featured

Kartvizit Baskısı Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde ticari faaliyetler hızla artışını sürdürürken işletmelerin ya da kişilerin bu tür çalışmalar yapacağı zaman çeşitli reklam unsurlarına gereksinimi olur. Reklam malzemeleri çeşitlidir ve bunların bir kısmı matbaalarda basılarak hazırlanır.

Matbaa ürünleri arasında yer alan kartvizitler firmaların marka imajını güçlendirirken kişilere de ticari faaliyetlerinde kurumsal bir nitelik kazandırır. Kartvizit Baskısı önemli bir reklam aracıdır ve tasarımı sırasında bazı kaidelere dikkat edilmesi gerekir. Kartvizit tasarımı amacına uygun olarak yapıldığında firma ya da kişi açısından istenilen etkiyi yakalaması mümkün olmaktadır.

Kartvizit Üzerinde Neler Yer Almalı ?

Kartvizit kişi ya da kurumların tanıtılmasında kullanılan ve kimlik benzeri işlev gören bir reklam aracıdır. Matbaa ürünü olan bu malzemeler sayesinde firma ya da kişinin kolay hatırlanması sağlanır. Bundan dolayı da üzerinde yer alacak bilgiler kullanıcısını tanıtacak nitelikte olur. Doğru tasarlanmış bir kartvizit üzerinde yer alan bilgiler şunlardır:

Kişi veya kurum ismiKişi ya da firma adresiDijital platformlarda kullanılan adreslerE-posta, telefon bilgileriQR Kod

Kartvizit Baskısında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kartvizit tasarımı oldukça önemli bir konudur ve bu malzemeyi reklam aracı olarak kullanmayı düşünen kişi ya da işletmelerin bazı kaideleri dikkate alması ürünün niteliğinde artışa yol açar. Kartvizit tasarlanırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

Tasarım aşaması yaratıcı bir çabaya dayanmalıdır.Tasarımı yapacak olan kişi hayal gücünü kullanırken renklerin ve grafik tasarım kurallarının kullanımını doğru yapmalıdır.Akılda kalıcı ve ilk görüldüğü anda etki uyandırıcı tasarımlar tercih edilmelidir.Kartvizitin üzerine yerleştirilecek bilgiler açık anlaşılır ve güncel olmalıdır.Kartvizit üzerinde gerektiği kadar bilgiye yer verilmelidir.Yazı karakterinde anlaşılır fontlar kullanılmalıdır.Bilgiler tam ve eksiksiz olmalı gereğinden fazla bilgi kartvizit üzerinde yer almamalıdır.Standart ölçülerde basılabileceği gibi kişisel tercihlere bağlı olarak ölçülerde değişiklik olabilmektedir. Bunun yanı sıra standart ölçülerin taşınması daha kolay olmaktadır.Kartvizitin basım malzemesinin kalitesi temsil ettiği kişi açısından önemlidir. Bundan dolayı nitelikli ürünler tercih edilmelidir.Kartvizitte kurum isimleri yazılırken daima kişi isimlerinden önce kullanılır bu konular dikkate alınmalıdır.Karmaşa yaratan tasarımlar, yazıların okunaksız olması ya da fazla renk kullanımı kartvizit tasarımında önerilmeyen durumlardır.Firmanın hizmet ettiği sektöre uyumlu kartvizit tasarımı oldukça önelidir.Teknolojik uygulamaları kullanmak oldukça önemli hale geldiğinden dolayı QR kod gibi uygulamalardan da yararlanılmalıdır.

Kartvizit Baskısında Dikkat Edilmesi Gerekenler dikkatli bir şekilde uygulandığında basılacak malzemeden istenilen etkiyi yakalamak mümkün olur. Bundan dolayı da bazı kurallar dikkate alınır. Kartvizitler sayesinde kişi ya da işletmeler müşterileri ile organik bir etkileşim sağlar.

Firmanın akılda kalması ya da bir ihtiyaç anında direkt hatıra gelmesi bu tür malzemeler sayesinde olur. Bundan dolayı da kartvizit baskısı önemli bir reklam aracıdır. Kartvizitler çok eski zamanlardan beri kullanılan ve günümüzde de rağbet gören matbaa ürünleridir.

Sizler de kartvizit siparişleriniz için https://www.baskiltd.com/kartvizit-baski/products/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!