Koltuk Altı Terlemesi İçin Ne Yapmalı?

Koltuk Altı Terlemesi İçin Ne Yapmalı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koltuk altı terlemesi için ne yapmalı? Yaz aylarının gelişi ile birlikte birçok kişinin bu konuyu dert edindiğini söyleyebiliriz. Yazın getirdiği bunaltıcı sıcaklar vücut ısısının artmasını ve dolayısıyla terlemeyi hızlandırıyor.

Terleme ise kıyafetlerde ıslaklık bırakmasının yanı sıra koku oluşumuna sebebiyet verir. Buda kişinin kendisini toplum içerisinde rahatsız ve huzursuz hissetmesine neden olur. Koltuk altı terlemesi için ne yapmalı? Kesin çözüm önerileri var mı? Koltuk altı terlemesine evde çözüm önerileri neler yazımızda yer vereceğiz.

Koltuk Altı Terlemesi İçin Ne Yapmalı? Terleme Neden Olur?

Koltuk Altı Terlemesi İçin Ne Yapmalı?

Koltuk altı terlemesi için ne yapmalı dedik. Peki, terleme neden olur? Aslında terlemenin asıl amacı vücut ısısını dengeleyebilmek ve olası durumlara karşı koruyabilmektir. Bu anlamda ter bezleri aracılığı ile ter atılır ve vücut soğutulur.

Kişiler aniden terleyebileceği gibi, gün içerisinde de sıkça ve bol miktarda terleyebilir. Terlemenin elbette ki ani ve aşırı olması, mutlaka tetkiklerle değerlendirilmelidir. Aşırı terlemenin D vitamini eksikliği sebebiyle olabileceği üzerinde durulmaktadır.

1- Terlemeyi Önlemek İçin Ne Yapmalıyız?

Koltuk Altı Terlemesi İçin Ne Yapmalı?

Terlemeyi önlemek aslında doğru değildir. Ancak aşırı terlemeyi önleyebilmek için mutlaka bir kan tetkiki verilerek, değerlerin eksik ya da fazla olup olmadığı değerlendirilmelidir.

Aşırı terleme B12 ve D vitamini eksiklikleri, hipoglisemi, hiperhidrozis, obezite, alkolizm, menopoz, kalp yetmezliği ve solunum yetmezlikleri gibi durumlarda ortaya çıkabilir.

Koltuk altı terlemesi için ne yapmalı? Kan tetkikleri ile hastalığın net tanısının konulabilmesi mümkün olabilecektir. Aşırı terleme nedenleri bu şekildedir. Bu noktada aşırı terleme hangi hastalığın belirtisi olabilir konusu muhakkak araştırılmalıdır.

2- Koltuk Altı Terinin Kıyafete Geçmemesi İçin Ne Yapmalı?

Koltuk Altı Terlemesi İçin Ne Yapmalı?
Koltuk Altı Terlemesi İçin Ne Yapmalı?

Koltuk altı teri aşırı olduğunda kıyafete çıkabilmekte, ıslak ve kötü bir görüntü yaratabilmektedir. Günümüzde nedeni belli olmayan aşırı koltuk altı terinin kıyafete çıkmasını önleyebilmek için koltuk altı pedi çıkarılmıştır.

Koltuk altı terlemesi için ne yapmalı? Normal pedlerden oldukça farklı olan bu pedler kola lastikli bir kısım yardımıyla giyilir. Koltuk altındaki fazla teri içerisine hapseden bu ped sayesinde, terin kıyafete taşması önlenebilecektir.

3- Koltuk Altım Çok Terliyor ve Kokuyor Ne Yapmalıyım?

Koltuk Altı Terlemesi İçin Ne Yapmalı?

Koltuk altı terlemesi için ne yapmalı diyorsanız, pedlerin yanı sıra farklı tedavi seçeneklerini içeriklerini tercih edebilirsiniz. Lazerle koltuk altı terlemesinin tedavi edilebileceğini biliyor musunuz?

Lazer ile koltuk altı ter bezleri kalıcı olarak yok edilebilmektedir. Böylece kişi artık koltuk altı ter bezlerinden değil, diğer ter bezlerinden terleyerek terini atacaktır. Bu işlemin sağlık açısından doğru olup olmadığına dair farklı görüşler hakimdir. Bu kapsamda en doğru bilgi için bir doktora başvurulması önerilmektedir.

Ağız kokusu neden olur bilgi almak için bu yazımızı mutlaka incelemelisiniz.

4- Koltuk Altı Terlemesi İçin Krem Var mı?

Koltuk Altı Terlemesi İçin Ne Yapmalı?

