featured

Binnur Kaya Kimdir Nerelidir? Binnur Kaya Evli mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanların en çok dikkat çeken Kırmızı Oda başrol oyuncusu Binnur Kaya kimdir ? Binnur Kaya kiminle evli, Kaya kaç yaşında? Sevilen oyuncu geçmişten günümüze çeşitli dizi ve filmlerde yer aldı. Ortaya koyduğu her performansıyla karakterlerin hakkını verdi, vermeye de devam ediyor. Her ne kadar son zamanlarda psikiyatrist karakteri ile gündeme gelse de birçok farklı projede yer aldı. Binnur Kaya kimdir, Binnur Kaya sevgilisi kimdir gelin birlikte inceleyelim.

1 – Binnur Kaya Kimdir? Billur Kaya Kaç Yaşında?

YouTube video
Binnur Kaya Kimdir?

Başarılı kadın oyuncu Kaya, takvimler 16 Nisan 1972 yılını gösterdiğinde Ankara’da dünyaya geldi. Ne kadar doğum yeri Ankara olarak gözükse de kendisi aslen gakkoşlar diyarı olan Elazığlı olmaktadır. Yaşamının ilk yıllarını Ankara’da geçirdikten kısa bir süre sonra eğitim hayatına atıldı. Burada eğitimlerini sürdürürken oyunculuğa olan ilgisi onun üniversite yıllarında hayatının kararını vermesine yol açtı.

Binnur Kaya Kimdir?

1995 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü konusunda tercih yapan Binnur Kaya belirtilen süre içerisinde bölümden mezun oldu. Mezun olur olmaz birçok tiyatroda roller alarak kendini geliştirmeye başladı.

Eğitim sonrası kısa bir süre sonra İstanbul’a gelerek katılabileceği proje imkânlarını da geliştirdi. Öyle ki, çok kısa bir süre sonra günümüzün ünlü oyuncularının çıktığı Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) kadrosuna katıldı.

2 – Binnur Kaya İlk Dizisi ve Katıldığı Program

Binnur Kaya İlk Dizisi ve Katıldığı Program

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunu olan, 48 yaşındaki deneyimli oyuncu, dizi hayatına ilk olarak Kaynanalar dizisi ile atıldı. Kaynanalar dizisinde oldukça genç bir oyuncu olmasının yanı sıra gelecek yıllara yönelik umut ışığı yakıyordu. Benzer dönemlerde Hülya Avşar’ın sunduğu bir show programında Asiye karakterini kendi bünyesinde harmanladığı özellikler ile ortaya koyuyordu. Böylece televizyon izleyicilerine de kendisini göstermeye başladı.

3 – Binnur Kaya Evli mi ? Binnur Kaya Kiminle Evli? Binnur Kaya’nın Eşi Kimdir?

Binnur Kaya Kiminle Evli? Binnur Kaya’nın Eşi Kimdir?
Binnur Kaya Kiminle Evli? Binnur Kaya’nın Eşi Kimdir?

Binnur Kaya özel hayatı ile çok merak duyulan bir isim haline geldi. Özellikle popüler dizilerde yer alması izleyicilerin Binnur Kaya’nın sevgilisi kimdir, Binnur Kaya’nın çocuğu var mı gibi soruları sormasına sebep oldu. Halbuki Kaya, magazin ve özel hayatı konusunda pek görmeye alışık olduğumuz isim değildir. Kendisi bu tarz öne çıkan haberlerden kendisini korumayı oldukça iyi başarıyor.

Binnur Kaya

Televizyon ve internet magazin haberleri arasında Binnur Kaya sevgilisi ile bir fotoğraf, görüntü vermediğinden dolayı bu konuda bir bilgi bulunmamaktadır. Kendisi de aktif olarak sosyal medya paylaşımları yapmadığı için takipçilerine bu konuda paylaşım yapmıyor. Aynı zamanda internet üzerinde Binnur Kaya eşi ile ilgili bir bilgi yoktur. Binnur Kaya evlimi sorusuna böylece evet ya da hayır diyebilmek oldukça zordur.

4 – Binnur Kaya’nın Kızı Var mı? Billur Kaya Babası Kimdir?

Binnur Kaya’nın Kızı Var mı?

Binnur Kaya aynı zamanda 2014 yılında Magnum Altın Kelebek Ödülleri En İyi Kadın Komedi Oyuncusu ödülüne layık görülmüştür. Dizi ve filmlerinde sıkı takipçisi olan kişiler rol konusunda karmaşa yaşayarak Binnur Kaya’nın kızı kim diye merak ederken bir yandan bu karmaşa neticesinde rol gereği olan ilişkileri gerçek sanıyor.Billur Kaya çocuğu var mı? Halbuki Binnur Kaya eşi hakkında bile net bilgi yokken bilinen bir kızı ya da çocuğu olmamaktadır. Bu yüzden dizi ve filmlerinde bulunan rollerdeki oyuncular konusunda karışıklık yaşanmaması gerekir.

