featured

İş Güvenliği Ürünleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İş yerinde oluşabilecek türlü tehlikeler ve oluşabilecek kazaların önüne geçilmesi ve önlenmesi için iş güvenliği önemli bir unsurdur. Düşebilecek eşyalar, kimyasal maddeler vb. gibi etkenler tehlikeyi kontrol altına almak için gerekli önlemler alınmalıdır. Bu sebeple çalışan işçilerin iş güvenliği ürünleri kullanması gerekmektedir. Örnek olarak; koruyucu önlükler, koruyucu baretler, yanmaz özellikte kumaşlar, koruyucu gözlük ve eldiven, kulaklıklar ve kaynak kıyafetleri iş güvenliğine örnek nesnelerdir.

Çalışılan ortamı daha güvenli bir yer haline getirmek ve çalışan işçilerin sorumluluk ve teşvik ile güven ortamı oluşturmak esastır. Kimyasal madde oluşumunda o havayı solumak nedeni ile akciğerlerde oluşabilecek deformasyonu engellemek için maskeler, düşebilecek nesnelerden dolayı baş ve ayakları korumak için uygun nitelikte iş ayakkabısı ve koruyucu başlıklar, kaynak yaparken çıkan kıvılcımların gözle temasını engellemek için koruyucu gözlükler, kimyasal içerikli vücuda zarar verebilecek maddelere karşı koruyucu kıyafetler hayati önem taşır.

Çalışan işçilerin güvenliği açısından iş yeri bu ekipmanları sağlamak zorundadır. İnşaat alanlarında kullanılacak baretler ve işçilerin bu konuda bilgilendirilmesi ve eğitimi önemlidir.

İş Ayakkabısı

İş güvenliği için kullanılacak ekipmanlar arasında büyük önem taşıyan iş ayakkabısı da önemli bir malzemedir. Ağır cisimlerin, tehlike yaratabilecek sivri uçlu metallerin düşme ihtimali göz önünde bulundurularak bu ekipmanlar kurtarıcı nitelik taşırlar.

Ayak ve parmak uçlarını koruyan, belli bir bölümü çelikten yapılmış, herhangi delinmelere ve deformasyonlara karşı dayanıklı üretilen güvenlik malzemesidir. Koruyucu olduğu kadar rahat olmasında gerekir. Uzun süreli çalışmalarda ayağın rahat etmesini sağlamak için güvenliği kadar rahat olması da gerekir.

Aynı zamanda taban yapıları düz ve kaymaz nitelikte olmalıdır. Bu tabanlar yağ, su vb. Maddelerden etkilenmemelidir. Elektrik alanında kullanılacaksa şayet elektriğe karşı yalıtkan olmalıdır. Ayrıca elektrik sektöründe kullanılacak bu ürün çalışan kişilerin elektrik ile temas etmesi halinde oluşabilecek tehlike anında toprak direncini arttırarak kazaların önlenmesine yardımcı olur.

Bu sayede iş güvenliği açısından yapılacak iş bölümüne göre seçilecek ayakkabılar yapılacak işle doğru orantılı olmalıdır. Gerekli tüm bu ekipmanlarla ilgili bütün desteği https://www.hamdidede.com/ sitesinden bulabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!