featured

Netflix Polisiye Dizileri | Gerilimin Yüksek Olduğu 17 Farklı Netflix Polisiye Dizi Önerisi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Netflix polisiye dizileri ile platform üzerinde ciddi bir izleyici kitlesine erişmektedir. Geçmişten günümüze değin oluşturulmuş dizilerin çoğunda polisiye kurgusu görülmektedir.

YouTube video

Netflix polisiye dizi yapımları ile hem günümüzde yeni çıkmış dizileri hem de eski unutulmaz yapıtları buluşturuluyor. Gizemin bol olduğu polisiye dizileri ile gizemin peşine düşmeye ne dersiniz?

İşte izlerken yerinde duramayacağınız, suç araştırma dizileri arasında ayrı bir yerde bulunan güncel Netflix polisiye dizileri listesi!

Netflix Polisiye Dizileri 2022 Güncel Listesi! Birbirinden Farklı ve Gizem Dolu Gerilim Polisiye Dizileri

Polisiye dizileri konu bütünlüğü açısından farklı şekillerde alınsa da ortak bir noktada buluşuyor. O da kötü düşünceli suçluların peşinde olmak!

Özellikle yabancı dizi sektöründe polisiye dizileri bu açıdan çok iyi oluşturuluyor. Doğruluğu konusunda tartışmalara yol açsa da Netflix polisiye dizileri sizi geniş bir maceranın içine çekiyor.

1- 46 Yok Olan

Türk Netflix polisiye dizi örneği ile listemize açılış verelim. 46: Yok Olan dizisinde tanıdık bir yüzü görebiliyoruz. Erdal Beşikçioğlu, Behzat Ç’den sonra polisiye bir dizi ile karşımıza çıkıyor.

Ancak burada Beşikçioğlu, bir polisi değil hastalıktan ölmek üzere olan kardeşini kurtarmaya çalışan bir profesörü canlandırıyor. İlacı kardeşine ulaştırmaya çalıştıran profesör kendini akıl almaz olayların içinde buluyor.

Oyuncu kadrosunda Erdal Beşikçioğlu’nun yanı sıra Yasemin Allen, Melis Birkanve Saygın Sosysal yer alıyor. Saygın Soysal ise yine askeri dizilerden alışık olduğumuz bir oyuncu.

IMDb puanı 8,4 olan bu dizi izleyiciler tarafından takdir toplamış hem gerilimin hem de dramın bir arada bulunduğu bir dizidir.

2- The Stranger

YouTube video

Çok popüler Netflix dizileri arasında The Stranger yer alıyor. Dizinin Netflix polisiye dizileri arasında yer alması ise mutlu ailenin yaşamında değişimle meydana geliyor.

Oldukça mutlu ve normal bir hayat yaşayan bir ailenin günün birinde yabancı birisi tarafından ziyaret edilmesiyle birlikte yaşamları tamamen değişiyor.

Ailede her bireyin sahip olduğu gizemler, sırlar bir bir ortaya çıkıyor. Karakterlerin sahip olduğu bu sırları öğrenmek için can atacağınız bir dizidir.

IMDb puanı 7,3 olan dizide Ricgard Armitage, Shaun Dooley gibi oyuncular bulunuyor.

3- La Mante

Netflix polisiye suç dizileri kapsamında tam uyacak dizilerden birisi de La Mante. Fransız yapım olarak karşımıza çıkan bu dizi, seri katilin taklitçisini konu alıyor.

Yıllardır üzerinde durulan ve yakalanmaya çalışılan seri katili taklit eden usta bir isim ortaya çıkıyor. Gözler tekrar bu seri katile çevrilse de halk büyük bir endişe içindedir.

Lakabı ‘peygamberdevesi’ olan bu seri katil, taklitçisinin ortaya çıkması ve yakalanması için polisle resmen iş birliği yapar!

Alışık olunmayan bu olay örgüsünde katilin bir isteği bulunmaktadır. O da özel timde çalışan oğluyla çalışmak.

Bir yanda seri katil ve taklitçisi, diğer tarafta seri katilin polis olan oğlu! Bu Netflix polisiye dizileri arasında izleyeceğiniz en farklı yapımlardan birisidir.

4- Freud

YouTube video

Tam olarak suç araştırma dizileri arasında bir miktar almasa da genel konu bütünlüğünde yer verebileceğimiz bir dizidir.

Biyografi yapımı olarak Freud’un hayatını konu edinen dizide, Freud’un yardımlarıyla bir katilin yakalanması konu ediniliyor.

Freud bir dedektif ve falcıyla suçluyu yakalamak adına adımlarını atar. Başta psikolojiye ilgili olanlarla birlikte herkesin izleyebileceği bir yapıt.