5 – Binnur Kaya Mustafa Kaya İlişkisi Nedir?

Binnur Kaya Mustafa Kaya İlişkisi Nedir?

Mustafa Kaya ile aynı soyadı taşımasından dolayı aralarındaki ilişki merak konusu olmaktadır. Halbuki Binnur Kaya Rahime Kaya ve Mustafa Kaya’nın kızı olarak dünyaya gelmiştir. Babası Mustafa ve Annesi Rahime Hanımın kızları olarak Ankara’da doğsa da aslen Elazığlıdır. Verdiği bir röportaj esnasında baba tarafında bu memleketin olduğu ve zaman zaman aslen Adanalı olduğunu da dile getirmektedir.

6 – Binnur Kaya Kekeme mi? Binnur Kaya Otizmli mi?

Binnur Kaya Kekeme mi?
Binnur Kaya Kekeme mi?

Billur Kaya’nın yaptığı farklı tiplemeler onun kekeme ya da otizmli olduğu yönünde iddiaların atılmasına neden oldu. Dilber Hala karakteri ile tanınan Kaya, kekemelik konusuyla da adından bahsettirmektedir. Kendisi geçmiş zamanda verdiği bir röportajında da bu konuda açıklamalarda bulunmuştur.

Her ne kadar ekran önünde parlayan ve devleşen bir oyuncu olsa da özel hayatında fazlaca utangaç ve içine kapanık birisidir. Küçüklükten gelen bu özelliği zaman zaman zorluklar yaşamasına sebep olmuşa benziyor.

Verdiği röportaj sırasında Binnur Kaya, tanımadığı insanlarla konuşmakta zorluk çektiğini dile getiriyor. Hatta zamanında arkadaşını telefondan aradığını ve annesinin telefona çıkmasıyla sadece adını verebildiğini söylüyor.Arkadaşının annesi ise kendisi hakkında ‘kekeme bir arkadaş’ tanımlamasını yapmış. Anlayacağınız kendisi inanılmaz derecede utangaç birisi! Elbette kekemelik üzerine bir tanısı olup olmadığı konusunda netlik yok sadece sandığınızdan daha çok utangaç birisidir.

7 – Binnur Kaya Dizi ve Filmleri

Binnur Kaya Dizi ve Filmleri

Deneyimli kadın oyuncu geçmişten günümüze katıldığı ve can verdiği birçok rol bulunmaktadır. Başta tiyatro oyunlarıyla sahnenin tadını alan oyuncu, sonradan programlarda ve dizilerde yer aldı. Asıl patlamasını ise Avrupa Yakası dizisindeki rolleriyle yaptı. Gelin birlikte Binnur Kaya kimdir, hangi rolleriyle asıl kimliğini kazanmıştır birlikte bakalım.

a- Kaynanalar

Kaynanalar
Kaynanalar

1974 yılında yayınlanmaya başlayan TRT dizisi Kaynanalar, temelde büyükşehir ile kırsal kesimde yaşayan insanların bulunduğu karmaşa ve çevreye uyumunu ele almaktadır.Küçük bir kasabadan Ankara gibi büyükşehre gelmiş bir ailenin sahip olduğu geleneksel özelliklerini bu şehirde devam ettirme çabası ve aynı zamanda şehre ayak uydurma çabalarını ele alıyor. Binnur Kaya için bu dizi hayatının ilk televizyon dizisi olmakla birlikte Rukiye karakterine hayat vermiştir. Binnur Kaya ‘nın ilk televizyon dizisi Kaynanalar dır. 

b- Bir Demet Tiyatro

YouTube video
Bir Demet Tiyatro

BKM tarafından ortaya koyulan Bir Demet Tiyatro senelerce sahnelerde sergilendikten sonra televizyon dizisi olarak kanalda yerini almıştır. Kaya tiyatrosunun yanı sıra dizisi ile de kendisine bağlayan bu proje içerisinde Şamuran karakterini 1995 yılında canlandırmıştır.

c- Kaçıklık Diplomasisi

Kaçıklık Diplomasisi
Kaçıklık Diplomasisi

Ruh hastası bir karaktere rol veren Binnur Kaya, film içerisinde bir feminist ruhu canlandırmaktadır. Başta alışılmış olan erkek hegemonyasına başkaldırışları olan bir kadın izleyicilerin karşına çıkıyor. Ancak bu oturmuş sistemi değiştirme çabasında fazlaca hırpalanan karakteri sonunda psikolojik rahatsızlıklara yakalanarak, toplum gözünde delirir.

d- Bana Bir Şeyhler Oluyor

BKM elinden çıkan ve tiyatro dünyasında çok ses getiren Yılmaz Erdoğan yapımı gerek yıllarca tiyatrolarda gerekse televizyonda yayınlanmıştır. Başrol karakterinin aile ve toplum baskısı, siyasi olaylar neticesinde yaşadıklarını ele alan bu yapıtta Kaya, başrol oyuncusunun kızı olarak beğenileri toplamıştır. BKM bünyesinde sergilediği en kaliteli oyunlar arasında bulunuyor.

