featured

4 Dakikada Göbek Eritme Hareketleri ile Yaza Damganızı Vurun

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

4 dakikada göbek eritme hareketleri son zamanlarda ilgi gören egzersizler arasında yerini almayı başarmıştır. Evde kaldığımız şu günlerde doğru göbek hareketleri ile göbek bölgesini eritmek önemlidir. Doğru hareketlerin doğru süreler boyunca yapılması sonucunda, istenilen incelikte bir karına sahip olmak zor değildir. Bu tarz egzersiz hareketlerinin istikrarlı bir şekilde yapılması çok önemlidir. 

İstikrarlı bir şekilde yapılan hareketlerin olumlu etkileri kısa sürede gözle görülür bir hale gelecektir. Hareketlerin düzenli bir şekilde yapılmasının yanı sıra hareketlerin yanlış yapılmaması da, hareketin etkisini artıran bir unsurdur. Bölgesel zayıflama hareketlerinde hareketin yanlış yapılması, hedeflenen bölgenin yeteri kadar çalışmasını engellemektedir. 

Basit Göbek Eritme Hareketleri Etkili Midir?

4 dakikada göbek eritme hareketleri belli bir süreye tekabül eden basit göbek eritme hareketleri etkili sonuçlar sunmaktadır. Bu hareketler, vücudu yıpratmayan ve zorluk derecesi yüksek olmayan hareketler oldukları için herkes tarafından yapılabilmektedir. Bölgesel bazlı olarak yapıldığı için kısa sürede hedeflenen bölgede sıkılaşma görülecektir. 

Ayrıca bölgesel hedefli olarak bir egzersiz düzeni tutturulduğunda, karın bölgesinin şeklinde de estetik kıvrımlar oluşmaya başlayacaktır. Hareketlerin yapılışı sırasında günbegün kademe artırılmalıdır. Bu nedenle vücudu ilk günlerde zorlamaya gerek yoktur. 

Yeni Başlayanlar İçin Karın Egzersizleri Zor Mudur?

Yeni başlayanlar için karın egzersizleri sanıldığı gibi zor değildir. Kısa tekrarlar eşliğinde vücudu çok zorlamayan hareketler yapılmaktadır. Karın egzersizlerinin başlangıç hareketlerinin set tekrarı ve süresi kısa tutulmaktadır. Bu nedenle, bu hareketler herkesin rahatlıkla yapabileceği hareketlerdir. 

4 dakikada göbek eritme hareketleri için temel hareketlerin kullanılması gerekmektedir. Hareketleri yaparken bel ve boyun bölgesini zorlamamak önemlidir. Karın egzersizleri sırasında hareketlerin yanlış yapılmasından dolayı boyun bölgesinde birtakım hasarlar meydana geldiği görülmektedir. 

Squat Göbek Eritme İçin Kullanılabilir Mi?

Squat göbek eritme için faydalı mıdır tarzında sorulara sıkça rastlanılmaktadır. Squat hareketinin vücuda pek çok faydası bulunmaktadır. Hareket, vücutta bulunan pek çok kası çalıştırmaktadır. Özellikle bel ve bel altı bölgesi için squat oldukça yararlı bir harekettir. Düzenli yapıldığında kalça ve bacak kaslarının etkili bir şekilde güçlenmesine ve şekil almasına yardımcı olmaktadır. 

4 dakikada göbek eritme hareketleri içerinde ileri aşamalarda squata yer verilebilir. Squat hareketi aynı zamanda yağ yakmak için de ideal bir harekettir. Squatın yağ yakmak için tercih edilmesi, hareketin geliştirilmesi ile mümkün olmaktadır. Hareketin doğru yapılması ile temel squat hareketinin bel ve karın bölgesine de etkisi bulunmaktadır. Squat ile kilo vermek isteyenlerin, bu hareketi zıplama hareketi ile birleştirerek uyguladıkları görülmektedir. 

Göbek Eritme Hareketleri Evde Nasıl Yapılabilir?

