Hasar Farkı Nedir? Nasıl Alınır?

Hasar Farkı Nedir? Nasıl Alınır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hasar farkı nedir, nasıl alınır sorusu araçları kazalara bulaşan kişilerin birçok detayı ile merak ettiği süreçler arasında yer alır. Genel olarak incelenecek olduğu zaman hasar alan araçların onarımları sırasında orijinal olan parçaların yerine yan sanayi ya da çıkma parçalarla onarımların bedelleri ile, orijinal parçalar ile onarım sırasında meydana gelen aradaki farka verilen isimdir. Başka bir anlamına bakılacak olduğu zaman da orijinal parça fark bedeli olarak da bilinir. Günümüzde ekonomik şartlar gözler önüne alınacak olduğu zaman trafik sigortaları araçların onarım süreçlerinden meydana gelen yüksek bedellerden ötürü en uygun onarım yollarına gitmekte oldukları gözlenir.

Ekonomik onarım yollarına gidilebilir olsa bile daha öncesinde orijinal olarak yer alan araçlarınızın muadili, yan sanayi ya da çıkma olan parçalar ile onarılmaları genel olarak kabul edilemez. Hasar farkı nedir kısmı kısaca bakılacak olduğu zamanlarda araçların hasarlarının ardından özel servislerde onarım durumları karşısında sigorta şirketlerinin parça ya da onarım bedellerinin üzerinde yapılan haksız ya da piyasalarda temin edilemeyen büyük iskonto miktarlarına verilen isim, yani fark bedelidir.

Hasar Farkı Nedir? Nasıl Alınır?

Kasa Hasar Bedeli Kime Ödenir?

Kasa hasar bedeli kime ödenir sorusu da genel olarak incelenecek olduğu zaman kazalara neden olan sürücüler, karşı tarafın hasarlarını karşılamak ile yükümlü olacaklardır. Zorunlu bir şekilde her sürücü tarafından yaptırılması gerekli olduğu bilinen trafik sigortaları, kaza oluştuğu sıralarda karşı tarafın maruz kaldıkları hasarı karşılamak ile yükümlü olur. Hasar ödemeleri ise sadece sigortalı olan kişilerin sigorta şirketleri aracılığı ile karşılanır.

Trafik kazalarının ardından meydana gelen araçlarınızdaki hasarlar ve bu hasara neden olan aracın sürücüleri ile araç sahipleri tarafından karşılamaların yapılması gerekir. Eğer kişilerin kullanmakta oldukları araçlarda zorunlu trafik sigortaları yer alıyorsa size bu sigorta firması poliçe limiti şeklinde hasarı kişilerin yerine geçerek ödemeleri yapar.

Hasar Farkı Nedir? Nasıl Alınır?

Sigorta Hasar Tazminatı Nedir?

Hasar farkı kadar sigorta hasar tazminatı nedir sorusu da merak edilen konuların başında yer alır. Araçlarınızla geçirmiş olduğunuz trafik kazalarının ardından araçlarınızda oluşan hasarların onarım bedellerine hasar tazminatı ismi verilir. Bu tutarlar ise uygulama sırasında sigortaların anlaşmalı eksperlerine ya da anlaşmalı servisleri tarafından belirlenir.

Parça parça olarak meydana gelen hasar kayıtları ise hasar kayıtlarının araçlardaki ufak çaplı kaza ya da tamir işlemlerinin içerdiği bir kayıt olarak yer alır. Bu hasarlar daha çok hasar geçmişleri sırasında hasar kaydı olarak yer alır. Fakat tam hasar almamış olan yani pert kayıtlı olarak yer almayan araçların parçaları zarar görmüş ama değiştirilmemişse de yine de hasar kaydında görünmek durumunda yer alır.

Hasar Farkı Nedir? Nasıl Alınır?

Hasar Farkı Nasıl Alınır?

Hasar farkı nasıl alınır sorusu bir hayli merak edilerek araştırılan konular arasında yer alır. Bu anlarda kişilerin belirli şartları yerine getirmesi gerekir. Bu tazminat başvuru şartlarına bakılacak olduğu zaman;

  1. Araçların kazadan daha öncesinde aynı bölgeden her ne olursa olsun hasar almaması
  2. Tramer kayıtları olmasa dahi parçaların işlem görmemiş olma durumu
  3. Hasarlı parçaların orijinalliklerini koruması
  4. Onarımlarda muadil, logosuz, eşdeğer orijinal ya da çıkma parçalar ile yapılmış olması
  5. Değişimi gerekli olan parçalarda onarım işlemlerinin uygulanması
  6. Kazanın meydana geldiği andan beri en fazla 2 yıllık süreç geçmişi, daha da üzerine çıkmaması
  7. Yapılan onarımların ekspertiz raporlarında yer alması

Yukarıda şartların yerine getirilmesi gerekir. Aksi halde başvurular yapılsa bile kişiler gerekli ödemeleri alamazlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!