Koltuk altı terlemesi için ne yapmalı? Koltuk altı terlemesi için krem formundaki ürünlerin temin edilmesi mümkündür. Bilindiği üzere aslında ter kokusuzdur. Ancak hava ile temas ettiğinde fermantasyon sebebiyle bir koku oluşumu söz konusu olur.

Koltuk altı için krem kullanmak için ise, hem terlemeyi azaltabilecek hem de koku oluşumunu önemli ölçüde azaltabilecektir. Alüminyum içeren kremlerin tamamı koltuk altı terlemesini azaltmada etkili olabilecektir.

Koltuk altı terlemesi için yalnızca krem içeriği değil roll-on kullanımı da oldukça yaygındır. Özellikle sabun formunda olanlar hem terlemeyi azaltabilmekte hem de koku oluşumunu önleyebilmektedir. Sıvı formda olan roll-on içeriklerinin ise koltuk altı terlemesi için ne yapmalı kısmında etkili bir seçenek olmadığı söylenebilecektir.

Koltuk altı roll on çeşitleri için buraya göz atabilirsiniz.

5- Koltuk Altı Terlemesi İçin İlaç Öneriliyor mu?

Koltuk Altı Terlemesi İçin Ne Yapmalı?

Koltuk altı terlemesinin nedeni tam olarak bilindiği takdirde herhangi bir ilaç önerilmesi söz konusu olabilecektir. Özellikle B12 ve D vitamini eksiklikleri söz konusu ise bu vitaminleri yerine koyan ilaç içerikleri ile aşırı terlemenin önüne geçebilmek mümkündür.

Herhangi bir tanı bulunmadığı halde aşırı koltuk altı terlemesi için ne yapmalı, hangi ilaç önerilir? Bu konuda aşırı etkili olan ilaç grubu olarak gösterilen ve roll-on formunda olan birkaç ürün içeriği bulunmaktadır. Koltuk altı terlemesi için şu ürünlerin kullanımı mümkün olabilecektir;

  • Driclor,
  • Tereson,
  • Sweat set,
  • Allmart

6- Koltuk Altı Terlemesi İçin Ne Yapmalı? Bitkisel Çözüm Önerileri Neler?

Koltuk Altı Terlemesi İçin Ne Yapmalı?

Koltuk altı terlemesi için ne yapmalı? Koltuk altı terlemesi sıkıntısı çeken birçok insan bitkisel çözüm önerilerine yer vermektedir.

Birçok kullanıcı domates suyunun terlemeyi azalttığını ve koku oluşumunu önlediğini ifade etmektedir. Bunun yanı sıra koltuk altı terlemesi için ne yapmalı kısmında kullanabileceğiniz doğal ürünler ve doğal karışımlar şu şekildedir;

  • Limon suyu ve karbonat karışımı,
  • Elma sirkesi,
  • Çay ağacı yağı,
  • Yeşil çay pomadı,
  • Kabartma tozu,
  • Hindistan cevizi yağı,
  • Alıç çayı,

7- Bonus: Daha Az Terlemek İçin Ne Yapmalıyım?

Koltuk Altı Terlemesi İçin Ne Yapmalı?

Koltuk altım çok terliyor evde ne yapmalıyım? Koltuk altı terlemesi için ne yapılmalı kısmında dikkat etmeniz gereken birkaç unsur bulunmaktadır. Bazı detaylara dikkat edildiğinde daha az terlemek ve koltuk altı ter kokusuna maruz kalmamak mümkün olabilecektir. Daha az terlemek ve koku olasılığını minimuma indirgemek için şunları yapabilirsiniz;

  • Kafein tüketimini sınırlandırmalısınız.
  • Sigara ve alkol kullanımının aşırı olması terlemeyi arttırabileceğinden, tüketim sınırlandırılmalıdır.
  • Günde bir kez duş almak terleme ve koku oluşumunu büyük ölçüde azaltabilecektir.
  • Deodorant, roll on ve parfüm muhakkak kuru koltuk altına uygulanmalıdır.
  • Haftada 2-3 kez koltuk altı bölgesi antiseptik şampuan ile yıkanmalıdır.
  • Hazır gıdalar ve fast-food terlemeyi arttırabileceğinden az tüketilmelidir.
  • Kıyafetlerde kumaş içeriği bakımından sentetik kumaş değil, pamuklu kumaşlar tercih edilmelidir.
  • Soğuk su tüketmek vücut ısısını dengeleyeceğinden aşırı sıcaklarda soğuk su tüketilerek terleme azaltılabilecektir.
  • Koltuk altı terlemesi için ne yapılmalı? Kuru üzüm ve çinko içerikli besinler tüketmek, terlemeyi önemli ölçüde azaltabilecektir.
  • Aşırı kilo alımı da koltuk altı terlemesini azaltacağından beden kitle indeksi korunmalıdır.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!