featured

Freelance Ne Demek? Freelance İş İmkanları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Freelance ne demek sorusu son zamanlarda sıklıkla aranan kelime grubu olarak karşımıza çıkıyor. İngilizce bir terim olan Freelance, bir kuruma veya bir şirkete bağlı olmadan, serbest zamanlı olarak çalışmayı ifade eder.

İnternet kullanımının yaygınlaşması ile de birçok kişi bu alana yönelmeye başladı. Özellikle sosyal medyaların ticarete ve farklı iş kollarına kapı aralamasının ardından da insanları kendine çeken bir çalışma sistemi oldu. İş hayatından memnun olmayan, patronların baskılarından sıkılan ve uygunsuz koşularda çalışmak istemeyen kişiler hayatlarına freelance olarak devam etme kararı alıyor.

YouTube video

Evden para kazanmak fikri ve kendi işinin sahibi olma arzusu ile birçok kişi işlerini internete ve ev ortamına taşıyor. Hangi saatlerde, hangi günlerde ve şekilde çalışmak istediklerine kendileri karar veriyor. Günlük hayatının fırsatlarını ve aile ortamının güzelliklerini kaçırmamış oluyorlar. İşlerini kendileri ayarlıyor ve kimseden emir almadan rahat şekilde ve istedikleri yerde çalışıyorlar.

Freelance Çalışmak Rahat mıdır?

Serbest zamanlı çalışmak, en rahat ve verimli çalışma şekli olarak görülüyor. Bunun nedeni ise insanların kendi verimli saatlerine göre çalışmalarını ayarlamasıdır. Çalışma ortamlarını, çalışma stillerini, çalışma saatlerini kendi hür iradeleri ile tasarlayan kişiler daha verimli ve huzurlu şekilde işlerine odaklanıyorlar.

Bu tarz bir çalışma da tabiî ki daha kaliteli bir iş ortaya çıkmasına neden oluyor. İnsanlar mutlu ve severek işlerini yapıyorlar. İşlerinde başarılı olabilmek adına en uygun çalışma ortamını oluşturuyorlar. Çalışma alanlarında dikkatlerini dağıtacak her türlü eşyadan ve kişiden uzakta oluyorlar.

YouTube video

Hesap verme korkusu olmadığından ve gözetlenme tedirginliği olmadan stressiz bir şekilde çalışma fırsatı oluyor. Bu da doğal olarak daha rahat bir çalışma imkanı sağlıyor. Özellikle büro tarzı yerlerde çalışan kişiler, freelance ne demek sorusunu freelance çalıştıktan sonra “hayat varmış” diyerek özetleyebiliyorlar.

Freelance Çalışmanın Avantajları Nelerdir?

Birçok kişi tempolu iş hayatından bunalarak, frelance çalışmak için kendilerine uygun bir iş kolu bularak, çalışmaya başlıyor. Birçok kişi bu çalışma stiline avantajlarının cazibesi nedeni ile sıcak bakıyor. Ayrıca birçok iş kolu, mevcut işlerinden daha çok kazanç fırsatı sunabiliyor. Freelance çalışmanın avantajları şu şekilde listelenebilir.

Herhangi bir alana bağlı kalmaksızın istediğiniz yerde çalışma imkanıBelirli saatlere bağlı kalmadan kendinize uygun saatlerde çalışma fırsatıİş seçme özgürlüğü ile beğendiğiniz işleri alabilir, beğenmediklerinizi ret edebilirsiniz.İşveren baskısı olmadan, stressiz şekilde iş yapma fırsatıKendi yaşam alanınızda daha rahat çalışma olanağı

Freelance Çalışmanın Dezavantajları Nelerdir?

Her ne kadar serbest zamanlı çalışmak kulağa hoş gelse de bu iş tarzının bazı dezavantajları bulunmaktadır. Bu dezavantajlar birçok kişiyi yıldırıyor ve freelance olarak çalışma düşüncesinden vazgeçirtiyor. Freelance çalışmanın dezavantajları şu şekilde sıralanabilir;

Serbest zamanlı ve bir yere bağlı olmadan çalışmanız, devamlı iş bulma işinizi zorlaştırabilir. Bu durumda da sürekli gelir elde edemeyebilir ve maddi sıkıntı yaşayabilirsiniz.Emeklilik ve sağlık sigortası için primlerinizi kendiniz ödemeniz gerekmektedir. Bu ödemeleri yapabilmeniz için de yeterli miktarda kazanç elde etmeniz gerekir.Ev ortamının rahatlığından dolayı rehavete kapılabilir ve iş kaliteniz düşebilir.

Freelance Meslekler Nelerdir?