4 dakikada göbek eritme hareketleri evde kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Karın egzersizlerini yaparken zemin üzerine bir mat koymanız yararlı olacaktır. Hem sırtınızın rahat etmesi için hem de terlediğinizde terin halı ya da kilim üzerine geçmemesi için mat kullanmak gerekmektedir. Evde, egzersizlere başlamadan önce ısınma hareketleri yapılmalıdır. Isınma hareketleri yapılmadan bel ve karın bölgesinin çalıştırılması, sakatlanma riskini artırmaktadır. Ayrıca basit ısınma hareketleri yapıldığında ekstra kalori yakmak da mümkün hale gelmektedir. 

4 Dakikada Göbek Eritme Hareketleri Hangileridir?

4 dakikada göbek eritme hareketleri basit karın egzersizleri ile başlamaktadır. Basit ısınma hareketlerinden sonra matı yere sermelisiniz. Ardından sırt üstü yatarak mekik pozisyonu almanız gerekmektedir. İlk hareket, bilinen düz mekik hareketidir. Yere sırt üstü uzandıktan sonra dizlerin yarım halde kırılması gerekmektedir. Sonrasında eller yanda serbest biçimde bırakılmalıdır. Ellerin ense arkasına alınması, başlangıç seviyesi için önerilmemektedir. 

Eller yanda pozisyonda karın kasları ve bel sıkı tutularak mekik hareketine başlanmalıdır. Mekik hareketini yaparken karın kasları aracılığı ile kalkmaya özen gösterilmelidir. Karın kaslarının yukarı doğru hafifçe zorlanması hareketin tamamlanması için yeterlidir. Hareketi yaparken boynun zarar görmemesine dikkat edilmelidir. Boyun bölgesi hafif yukarıda sabit bir şekilde durmalıdır. Hareket boyunca boyun kısmına güç uygulanmamalıdır. 

Boyun, karın ve bel bölgesi aşırı zorlanmadığı müddetçe ileri doğru kalkmakta bir sakınca yoktur. Ancak öne doğru kalkmak, başlangıç aşamasında olanlar için zor olabilmektedir. Bu nedenle, tam olarak kalkmak mümkün değilse de, mekiği yarım kalkışla tamamlamak mümkündür. Vücut, yarım bir şekilde kaldırılarak tekrar başlangıç pozisyonuna geçilmelidir. Bu şekilde karın kaslarının, 4 dakikada göbek eritme hareketleri ile zamanla güçleneceği ve bel bölgesinin inceleceği görülecektir. 

Tam kalkış yaparken karın kaslarını kullanarak vücudu öne doğru itmek zor geliyorsa, eller yardımı ile dizlerden destek alınabilir. Bu şekilde yapılan çalışma sırasında hareketin tamamının bacaklardan destek alınarak yapılmamasına dikkat edilmelidir. Sonuçta karın ve bel egzersizleri yaparken, ellerden ziyade bu bölgelerin yardımı ile hareketi yapmak önemli olmaktadır. Başlangıç seviyesi mekik hareketini günde 4 tekrar şeklinde 5 kere yapmak yeterlidir. ilk 5 mekik hareketi kasların ısınması maksatlı olacağı için kaslar çok zorlanmamalıdır. 

4 dakikada göbek eritme hareketleri için ikinci hareket olarak yine düz mekik hareketi yapılmalıdır. Düz mekik hareketini yaparken bu sefer bacaklar yerde duracak şekilde yapılan mekik hareketi ikinci hareketimiz olmaktadır. Hareket sırasında bacaklar bitişik halde ve düz olmalıdır. Kollar yanlarda açık ve hareketi destekleyici bir şekilde durmalıdır. Boyun her zamanki gibi hafif yukarı bakar durumda olmalı ancak sabit tutularak zarar görmesi engellenmelidir. Bu şekilde durduktan sonra düz mekik hareketine başlanır. 

Hareket, üst noktaya ulaşıldıktan sonra tamamlanır ve başlangıç pozisyonuna dönülür. Hareketi yaparken kolları kullanmak önemlidir. Kollar destekleyici bir fonksiyon olarak mekik hareketini kolaylaştırmaktadır. Aşırı kilosu olanların, bu hareketi yaparken tam kalkma pozisyonuna gelemeyecek olması sorun teşkil etmemektedir. Aşırı kilolu olanların, hareketi yaparken vücudunu kaldırabildiği kadar yukarı itmesi yeterli olmaktadır. Bu hareket de 4 set halinde ve 5 tekrar olarak yapılmalıdır. 

