Limitsiz Kredi Kartı Nedir? Limitsiz Kredi Kartı Nasıl Alınır? Limitsiz Kredi Kartı Başvuru Şartları Nelerdir?

Limitsiz Kredi Kartı Nedir? Limitsiz Kredi Kartı Nasıl Alınır? Limitsiz Kredi Kartı Başvuru Şartları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Limitsiz kredi kartı, kart sahiplerinin yüksek harcamalar yapabilmesine imkân tanıyan bir kredi kartıdır. Bu karta sahip olan kişiler aylık olarak yüksek harcamalar yapabilmektedir.

Limitsiz kredi kartı limiti oldukça yüksek olduğu için rahatlıkla yurtiçinde ve dışında alışveriş yapılabilmektedir. Anlaşılacağı üzere; limitsiz kredi kartı olur mu sorusunun yanıtı evettir ancak tamamen limitsiz değildir.

Kredi Kartı Nedir?

Limitsiz Kredi Kartı Nedir? Limitsiz Kredi Kartı Nasıl Alınır? Limitsiz Kredi Kartı Başvuru Şartları Nelerdir?

Kredi kartı, tüketicilerin nakit harcaması yapmadan alışveriş yapabilmesini sağlayan bir bankacılık ürünüdür. Bu kartlar sayesinde tüketiciler yanlarında nakit olması dahi kredi kartının özellikleri doğrultusunda harcama yapabilmektedir.

Sağladığı avantajlar nedeniyle de kredi kartı kullanımı oldukça yaygındır. Üstelik bu kartlar tek bir tür değildir; limitsiz kredi kartı ve benzeri gibi farklı çeşitleri bulunmaktadır.

Limitsiz Kredi Kartı Nedir? Limitsiz Kredi Kartı Nasıl Alınır? Limitsiz Kredi Kartı Başvuru Şartları Nelerdir?

Kredi kartına sahip olunabilmesi için bankaların, tüketicilerin uygunluk sağlamasını istediği şartlar vardır. Bu şartları sağlayan kişiler kredi kartı sahibi olabilmektedir.

Ayrıca kredi kartları bulunan kişiler, ekstre günü geldiğinde yaptıkları alışverişlerin ödemesini yapmak durumundadır. Aksi durumda kredi notu da denilen ve oldukça önemli olan kredi sicili bozulmaktadır.

Limitsiz Kredi Kartı Nedir?

Limitsiz Kredi Kartı Nedir? Limitsiz Kredi Kartı Nasıl Alınır? Limitsiz Kredi Kartı Başvuru Şartları Nelerdir?

Limitsiz kredi katı nedir sorusunun yanıtı oldukça merak edilmektedir. Bu kartlar tamamıyla limiti bulunmayan kartlar değildir. Genel olarak limitsiz kredi kartları denince akla; hiçbir limiti bulunmayan bir kredi kartı gelmektedir ancak bu kartların da bir limiti bulunmaktadır.

Limiti olmayan kredi kartı genel olarak banka sicili bozuk olmayan, söz konusu bankalarda nakit yatırımları bulunan ve de bankada belirli bir meblağda parası yatılı olan kişilere verilmektedir. Bu kişiler sahip oldukları kredi kartının limitini, kartın özellikleri doğrultusunda yükseltebilmektedir.

Limitsiz Kredi Kartı Nedir? Limitsiz Kredi Kartı Nasıl Alınır? Limitsiz Kredi Kartı Başvuru Şartları Nelerdir?

Limitsiz kredi kartı, kartın sahibi olan kişilerin bankalardaki yatırımları ve temiz kredi sicilleri sayesinde bu ismi almaktadır. Dolayısıyla limitsiz olan kredi kartları veya diğer adıyla yüksek limitli kredi kartları yalnızca yüksek kredi puanına sahip olan kişiler tarafından kullanılabilmektedir.

Limitsiz kredi kartı var mı, varsa bu karta nasıl sahip olunur gibi sorulara cevap arayan kişilere yazımızın devamında gerekli bilgiler sunulmaktadır.

Limitsiz kredi kartı ne demek araştırması yapan kişiler, siyah kredi kartı tanımlaması ile de karşılaşabilmektedir. Siyah kredi kartları da limitsiz olan kredi kartı anlamına gelmektedir. Bu isim, genellikle limitsiz kredi kartı renginin siyah olmasından kaynaklanmaktadır. Genellikle halk arasında bu isim kullanılmaktadır.

Limitsiz Kredi Kartı Nasıl Alınır?

Limitsiz kredi kartı nasıl alınır sorusunun yanıtı oldukça merak edilmektedir çünkü çoğu tüketici için sahip oldukları kredi kartlarının limitleri yeterli değildir. Bu sebeple de kredi kartı limiti nasıl arttırılır diye merak edilmektedir.

