gerektiren çiçekli ev bitkilerinin en güzelidir.Sardunya, kokusuyla ve dayanıklılığıyla aynı zamanda bakım kolaylığı ile balkon çiçekleri arasında en çok tercih edilen bitkilerden biridir. Güneşi sevmekle birlikte güneş ışığına dayanıklı ve dört mevsim açabilen çiçektir.Yasemin; bakımının kolay olması, etrafa yoğun ve güzel koku yayması, sarı renkte ve beyaz renkte çiçeklerinin olması, ev veya ofislerde kolay yetişebilir olması gibi özelliklerinden dolayı en çok tercih edilen çiçektir.

Bahçe Balkon Çiçekleri Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Balkonda yetiştirilen çiçeklerin kolay yetişmesi, ortama ve havaya uyum sağlayabilmesi açısından dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri ortam şartlarının uygunluğudur. Balkon çiçekleri renkleriyle, gölgeyi sevmeleri ya da kullanılan toprak tipi gibi özellikleri açısından çeşitlilik göstermektedir ve ortam koşullarını bilerek, ortama uygun çiçek tercih edilmelidir.

Bitkinin türüne göre hava sirkülasyonu ve drenaj açısından saksı seçimi önemli olmakla birlikte düzenli sulama, kuruyan dal ve çiçeklerin kesilerek temizlenmesi ve toprağın değiştirilmesi dikkat edilmesi gereken bakımlardandır. Daha fazla balkon çiçeği modeli keşfetmek için www.modaozeti.com adresine davetlisiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!