Sayıların Anlamı | Geçmişte Sayılar Neden Gizlendi? Numerolojide Sayıların Anlamları
Sayıların Anlamı | Geçmişte Sayılar Neden Gizlendi? Numerolojide Sayıların Anlamları

Sayıların Anlamı | Geçmişte Sayılar Neden Gizlendi? Numerolojide Sayıların Anlamları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sayıların anlamı insanlık tarihindeki cinsellik kadar eskidir denebilir.  Çevreyi anlamlandırma çabası içerisinde olan insanoğlu, kendisinde var olanı tanımlamak için önem sırasına göre bir aşama takip etmiştir. Günümüze gelene kadar bu aşamaların yönleri karmaşık ve yanlışlarla dolu bir hale doğru şekillenmiştir.

Sayıların Anlamları

Tarihin değiştirildiği, hikayelerin daha yazılırken farklı şekilde yansıtıldığı düşünülürse sabit bir doğrudan da bahsetmek mümkün olmayacaktır. Diğer yandan yaşanan olayların şekillendirdiği kapsamda sayıların anlamı konusunda hemfikir olunan konular da bulunuyor.

1. 1 Sayısının Anlamı

Fiziksel ve zihinsel açıdan bütünlüğü işaret eden 1 sayısı, güç ve sağlıklı bir durum demektir. Bir olmak anlamından da yola çıkılarak tamlık hissini beraberinde getirir.

2. 2 Sayısının Anlamı

Diğer canlıya saygı anlamına gelir. Yani artık birlik yanında aynı durumdan iki tane var gibi düşünülebilir. Bütünlükten aynı anda iki tane olunca 2 sayısının anlamı da nezaket ve esneklikle birleşiyor. Kişi olarak dengeli bütünlük tanımı 2 sayısı demektir. Aynı anda seçim anlamına gelir.

3. Sayıların Anlamı 3 Ne Demek?

Çok yönlülük anlamına gelir.  3 sayısı zamansal açıdan bir değerlendirme yapılması ve geleceğe yönelik planlamalardır. Var olan durumu çoğaltmak adına planlama iyi yönde veya kötü yönde olabiliyor. Bir amaca yönelik girişimler, bundan elde edilecek başarılar anlamına gelir. Bazı efsanelere göre 3 uğursuz sayı olarak atfedilmiştir. Bunun da nedeni dünyayı ele geçirme planları olan topluluklardır.

4. 4 Sayısının Anlamı | İstikrara Gönderme Yapan 4 Sayısını İnceleyelim

4 sayısı ne demek diyenler için yaşam alanı odağında bir yorum yapılıyor. Güvenli, istikrarlı ve sakin bir yaşam alanı demek olan 4 sayısı kökenlere dönüş de demek oluyor. Bu açıdan iyileştirici bir özelliği var denebilir. 4 sayısı yaşam enerjinizin iyileşmesine katkıda bulunuyor.

5. Köklü Değişim Enerjisi 5 Sayısı Ne Demek?

5 sayısı köklü değişim anlamına geliyor. Karmaşalara karşı anlayış gerektiğini ifade eden bu sayıda çevrede olan biten yanlışlara karşı da köklü değişim hissi vardır. Beş sayısı doğru bir yöntemle değişimi hedefler. Yani 4 sayısı kökten bir değişimi yaşamda aniden yaparken 5 sayısı anlayışlı bir şekilde değişimi amaçlar.

6. Ruhsal Açıdan Değerler Ön Planda! 6 Sayısının Anlamı

Ruhsal karmaşa dönemlerinde hislerle yön bulmak, bilinmeyen sorunlara karşı olabilecek en iyi çözümü bulmak anlamına gelir. Rakamlar anlamı yaşanan toplumsal olaylarla birbirine bağlıdır. 6 sayısında, tarihte ve şu an olanları affedicilik odak noktasındadır.

7. Hayal Gücünüzün Sınırlarını Zorlayan 7 Sayısı Anlamı

Toplumsal sorunlara karşı bilinçli bir şekilde hareket etmeyi temsil eden 7 sayısı, kitlesel birlik demektir.  Farkındalık artıran çözümler bireysel nedenler de olabilir.

8. Astrolojide Sayıların Anlamı | 8 Sayısı Ne Demek?

İyi durumların devam etmesini amaçlayan 8 sayısı astroloji alanında iş, güç ve başarıyı temsil ediyor. Bazı kaynaklarda hazine, para kaynaklarının artması anlamına gelir.