Çoğu kişi de kredi kartı limiti arttırmak yerine limitsiz kredi kartı sahibi olmayı istemektedir. Ancak limiti oldukça yüksek olan bu kredi kartlarına sahip olunabilmesi için bazı şartlara uygunluk gösterilmesi gerekmektedir.

Siyah kredi kartı her tüketiciye verilmemektedir. Sıradan kredi kartlarının dahi alınabilmesi için şartlar bulunurken, limiti olmayan kredi kartı için daha fazla şartın sağlanması istenmektedir. Her bankada farklılık gösterse de genel olarak bu kartlar için istenen şartlar şunlardır:

Aylık gelir seviyesinin oldukça yüksek olmasıKredi notunun çok yüksek olmasıKredi sicilinin bozuk olmamasıBankada nakit paranın var olmasıBanka hesabının güncel olması

Limitsiz Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Limitsiz kredi kartı başvurusu nasıl yapılır sorusunun yanıtı, kredi kartı başvurusu nasıl yapılır sorusunun yanıtından farksızdır. Yani limitsiz kredi kartı almak isteyen kişiler, bilindik kredi kartları için nasıl başvuru gerçekleştiriyorlarsa aynı yöntemlerle başvuruda bulunabilmektedir.

Genel olarak limiti olmayan kredi kartı için tüketiciler, bankaların şubelerinden başvuru yapabilmektedir. Ancak dileyen kişiler internet bankacılığı veya mobil bankacılık yöntemleriyle de başvuru yapabilmektedir. Bankada sıra beklenmemesi ve kısa zamanda başvuru yapılabilmesi nedeniyle dijital bankacılık yöntemleri daha fazla tercih edilmektedir.

Limitsiz kredi kartı için her kişi özelinde maksimum bir limit bulunduğundan tüketiciler, kendisine en yüksek limiti tanımlayan bankayı tercih etmelidir. Örneğin; Ziraat Bankası’nda yüksek meblağda mevduatı bulunan kişilere, Ziraat Bankası limitsiz kredi kartı daha kolay verilmektedir.

Siyah kart için başvuru yapacak olan kişiler genellikle söz konusu banka ile ilişkisi güçlü olan kişiler ve hatta bankanın özel müşterilerinden olduğu için müşteri yetkilileri tarafından başvuru işlemleri kolaylıkla halledilebilmektedir.

Kimler Limitsiz Kredi Kartı Alabilir?

Kimler limitsiz kredi kartı alabilir sorusu da bu karta sahip olmak isteyen kişiler tarafından merak edilmektedir. Yüksek limitli kredi kartı kimlere verilir sorusunun yanıtı ise başvuru şartlarında cevaplanmıştır.

Öncelikle limitsiz kredi kartına sahip olmak isteyen kişilerin kredi sicili temiz olmalıdır. Yani kredi notu oldukça yüksek olmalıdır. Ayrıca limiti olmayan kredi kartı için bankada ciddi bir yatırımın olması da gerekmektedir.

Genel olarak yüksek limitli kredi kartı aylık geliri ortalamanın üzerinde olan kişilere verilmektedir. Örneğin; ticaret ile uğraşan kişiler bu kartlara daha kolay sahip olmaktadır. Ticari hayatı olan ve hesabına para giriş çıkışı yoğun olan kişiler limitsiz kredi kartı için bankalardan daha kolay onay almaktadır.

En Yüksek Kredi Kartı Limiti Ne Kadar?

En yüksek kredi kartı limiti ne kadar sorusunun herhangi bir belirli yanıtı yoktur. Çünkü her limitsiz kredi kartının limiti, kart sahibi olacak kişinin geliri ile doğru orantılıdır. Dolayısıyla gelir ne kadar yüksek ise limitsiz kredi kartı limiti de o kadar yüksek olmaktadır.

Her ne kadar kulağa uçuk gibi gelse de; aylık geliri, bankada bulunan yatırımı göz önüne alındığında 1 milyon TL üzerinde olan kişiler, 1 milyon limitli kredi kartı bile alabilmektedir.

Limitsiz Kredi Kartı Veren Bankalar

Limitsiz kredi kartı veren bankalar denilince ülkemizde hizmet veren her banka akla gelebilmektedir. Çünkü kredi kartı ürünü sunan her banka, limiti olmayan kredi kartı ürününü de sunmaktadır. Dolayısıyla her bankaya, bu kart için başvuruda bulunmak mümkündür. Kısacası; kredi notunuz ne kadar yüksekse ve limitsiz olan bir kartı mevduatınızın en yüksek olduğu bankadan alabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Kredi Kartı Limit Düşürme Nasıl Yapılır?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!