4 dakikada göbek eritme hareketleri arasında plank unutulmamalıdır. Plank hareketinin insan vücuduna sayısız faydası bulunmaktadır. Bu hareketi başlangıç aşamasında yaparken biraz zorlanılması normaldir. Hareketi zor bularak hemen ilk aşamada pes etmemek gerekmektedir. Plank hareketleri profesyonel sporcular arasında da yaygın olarak kullanılmaktadır. Plank, bel ve karın bölgelerinin yanı sıra pek çok bölgeye pozitif etki sağlamaktadır. 

Hareketi yaparken dirsekler omuz genişliğine yakın bir konumda bulunmalıdır. Kolları üçgen şeklinde yapmak gerekmektedir. Sırt düz olmalıdır ve bel bölgesi ile karın kasları sıkılmalıdır. Bu şekilde bir duruş elde ettikten sonra gergin bir şekilde 10 saniye durulmalıdır. Bu hareketi 2 tekrar olarak 10 saniyelik sürelerle yapmak, başlangıç aşaması için yeterli olmaktadır. Hareketi yaparken kalçanın da sıkı bir şekilde tutulmasında fayda bulunmaktadır. 

4 dakikada göbek eritme hareketleri arasında yer alan hareket, alt karın kaslarına direkt etki etmektedir. Bu hareket, başlangıç seviyesi için biraz zor olabilmektedir. Sırt üstü uzanıldığında bacaklar yukarı doğru, belden destek alarak kaldırılmalıdır. Yukarı kaldırılan bacaklar makas şeklinde açılıp kapanmalıdır. Hareketi bu şekilde 2 set halinde 10 tekrar ile yapmak mümkündür. Bu sayede alt karın kaslarının hızlı bir şekilde şekil aldığı ve sertleştiği görülecektir. 

Hareketi yaparken bel ve karın bölgesinin sıkı bir şekilde tutulması önemlidir. Başlangıç seviyesinde yapılan set sayıları, zamanla artırılabilmektedir. Kişinin hareketi yapmak için vücudunu zorlamaması gerekmektedir. Başlangıç aşamasında belki iki tekrar yapmak bile zor gelebilirken hareketleri düzenli olarak yapma çabası, set sayılarını hızlı bir şekilde artıracaktır. 

8 Dakikada Göbek Eritme Bayanlar İçin Bu Programdan Farklı Mıdır?

8 dakikada göbek eritme bayanlar için olan egzersiz programı, 4 dakikada göbek eritme hareketleri programından biraz daha ağır bir programdır. 8 dakikalık programda yapılan egzersizler daha çeşitlidir ve set sayıları biraz daha fazladır. 4 dakikalık programda belirli seviyeye gelenler için daha uzun süreli çalışma programları uygulanabilir. 8 dakikalık programda yan plank gibi zor hareketler de yer almaktadır. 

İnternette 4 Dakikada Göbek Eritme Hareketleri İçin Videolar Var Mıdır?

4 dakikada göbek eritme hareketleri için internette pek çok video bulunmaktadır. Arama motorlarında Reyhan Oksay videoları indir şeklinde çeşitli aramalar yapıldığı görülmektedir. Reyhan Oksay’ın videolarını Youtube üzerinden izlemek mümkündür. Karın hareketlerinin nasıl yapıldığını öğrenmek için aynı zamanda Leslie Sansone tarafından hazırlanan hareket ile zayıflama programı da izlenebilir. Bunun içinde Leslie Göbek Eritme türkçe şeklinde yapılan aramalardan Walk at Home programına ait videolar elde edilebilmektedir.

Göbek eritme egzersizleri her ne kadar zor gibi gelse de aslında yapılması oldukça kolaydır. Özellikle evde kaldığımız şu günlerde etkili göbek eritme harekeleri ile yaza bomba gibi bir giriş yapabilirsiniz. Karın kaslarınızı çalıştırıp göbek eritmek için göbek eritme hareketleri ile ilgili her şeyi yapmalısınız. Göbek bölgesinde biriken yağlar sağlık içinde tehlike arz eder. Sadece daha iyi görünmek ve göbek yağları gitsin diye değil, sağlık içinde bu hareketleri yapmalısınız. Kolay göbek hareketleri nasıl yapılır sizlere anlattık. Sağlıklı, mutlu günler dileriz…

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!