featured

Sırt Ağrısı Nasıl Geçer? Anatomik Nedenlerle Sırt Ağrısı| Soğuk Algınlığında Sırt Ağrısı Nasıl Geçer

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sırt ağrısı nasıl geçer çok yönlü bir soru olarak düşünülmelidir. Ağrı nedenleri, kişinin kendi ruhsal ve fiziksel durumu bir arada değerlendirilerek çözüme odaklanılmalıdır. Sırt bölümü vücudun ana iskeletinin ayakta durmasını sağlayan bölüm olduğu için yanlış müdahale yapılmaması kritik önem taşıyor.

Sırt Eklem Ağrısı Nasıl Geçer? Eklem Ağrıları Sırtta Olur Mu?

Sırt ve eklem ağrıları bazı hallerde karıştırılabiliyor. Sırttaki eklem ağrıları omur bağlantı bölgesinde olabileceği gibi kaburga bölümünde de olabilir. Eklem ağrıları bacak ve omuz kemikleri ile bağdaştırılan bir ağrı türüdür. Sırt kısmında da eklem yerleri olduğu için bu kapsamda değerlendirilebiliyor.

Sırt Ağrısı Nasıl Geçer Evde Ne Yapmalı?|İlk Adımlar Nasıl Atılır?

Evde yaşadığınız sırt ağrısı için öncelikle kendinizi zorlamadan bir çözüm arayışına girmelisiniz. Ağrılarınızın ne kadar süreden beri devam ettiğini düşünmelisiniz. En son bu ağrıya neden olabilecek bir şey yapıp yapmadığınızı kontrol etmeniz ve nedeni araştırmanız gerekir. Gelişigüzel ilaç kullanmadan önce bir süre omurganızın rahat edeceği bir alanda uzanabilirsiniz.

1. Üşütmeye Bağlı Sırt Ağrısı Nasıl Geçer?

Soğuk algınlığına bağlı oluşan ağrılarda genellikle sırt yanında vücudunuzun diğer bölümleri de ağrıyacaktır. Bu nedenle nedene odaklanarak soğuk algınlığını azaltan şekilde bir çözüm arayabilirsiniz. Bel ve sırt bölgenizi sıcak tutmalısınız. Ani hava değişimleri nedeniyle acı hissi daha da artabilir.

2. Çocuklarda Sırt Ağrısı Nasıl Geçer?

Çocuklardaki sırt ağrısı nasıl geçer diyorsanız bir yerinde darbe izi olup olmadığına bakmalısınız. Muhtemelen siz fark etmeden bir yerden düşmüş, sırtını bir yere çarpmış olabilir. Bazen de iltihaplanmaya bağlı sorun olabilir. Ateşi var mı kontrol etmeli ve bir uzmana başvuru yapmalısınız.

3. Spor Kazaları Nedeniyle Sırt Kas Ağrısı Nasıl Geçer?

Isınmadan yapılan spor etkinlikleri sırt ağrısı ile sonlanabilir. Ani hareket değişiklikleri yapmadan önce bir süre esneme yapılması önerilir. Spora bağlı sırt ağrılarında o bölgeyi zorlamadan bir süre dinlenmeniz, kas gevşetici krem kullanmanız önerilir. Nefes almanız zorlaşıyorsa korse de kullanabilirsiniz.

4. Karın ve Sırt Ağrısı Aynı Anda Olur mu?

Hem karnınız ağrıyor hem de sırt bölgesine ani bir saplama hissi varsa en yakın sağlık kurumuna başvuru yapmalısınız. İltihaplanma ile beraber bir sorun ihtimali yüksektir.

5. Psikolojik Sırt Ağrısı Nedir? Nasıl Geçer

Bazı hallerde psikolojik sırt ağrısı strese bağlı omuriliğine baskı kaynaklı olabilir. Öncelikle strese neden olan ortamdan en uygun şekilde uzaklaşmak ve ardından da kas gevşetici bir krem vs. kullanmak gerekir. Devam eden stresli ortamlarda bel fıtığı sorunlarına bile neden olabilen bir durumdur. Gerilen omurilik sinirleri araya sıkışan bir fıtık şekline dönüşebilir.

Boyun ve Sırt Ağrısı Nasıl Geçer? Evde Ne Yapmalı?

Boyun ve sırt ağrılarınız bir günlük değil de devam eden bir süreçte ise boynunuzu sabit tutmaya devam ederek en yakın sağlık kurumuna başvuru yapmalısınız. Omuriliğinizde bir zedelenme olabilir, dolayısıyla ani bir hareket var olan sorunu daha da büyük bir hale getirebilir. Doktora gidene kadar yapılması gereken şey hareket ettirmemek, olabilecek en sabit şekilde o bölümü sıcak tutmak olacaktır.

Nefes Aldırmayan Sırt Ağrıları Nedir?

Sırt ağrısı nefes darlığı nasıl geçer aynı anda birçok sorunu bir arada yaşayanlar için zorlu bir konudur. Nefes aldırmayan sırt ağrılarında spazm olasılıkları bulunduğu için ani değişiklikler yapmadan bir doktora gitmelisiniz. Yoğun kas zorlamalarında nefes alamayabilir ve sırt bölgesinde bıçak saplanması hissi olabilir. Psikolojik ve fiziksel kökenli bir sorun olabilir. İltihap ödem kaynaklı sorunlarda da şiddetli ağrılar olabilir.

Sırt Ağrısı Tedavisi Nasıl Oluyor?

Fizik muayene ardından yapılan sırt ağrısı tedavisinde hasta durumuna göre bir yol izlenmektedir. Neden odaklı bir duruma göre bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans görüntüleme, elektromiyelografi işlemleri yapılır.

Tanı koyulduktan sonra kişiye vücut duruşunu düzeltici birtakım hareketler önerilir.Ortopedik ve ergonomik ürünlerden hasta için en uygun olanları temin edilebilir.Ağrı kesiciler ve kas gevşetici ürünlerden faydalanılması olasıdır.Yeterli gelmeyen ilaç tedavilerinde nöral terapi, akupunktur, fizik tedavi ve masaj gibi tekniklerden faydalanılmaktadır.

Sırt Ağrıları ve Hamilelik| Genel Sırt Ağrısı Nedenleri Neler?

Hamilelikte sırt ağrısı olağan bir durumdur. Vücudunuzun normal taşıma koşullarından daha fazlasını uzun bir süre yüklendiğiniz için ağrı ve kasılmalar olabilir. Ayrıca emzirirken sırt ağrısı da sık görülen bir durumdur. Bunun haricinde sırt ağrısı neden olur sorusuna şöyle bir sıralama ile yanıt verilebilir:

Anatomik açıdan uygun olmayan hareketlerKlimalı ortamlarda çalışmakVücudu zorlayan ağır yük kaldırmakUzun süren uykusuzluk ve yorgunlukKas ve kemik dokularındaki kireçlenmelerİskelet sistemi hastalığı, kemik erimesiKalp krizi nedenli sırt ağrılarıKamburluk nedenli sorunlarBazı akciğer hastalıklarıSkolyoz, omurga hastalıklarıKaraciğer ve safra kesesi hastalıklarına bağlı sırt omuz ağrıları olabilir.

Ağrı kesiciler ve yan etkileri konusunda da inceleme yapmanız önerilir. Sırt ağrılarında gelişigüzel ağrı kesici kullanmamalısınız. Sırt egzersizleri araştırmanız için de çeşitli videolar faydalı olacaktır.

YouTube video

Bizi Takip Edin: Gündemname

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!