featured

İşe Giriş Çıkış Nasıl Olacak | Kısa Çalışma Ödeneği Yeni Gelişmeler Neler? Pandemi İşten Çıkarma Yasağı Ne Zaman Bitiyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşe giriş çıkış konusu son dönemlerde sıklıkla gündeme gelmektedir. Koronavirüs süreci devam ederken iş yerlerindeki sıkıntılar da devam ettiği için devletten gelecek yeni kararlar merakla bekleniyor.

En Son Kısa Çalışma Ödeneği Durumu Nedir?

YouTube video

Cumhurbaşkanı açıklamalarına göre işe giriş çıkış ile alakalı yeni kararların alınacağı bir süreç gündeme geldi. Yeni Reform Paketi kapsamında işe giriş bildirgesi de dahil olmak üzere çok sayıda alanda değişiklikler gündeme gelecek… Düzenli olarak paket kapsamında kısa çalışma ödeneklerinin uzatılması konusunda belirsizlik bulunmaktaydı. Yeni kararların nasıl olacağı henüz bilinmiyor.

Sgk İşe Giriş Bildirgesi E-Devlet ve 4a İşe Giriş Çıkış Bildirgesi

YouTube video

İşe giriş çıkış belgesi alınması kurumsal alanlarda istenen evraklar arasındadır.  Bildirge ile kredi kartı ve kredi çekme olanaklarınız kolaylaşabilir. Genellikle kredi çekmek isteyen kişiler için SGK işe giriş süreçlerinde başarılı kredi notu değerlendirmesi olabilir.

İnsan kaynakları çözümleri için SGK bildirgeleri ekstra önemlidir. İşe giriş SGK bilgisi firmanızın ayrıntı öğrenme çabaları kapsamında istenebilir. E-Bildirge V2 ve diğer bilgileri çalıştığınız yer üzerinden talep edebilirsiniz.

E Sgk | İşten Çıkış Bilgileri

YouTube video

Elektronik ortamda işe giriş çıkış kodlarını etkili sgk giriş işlemleri için kendi şifrenizi kullanabilirsiniz. Mobil uygulama e devlet üzerinde sigorta hakkında detaylar vardır. İş yerinizden ayrıca bir işe giriş kodu lazımsa da sitenize girerek mobil işlem yapabilirsiniz. Uygulama indirmek mantıklı olacaktır. Telefonunuz üzerinden işten çıkış ve giriş hakkında değerlendirme yapabilirsiniz.

İşten Çıkarma Yasağı Tekrar Uzatıldı

Nisan ayında ilan edilen işten çıkarma yasağı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamalara göre nakit olarak gerçekleşen işten çıkarma yasakları 2 ay süreyle daha uzatıldı.

1. İş Yerlerine İşe Giriş Çıkış için Ödeme Yapılacak mı?

Yeni Reform Paketi ile alakalı tam bir açıklama yapılmamakla beraber iş yerlerinde maaşlarda düşürme olabileceği tahmin ediliyor. Yeni kısa çalışma ödeneği takviyeleri hakkında TBMM’ye inceleme açısından tekrar teklif gönderilmişti. Turizm giderleri ve baştan uzatılma anlamında netlik bulunmuyor. İşten çıkış bildirgesi iptali belgesi almak isteyenler için de yeni 2 aylık uzatma kararı üzerinden işlemler sürdürülebilir.

2. İş Yerleri Ne Yapacak? Günlük 47 Lira Ödemesi Yeterli mi?

Birçok kişinin merak ettiği soru, verilecek olan günlük 47 TL destek ödemelerinin yeterli gelip gelmeyeceği… İş yerleri işten çıkarma kararı ardından ödemeler konusunda da çözümler tam yeterli görülmemektedir. Alternatif çözümler için ekonomik gelişmelerin ne yönde ilerleyeceği bilinemiyor. Yeni Resmi Gazete kararları doğrultusunda açıklamalar güncellenerek devam etmektedir.

4447 Sayılı Kanunun corona virüs etkileri ücretsiz izne çıkarılan ve işsizlik sigortası kapsamında değerlendirilen ödemeleri nakit destek kapsamında değişmektedir. Dallanan ödeme konularında İŞKUR sitesi doğrudan başvuru yapabilirsiniz. Ödenen işsizlik ödenekleri günlük ödeme üzerinden yatırılan primlerle oluşturulmaktadır. Bu kapsamda SGK olmayan kişilerde zorlu bir süreç olacaktır.

Kısa Çalışma Ödeneği Alamayanlar Ne Yapacak | SGK Olmayanlar Ne Yapacak? 3 Ay İşten Çıkarma Yasağı Resmi Gazete Açıklaması

SGK primi yatırmayanlar için devlet sosyal yardım destekleri kapsamında çeşitli imkanlar sunuyor. İŞKUR meslek kursları ücretsiz şekilde meslek kayıt kurslarına yönelik günlük harçlık ve meslek kazandırma hizmeti vermektedir. İŞKUR kursa kayıt çözümleri için şehirde takipte kalabilirsiniz. Belediyenizin yeniliklerini de takip etmeniz önerilir. Tasarruf marketler ve yardım destek kampanyaları giderek çoğalıyor. Şehirlerarası düzlemde yeni iş alanları konusunda da çözüme odaklanabilirsiniz.

1. İşten Çıkarma Yasakları İstisnaları Neler? İşten Çıkarma Yasağı Uzatıldı mı? İşten Çıkarma Yasağı Ne Zaman Bitiyor?

İşten çıkarma yasakları istisnaları yüz kızartıcı suç işleyenler açısından değişmektedir. İstisna durumlar dışında üçer aylık sürelerle 30 Haziran 2021 tarihine kadar işten çıkarma yasakları devam edecektir. İşten çıkarma yasağı uzatildi mı sorusu için daha ileri tarihlerde ne olacağı bilinmiyor. Fakat turizmin açılması ile hareketlenme gündeme gelecektir.

2. Yasaklara Uymayanlar Ne Yapıyor? İşten Çıkarma Yasağı Cezası

İş kanunu kapsamında yasaklara uymak istemeyenler asgari ücret ceza ödemesi yaparak iş akdi sonu yapabilmektedir. Bazı kurumsal iş yerleri ve havalimanları 15 günlük maaş ödemesi şeklinde alternatif çözümler de bulabilmektedir. İşten çıkarma son dakika yasağı yeniden olacak mı sorusunun takibini yaparken en yeni haberleri almayı unutmayın.

Kod 29 işten çıkarılma kuralları ve yasal haklar konusunda daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!