9.Tatminkar 9 Sayısı Anlamı

Fiziksel ve ruhsal açıdan en üst düzeyde tatmin olmayı hedefleyen 9 sayısı bazen acı ölümle de bağdaştırılmaktadır. Ölümün getirdiği sonsuzluk ve sıkıntılardan kurtuluş hissini temsil eder. Bazı kaynaklarda da cinsel açıdan tatmine işaret eder. Ölümle mücadele edebilmek için yapılan bazı uygulama etkinlikler de bu kapsama alınabilmektedir. Dua, ayinler, dini birlikteliklerle de bağdaştırıldığı biliniyor. 9 sayısı son ve sonda baş olarak düşünülen bir durum biliniyor.

10 .0 Sayısı Ne Demek?

Geçmişte olan kötülüklerin düzelmesi ve yeniden güzel bir başlangıç yapmak demektir. Yeni ve güzel bir yaşam alanı kurmayı ifade eder.

Sayıların Anlamı 19 Ne İfade Ediyor?

Mısır dönemindeki uygarlıkların devamı niteliğindeki İbranilerin, sayılar konusunda sağlam bir tarih oluşturdukları biliniyor.  Rakamlarla yaşamın birbirine paralel şekilde bağlı olduğunu savunan görüşe göre iyileştirici olan her şey bilim kapsamına alınabilir. Sayılarda iyileştirici güç olduğu için iyilik inşa ederken bu rakamların anlamları doğrultusunda düşünce yapıları oluşturulabilir.

19 sayısının anlamı nedir sorusuna gelince birlik sonu ve yeniden doğuş olarak temsil ediliyor. Çeşitli kültürel değerlendirmeleri olduğu için kesin bir açıklama yapılmıyor.  9 sayısı son, 1 sayısı birliği bütünlüğü temsil ettiği için toplumsal sona işaret ettiği düşünülüyor. Örneğin bir devletin sonlanması, bir toplumun kırımla katledilmesi gibi anlamlar yükleniyor. Hatta bu sayıyı dünya savaşı ve kıyamet olarak tanımlayanlar da bulunuyor.

Para Sayısı 520 Anlamı

Para kazanmak için uğurlu sayı olarak bilinen 520 sayısında çeşitli okuma tekniklerini kullanarak enerji yönlendirmesi yapılabiliyor.

Melek Sayısı 7777 ve Anlamı

7777’nin ardındaki gerçek anlamı merak edenler epey fazladır. Bazı kişiler bu sayının bir işaret olduğunu düşünüyor. Numerologlara göre devamlı 7777 sayısının hayatınızda var olduğunu görüyorsanız bu iyi gelişmelerin devam edeceği anlamına geliyor.

Mısır’da Hükümdarlık için Cinsiyet Karmaşası Doğrultusunda 21 Sayısının Anlamı

2’den bire düşüş amacı olduğu düşünülen 21 sayısının anlamı köken olarak eski çağlara dayanıyor. Bir rivayete göre Eski Mısır döneminde bir erkek bir kadın iki kardeş devlet yönetimi için birbirini kandırdı ve erkek olan kadın gibi davranarak karmaşaya neden oldu. O dönemde devlet yönetimi sadece kadınlar tarafından yapılıyordu. Fakat ikizi kadar benzeyen erkek kardeşi, bu hükümdarlığı ele geçirmek istedi.

Mısır dönemindeki bu olay nedeniyle bütünlük kalıcı şekilde bozulmuş oldu. Çünkü 2 sayısı toplumsal açıdan hasara uğradığı için tek bir erkek üzerinden sorunlu bir yapıya geçildi.

Sayıların Sırrı Mısır Dönemi ve Değişen Rakam Anlamları

Eski Mısır’da, toplumsal kırılma dönemi öncesinde devamlı barış ve bilimsel gelişme odaklı ölülere saygı duyulan toplum vardı. Fakat birliği bozan kardeşler nedeniyle bugüne kadar bitmeyen savaşlar başladığı ve sayıların anlamlarının devamlı değiştirildiği düşünülüyor.

Sayılar ne anlama gelir sorusu karmaşanın göründüğü Eski Mısır Dönemi’nden bu yana toplumsal olaylara göre çeşitleniyor.  Hatta düzgün bir tarih inşa etmeye çalışan Hz. İsa’nın oluşturduğu rakamsal birliğin de hükümdarlık için yeniden bozulduğu da önemli bir konudur.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!