e- Yabancı Damat

YouTube video
Yabancı Damat

Gaziantep’te yaşayan bir ailenin Yunanistan’dan gelen bir damadın aileye katılmasıyla başından geçenleri romantik komedi tarzında ele alan Yabancı Damat dizisi 2004 yılında ekranlarda yerini aldı. Çok kısa sürede izleyicilerin beğenisini kazanan dizide Binnur Kaya, Antepli Emine yenge rolüyle gerek çıkışları gerek komik halleriyle birçok kişinin dikkatini çekmeyi başardı.

f- Binnur Kaya Ses Getirdi: Avrupa Yakası

Avrupa Yakası
Avrupa Yakası

Avrupa Yakası Binnur Kaya’yı en üst noktaya taşıyan diziler arasında yer alıyor. Kendisi her ne kadar Dilber hala ve Şahika rolü ile bu kadar değişiklik olmadığını düşünse de o dönem büyük bir ses getirmişti. Tek dizi de iki farklı role bürünmesi ise takdirde şayan durumlar arasına girdi. Kısa sürede sonradan dahil olduğu dizide reytinglerin artmasında etkili olmayı başardı. İyi kadın komedi oyuncusu olduğunu böylece kanıtlamış oldu.

h- Türk Malı

YouTube video
Türk Malı

Televizyonda klasikleşmiş ve kendisiyle özdeşleşmiş rolleri arasında Binnur Kaya, Abiye rolünü de ekledi. Türk Malı denildiğinde akla ilk gelmesi sergilediği müthiş oyunun kanıtı olmaktadır. Gülüşü hala ismi anıldığında kulaklarda çınlamakla birlikte dizilerde yer aldığı ve çok sık tercih edildiği, oyunculuğunun nirvana yaptığı dönemlere denk geliyor.

ı- Kırmızı Oda

Kırmızı Oda
Kırmızı Oda

Son zamanlarda Kırmızı Oda dizisinde Kaya bir psikiyatrist rolünü canlandırmaktadır. Gülseren Budayıcıoğlu tarafından kaleme alınan Madalyonun İç Yüzü adlı kitapta gerçek hayatta kendisine başvuran hastalarına dair bilgileri toplamıştır. Kitap zamanında çok satış yapanlar arasında yer aldı. Kısa süre sonra televizyon ekranlarında psikoloji alt tabanlı dizilerin tutulmasıyla Kırmızı Oda adında bir dizi oluşturuldu.

Gülseren Budayıcıoğlu, dizide Binnur Kaya’nın canlandırdığı isim olmaktadır. Komedi kadın oyuncusu olarak sıklıkla gördüğümüz Kaya bu dizide farklı bir role bürünüyor. Kendisi, seanslara gelen çeşitli hastaları görmekte ve onların yaralarını sarmaya çalışmaktadır. Dizide büyük bir dram ve travmatik olayların ele alındığı görülmektedir. Fakat psikolojisi dünyasında bulunan birçok uzman tarafından psikiyatristin davranışları yanlış bulunduğundan büyük tepkiler de gördü.  

Sen Kiminle Dans Ediyorsun, Aramızda Kalsın, 2001 Benimle Evlenir misin, Mutlu Aile Defteri Asuman , Vavien ve yeni dizisi Kırmızı Oda ile büyük başarılar elde eden başarılı oyuncu Binnur Kaya ‘ nın başarısı yurt dışında da takdir görüyor.Özellikle Orta Doğu ülkelerinde büyük bir hayran kitlesine sahip olan oyuncu, Sinema Yazarları Derneği Ödülleri gibi önemli ödülleri de kazanmıştır. 41. Magnum Altın Kelebek Ödülleri’nde Aramızda Kalsın yapımındaki rolü ile ödül kazanan başarılı oyuncu çok sayıda farklı karaktere hayat vermektedir.

k) Billur Kaya Kimdir? Billur Kaya Yalı Çapkını Dizisinde Hangi Rolde?

Binnur Kaya Kimdir Nerelidir? Binnur Kaya Evli mi?

Billur Kaya kimdir konusu şimdilerde Yalı Çapkını dizisiyle gündeme gelmesi ile daha da merak edilir oldu. Dizide Halis’in yurt dışındaki kızı Nükhet karakterine hayat verecek olan oyuncu ilk bölümle birlikte izleyiciden tam not aldı.Rolünün yanı sıra kilo vermesi sonrasında yaşadığı muhteşem değişim herkesi kendisine hayran bıraktı. Henüz nasıl bir karakteri olduğu bilinmeyen oyuncunun dizide Halis ağa ile birlik olup Korhanlardan intikam alması bekleniyor. 

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!