YouTube video

Freelance ne demek öğrendiğimize göre artık kendimize uygun çalışma kolunu belirleyerek para kazanmaya başlayabiliriz. İnternetin ve teknolojinin her geçen gün gelişmesi ve kullanımın yaygınlaşması sayesinde birçok yeni işkolu ortaya çıktı. Sosyal medya platformlarının da yaygınlaşması sayesinde evden para kazanmak için birçok alternatif meydana geldi. Bu işler arasında en çok web tasarım ve youtuberlık ön planda olsa da birçok farklı iş kolu vardır. En çok tercih edilen freelance meslekler ise şunlardır;

Freelance Ne Demek? Web Site İçeriği Yazarlığı

Makale yazarlığı büyük bir pazara hizmet veren sektördür. Her türlü alana, farklı konularda içerik üreterek ve makale yazarak para kazanmak mümkündür. Bunun için güvenilir makale yaz sitelerine üye olmanız gerekir. Bu sayfalarda hesap oluşturduktan sonra özgün içerikler yazarak para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Freelance Ne Demek? Tasarım Yaparak Para Kazanın

Birçok kişi veya firma siteleri için veya markaları için farklı tasarımlar istemektedirler. Kimileri web tasarım isterken kimileri de bir logo çalışması hizmeti almak isteyebilirler. Bu alanın eğitimini almışsanız ve tecrübeniz var ise müşteri bulmanız mümkündür.

Freelance Ne Demek? Tercümanlık Yapmak

Birçok kişi internet üzerinden online tercümanlık yaparak gelir elde etmektedir. Başarılı bir şekilde tercümanlık hizmeti verdiğiniz takdirde devamlı müşteri elde edebilir ve kesintisiz bir para kazanma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Freelance Ne Demek? Ürün Satarak Para Kazanmak

Evinizde el becerinize bağlı olarak çeşitli ürünler çıkartabilirsiniz. Bu ürünleri daha sonra e-ticaret sitelerinde ve instagram üzerinden pazarlayarak gelir elde edebilirsiniz. Instagram sayfanız ne kadar büyük olursa satış yapmanız ve müşteri elde etmeniz de o kadar büyük olur. Butik hesaplar açarak kıyafet, çanta, bez bebek, süs eşyaları satabilir veya evde doğal sabunlar üreterek satışlarını yapabilirsiniz.

Freelance Ne Demek? Özel Fotoğrafçı Olarak Para Kazanmak

Özellikle instagram kullanımını yaygınlaşması ve telefonların yüksek çözünürlüklü kameralara sahip olması ile fotoğrafçılık popüler bir meslek haline geldi. Birçok kişi amatör ve profesyonel olarak fotoğraf çekmeye ve yayınlamaya başladı.

Çoğu kişi kendisini geliştirerek, özel fotoğrafçı oldu. Düğünlerde, mezuniyetlerde, nişanlarda veya doğum günleri gibi özel günlerde çekim yaparak para kazanmaya başladılar. Sizler de kendinizi bu yönde geliştirerek para kazanabilirsiniz.

Home office olarak freelance çalışan birçok kişi freelance iş olarak bu iş kollarını tercih etmektedir. Grafik tasarım, makale yazarlığı, butik hesaplar serbest meslek olarak çalışanların en çok yöneldiği alanlardır.

Freelancer Ne Kadar Kazanır?

Freelance ne demek ve freelancer nedir günümüzün en popüler aranan terimleri. Serbest zamanlı olarak çalışan kişilere freelancer denir. Bu kişilerin kazancı tamamen kendi başarıları ile ilgilidir. Kimileri aylık 500 TL harçlık kazanırken kimileri ise 3 bin TL’nin üzerinde kazanabilir. Bu kazançlar tamamen yaptıkları işlerle ve kendi pazarlama stratejileri ile alakalıdır.

En İyi Freelance Siteleri

YouTube video

Freelance ne demek öğrendik, kendimize uygun çalışma kolunu seçtik. Artık sırada para kazandıracak uygun ve kaliteli sitelerde hesap açma var. Birçok freelance sitesi bulunsa da bazıları gerçek anlamda para kazanmanıza fırsat vermektedir. Bu sitelerden bazıları şu şekilde;

Projekurdu.com adresinde hesap oluşturarak, web yazılı ve tasarımı gibi işler bulabilirsiniz. Sipariş açılan işlere teklifler vererek güzel kazançlar elde edebilirsiniz.Uzmankirala.com adresinde web yazılım, seo uzmanlığı, tasarım gibi iş kollarında hizmet verebilir ve para kazanabilirsiniz.Sahibinden.com adresinde ikinci el ürün satışı yaparak ticarete atılabilirsiniz. Büyük kullanıcı hacmi sayesinde müşteri kitlesi oldukça yüksektir.Makaleyaz.net adresi web sitesi içeriği satmanıza aracı olan güvenilir bir sitedir. Farklı alanlarda yazacağınız makaleleri sistem üzerinden, web site sahiplerine satabilir ve gelir elde edebilirsiniz.

İyi bir freelance nedir gibi bir soruya gerekli cevapları bu yazımızda bulabilirsiniz. Siz de iyi bir freelancer olmak, herhangi bir iş kolunda daha fazla para kazanmak için bu sitelere göz atabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!