5- Brooklyn Nine Nine

Netflix polisiye dizileri listesi içinde yer alması kesin gereken bir dizi. Dizi sadece sizi sürekli olarak suçların, gerilimin içine atmıyor. Aynı zamanda karakterler arasındaki yaşantıya ve komik durumlara da göz atabiliyorsunuz.

Polis karakolu asıl olayların geçtiği mekan olarak göze çarpıyor. Burada çalışan memur ve polislerin yakalaması gereken kimi zaman ise araştırması gereken davalara siz de konuk oluyorsunuz.

Tabi bu polislerin davaları çözme şekli diğer Netflix polisiye dizileri ile kıyaslandığında farklı oluyor. Komiklikleri ile başlarına gelen olaylara çözüm üretiyorlar.

6- Deadwind

YouTube video

Kadın dedektif dizileri arayanlara öneri niteliğinde bir yapıt olarak Deadwind karşımıza çıkıyor. Karrpi ismiyle de bilinen bu dizi 2018 yılında yayın hayatına başlamıştır.

Finlandiya yapımı olan dizide dedektif bir kadının eşinin ölmesiyle birlikte Helsinki’ye dönmesi ve tekrar mesleğini yapmasıyla dizi başlar.

Oldukça farklı cinayetleri konu edinen dizide kadın dedektifin olayları ele alma şekli sizi çok etkileyecek. Netflix polisiye dizileri arasında bakmanız gereken dizilerden birisidir.

7- The Blacklist

Polisiye dizileri konusunda en azından biraz da olsa bilginiz varsa ve aşinaysanız, aslında The Blacklist’i çok da anlatmaya gerek yok!

Zira kendisi, sadece Netflix polisiye dizileri arasında değil genel olarak tüm platformlardaki polisiye dizileri arasında en etkileyici dizilerden birisidir.

2013 yılında başlayan ve hala dizi hayatına devam eden yapıtta FBI ajanı Elizabeth Keen ile tanışacaksınız. Kendisi kendi hayatına ve nişanlısına odaklanmışken o gün FBI için normal olmayan bir durum yaşanacaktır.

Çeşitli suçlardan dolayı FBI tarafından en çok arananlar listesinde bulunan bir isim tamamen ‘kendi isteğiyle’ FBI’a teslim olur.

Başta Elizabeth’in bu durum ile alakası yok gibi gözükür. Ancak bir anda ortaya çıkan bu çok aranan ismin özel istekleri olacaktır.

8- Valhalla Murders

YouTube video

2019 yılında izleyicisi ile kavuşan ve şimdilik 8 bölümü yayınlanan Netflix polisiye dizileri listesinde Valhall Murders bulunuyor.

Murders, çok farklı ve korkutucu cinayetlerin işlendiği aynı zamanda bunların gün yüzüne çıkarıldığı bir dizidir.

Dizi İzlanda yapımı olduğundan çok sayıda sahnede İzlanda’ya dair görüntüleri karşılayacaksınız. IMDb puanı 7,1 olan diziye bir şans verebilirsiniz.

9- The Sinner

Diğer gerilim polisiye dizileri içinde çoğu zaman bir cinayet ya da suç bir de bunun peşinde olan memurları görürsünüz. Fakat Netflix polisiye dizileri arasında yer alan The Sinner diğerlerinden biraz farklı.

Bu dizi 4 sezon boyunca yayınlanmış ve devamının da gelmesi beklenen bir dizidir. Zira dizinin konusu oldukça etkileyicidir.

Bir cinayetin işlenmesi hangi nedenlere bağlıdır? Bir insan neden cinayet işleme gereksinimi duyar? İşte bu sorulara yanıt arayan bir dizidir.

Her sezonunda değişik bir konu ele alınıyor. İşlenen cinayetlerin katilleri belli ancak katiller işleme sebeplerine dair herhangi bir şey hatırlamıyor. Dedektiflerde bunun peşinde düşüyor.

10- Marcella

YouTube video

Netflix polisiye dizi kapsamında çoğu zaman cinayeti işleyen suçluların bir psikolojik rahatsızlığa sahip olduğunu görürüz ya da tahmin ederiz.

Peki tam tersi olsaydı ne olurdu?

Marcella dizisi bize bu sorunun yanıtını veriyor. Netflix polisiye dizileri arasında yer alan Marcella’da kadın bir dedektif bulunuyor. Mesleğine yıllarca verdiği arayı sonlandırarak mesleğine geri dönüyor.

Geri dönmesi ile birlikte yıllardır çözülemeyen bir cinayet dosyası tekrar gün yüzüne çıkıyor. Ancak bir sorun var: Dedektif zaman zaman hafızasını kaybediyor.

11- Deep Water

Netflix belgeselleri ve mini dizileri ile oldukça ünlüdür. Netflix polisiye mini dizi önerisi olarak Deep Water sunulabilir.

Avustralya’da geçen farklı  eşcinsel cinayetleri patlak veriyor. Neden eşcinseller hedef alınıyor ve en önemlisi katil kim?

