featured

Balkonda Bitki Sarkacı | Kolayca Ahşap Boncuk Örgü Teknikleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Görseli etkileyici ahşap boncuk örgü teknikleri kolay düğümleme ile hızlı ve ekonomik bir süsleme seçeneği sunuyor. Malzemeleri temin ederek aşamalı şekilde yol alabilirsiniz. Tek bir modele bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Kendiniz yaratıcılığınızı da işe katarak birbirinden güzel süsleme malzemesi oluşturabilirsiniz.

Malzemeleri Hazırlayın Elde Boncuk Dokuma Adım Adım

Renkli iplerden sevdiğiniz birkaçını ayarlayın, plastik halka, çöp şiş, makas ve bant kullanılması gerekiyor.  Hazırlanacak olan malzeme makrome bitki sarkacı için başlangıçta şu aşamalar faydalı olacaktır:

·         Beyaz veya renkli ipi 8 parça halinde 300 cm uzunlukta keserek halkaya geçirin.

·         İpi halkanın tam altından bağladığınızda sabit bir örgü zemini oluşacaktır. Sabit bir zemin ardından 16 tane ip olacaktır. Örmeye başlamak için artık hazırsınız.

·         Bantla zemine makromeyi sabitleyerek daha da konforlu örme süreci yaşayabilirsiniz.

1.     Doğru Boncuk Dokuma Seti Bulmalısınız

Yaptığınız işin görsel açıdan istenen sonucu vermesi için el işi malzemeleri alanında önemli çeşitleri olan mağaza bulmalısınız. Dokuma setlerinden kendi beğendiklerinizi ayrıca değerlendirebilirsiniz. Tekniklerde büyütücü veya küçültücü etki için eşit şekilde bunu yapmalısınız.

2.     Düğümlemede İlk Adım

Dörderli şekilde boncuk dokuma yapılacağı için düğümlemelere başlayabilirsiniz.  Ahşap boncuğunuz da 4 tane olmalıdır. Halkadan boncuk arasındaki uzunluğu 40 cm olarak ayarlamalısınız.  Eğer sarkaç boyu daha uzun olacaksa isteğe göre artırılabilir. Boncuk altından atılan adımla beraber işlemi aynı şekilde diğer bölümlerde de sürdürün.

3.     İpleri Azaltan Yeni Adım

Yapacağınız bu adımda örgü ile ne yapılabilir sorusuna keyifle yanıt verebilirsiniz. İpleri yeniden ikişerli gruplara ayırdığınızda görüntünün şekillendiği fark edilecektir. Orta kısmın genişletilmesi ardından yeniden daraltıldığı bölümü oluşturuyorsunuz.

4.     Düğümleyerek Birleştirme Aşaması

Birleştirme aşamasında düğümler sol ikinci parçadan başlanarak sağa doğru atılır. Üst düğüm ve alt düğüm arasında 15 cm olmasına önem verilir. Ortadan alt kısma doğru artık sondan bir önceki aşama vardır.

5.     Son Düğüm Aşaması ve Artık Hazır

Kalan parçaların düğümlenmesi ardından saksınız için istenen mesafeleri de ayarlayarak tüm parçaları birleştirin. En son da büyük bir düğüm atarak taban kısmı bütünleyin.

Alternatif Başlangıç Boncuk Dokuma Şemaları Teknikleri

Nasıl bir alt yapıda el işi aparatları kullanılacaksa, önce şemalar düşünmelisiniz.  Boncuk dokumada ahşap boncuk türleri beyaz renkte daha da ön plana çıkacaktır. Sabitleyici şema ve bütünsel sona bakıldığında süre hesaplaması da yapabilirsiniz.

1.     Spiral Boncuk Örme Teknikleri Kullanılabilir

Saksı sepetinde oya malzemeleri spiral tekniklerle de olabilir. Döngüsel bir teknik oluşması için sepetinizin örüleceği anda ayrıca bir yeni sistem deneyebilirsiniz. Örgü türleri arasında dilediğiniz görsel uygulamayı yapabilirsiniz. Spiral teknikte normal örgüye göre bir tık daha zorlanabilirsiniz.

2.     Saksı Sepetlerinde Kum Boncuk Dokuma Yapılır mı?

Saksı sepetlerinde örgüyü kum boncuk tekniği ile yapmak file görüntü dışına çıkmaya neden olabilir. Kum boncuk dokuma genelde sık ve geniş bir dokumayı temel alır. Genelde bileklik tarzı ürünlerde bunu değerlendirebilirsiniz. Tabi hayal gücü size kalmış…

3.     Hapishane İşi Boncuk Örme Nasıl Yapılır Şablonlar

Kapalı bir alanda el yapımı malzemeler kullanılarak birbirinden güzel tasarımlar ortaya çıkarabilirsiniz. Sepet filesi bahçe dekorasyon için de yapılacak en keyifli işlerden biridir ve boncuk-ip kullanarak çok kolay şekilde istediğiniz ürünleri oluşturabilirsiniz.

YouTube video

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!