Sadece 4 bölümlük olan bu diziyi bir çırpıda bitireceksiniz! Ayrıca unutmadan ekleyelim. Bu dizide işlenen cinayetlerin gerçek hayatta 1980li yıllarda işlenen cinayetlerle bağlantıları da bulunuyor.

12- How to Get Away with Murder

YouTube video

Kısa Netflix polisiye dizileri arayanlar için kısa ama oldukça sürükleyici bir öneri daha sunuyoruz. Bu dizi gerçekten iyi ki izlemişim diyeceğiniz dizilerden sadece birisidir.

Ortada bir cinayet ancak bu cinayet davasına farklı bir şekilde bulaşmış iki isim bulunuyor. Davaya giren profesör ve öğrencisi…

Peki bu davadan nasıl kurtulacaklar? Gerçekten suçlular mı? İşte tüm bu soruların cevabını sadece 6 bölümde bulabiliyorsunuz. IMDb puanı 8,1 olan dizinin seveni oldukça çoktur.

13- Broadchurch

Oldukça hassas bir konuyu ele alan Netflix polisiye dizisi. Broadchurch küçük bir kasaba ve bu kasabada yaşanan olayları konu ediniyor.

Yapımın Netflix polisiye dizileri arasında yer almasını sağlayan ise kasabada yaşanan bir çocuk cinayeti!

Ortaya çıkan çocuk cinayeti ile birlikte küçük kasabada herkes hem şok olur hem de suçlu durumuna düşer. Oluşan bu durumdan kurtulmak adına adımlar atılır.

Suçlunun arandığı kasabada sadece suçlu değil, kasabalının sahip olduğu bütün sırlarda ortaya çıkar. Üstelik ortaya çıkan bu sırlar herkesi şoka uğratacak cinstendir.

14- The Forest

https://www.youtube.com/watch?v=6hW8hUcXR-A

Polisiye dizileri demek gizem ve sır demektir. The Forest tüm bu aradıklarınızı size vermeye yetecek bir dizidir!

Sırlarıyla dolup taşmış bir kasabada geçiyor dizi, orijinal ismi ise La Foret. Dizinin başlaması 16 yaşında bir gencin ortadan kaybolması ile yaşanır. Ebette kasabadaki herkes şüphelidir.

Polis ve dedektifler tarafından kasabadaki herkes tek tek sorguya çekilir. Her bir sorgu farklı bir sırrı bünyesinde barındırır.

Polis kaybolmayla alakalı durumu ortaya çıkarmak için birbirinden kopuk ama aslında bağlantılı bir dünya olay zincirinin parçalarını öğrenir.

Peki kayıp genç bulunacak mıdır?

15- Unbelievable

Netflix polisiye dizileri arasında etkileyici olan dizilerden birisidir çünkü gerçek yaşamdan uyarlanmış bir dizidir. Kadın dedektif dizileri arasında bulunan bu dizide aslında toplumumuzun da kanayan bir yarasına parmak basılır.

Marie, tecavüze uğradığını ve bu konuda şikayetçi olmak üzere polise gider. Ancak yetersiz delilden ötürü Marie sahte ihbarla suçlanır! Olayın üstü kapanır.

Fakat polis merkezine gelen ihbarların önü arkası kesilmez. Günlerce her gün çeşitli yerlerden ve kişilerden tecavüz haberleri yayılmaya başlar.

İki kadın dedektif, bu tecavüzcünün peşine düşmeye başlar. 8 bölüm boyunca bu konuya tanık olmaya hazır mısınız?

 16- Safe

YouTube video

Yine bir kaybolma hikayesi ve yine olaylı bir kasaba… Aslında polisiye dizileri kapsamında görmeye alışık olduğumuz iki durum bu dizide toplanıyor.

İki kızıyla yaşamaya devam eden bir babamız bulunuyor. Kızlarından birisi bir partiye gittiğinde kayboluyor. Babası endişeli bir şekilde polise başvuruyor.

Tabi tesadüf müdür bilinmez kızın kaybolduğu aynı gün erkek arkadaşı da kayboluyor. Polis artık bu iki gencin kaybına odaklanıyor.

Kasabada yer alan herkes tek tek sorguya alınıyor. 8 bölüm boyunca iki gence dair bir ipucu aranmaya devam ediyor.

17- Netflix Polisiye Dizileri| American Crime Story

IMDb puanıyla Netflix polisiye dizileri arasında en değerli diziler arasında American Crime Story bulunuyor. Dizi 2016 senesinden beri yayınlanmaya devam ediyor.

Tabi bu diziyi diğerlerinden farklı, etkileyici kılan bazı noktalar var. Onlardan birisi de gerçek yaşamdan bir konuyu her sezon ele almış olmasıdır.

Ünlü oyuncuları ile birlikte devam eden dizinin IMDb puanı ise 8,3’tür.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!