featured

Selülit Nasıl Gider | Selülitler için En Etkili 11 Formül

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selülit nasıl gider araştırması yazın yaklaşması ile birlikte çoğaldı. Çünkü koronavirüs nedeniyle evlere kapandığımız bu dönemde hareketli bir yaşamdan oldukça uzaktayız. Kekler, pastalar, börekler ve çörekleri yerken çok mutlu olsak da hareketsiz ve bol kalorili bir hayat sonrasında istenmeyen kilolar ve selülit gibi oluşumlarla baş başa kalabiliyoruz.

1 Haftada Selülit Nasıl Gider ?

YouTube video

Daha çok kalça bölgesinde kendini gösteren selülit, çukurlu, tümsekli adeta portakal kabuğunu andıran bir görünüme sebep oluyor. Bağ dokusu hastalığı olarak adlandırılan selüliti hayatımızdan çıkarmak için beslenme alışkanlıklarımız ve yaşam şeklimizde birtakım değişikliklere hazır olmamız gerekiyor. Selülit nasıl gider ve selülitlere nasıl elveda diyeceğinizi merak ediyorsanız buyurun selülitler için en etkili 10 formülü sizlerle inceleyelim…

1 – Bol Su İçmek Önemli

Vücudumuzun en önemli gereksinimlerinden biri olan su, vücut fonksiyonlarının neredeyse tamamı üzerinde etkili rol oynuyor. Yeterli miktarda su içmek kilo vermeye, metabolizmanın hızlanmasına ve toksinlerin vücuttan atılması gibi faydalar sağlıyor. Yani hem genel sağlığınızın iyileştirilmesi hem de selülitlerinizin ciddi oranda azalması için minimum günde 2 litre su içmeyi unutmayın. Selülit nasıl gider diye araştırıyorsanız, su içmeyi ihmal etmemelisiniz.

2 – Selülit Nasıl Gider : Her Gün 10 Bin Adım Atarak

Selülit nasıl gider araştırması yapıyorsanız, günlük olarak ortalama 10 bin atmanız gerektiğini bilmelisiniz. Her gün atacağınız 10.000 adım kan dolaşımınızı hızlandırarak selülit probleminizin azalmasına yardımcı olacaktır. Selülit görünümünü hafifletmek adına çıktığınız bu yolda kilo vermeniz de kolaylaşacaktır.

3 – Rahat Kıyafetler Seçin

Yüksek topuklu ayakkabılar ve vücudunuza yapışan kıyafetler kan dolaşımınızın deforme olmasına sebep olur, böylece selülit oluşumu da tetiklenir veya artar. Bu yüzden selülit nasıl gider derseniz; içinde kendinizi rahat hissettiğiniz kıyafetler tercih etmelisiniz.

4 – Günde En Fazla 2 Fincan Kahve

Kafein selülitin dostudur diyebiliriz. Kahve içinde bulunan bol miktarda kafein yüzünden çok tüketmemeniz gereken içecekler arasında. Kahvede kafein dışında şeker, krema ve süt de selülit oluşumunu destekliyor. Kahve gibi gün içinde çok tüketilen içeceklerden biri olan çay içerdiği tenin maddesi yüzünden selülite yol açabiliyor. Eğer selülit giderici kahve kürü denemek isterseniz, ayrıntılı bilgiye yazımızda ulaşabilirsiniz. 

Ayrıca gazlı içecekler de pek masum değil. İçeriğindeki kafein ve yoğun şekerle selülite davetiye çıkarıyor. Peki, selülit nasıl gider ve ne yapmalıyız? Günde 2 fincandan fazla kahve tüketmemelisiniz. Hatta bir fincan şekersiz Türk kahvesi yeterli olacaktır. Çay ve gazlı içecek tüketimini de sınırlandırmanızı ve bitki çaylarına yönelmenizi tavsiye ederiz.

5 – Selülit Kremleri

Selülitle başa çıkmanın bir diğer yolu ise selülit görünümünü azaltmak için üretilen kremler ve losyonlar kullanmaktır. Kafein içeren selülit kremleri sayesinde uygulanan bölgedeki ödem azaltılıp cildin sıkılaşması sağlanarak bu sayede selülit görünümünün ortadan kalkması sağlanabiliyor. 

Retinol içeren kremler ise cilt tabakasını kalınlaştırarak selülitin hafiflemesine katkıda bulunuyor. Selülit kremleri etkilerinin gözle görülebilir seviyeye gelmesi için düzenli kullanılması oldukça önemli. Hatta kullanmadan önce bir uzmana danışmanız ve onun kontrolü altında bu kremlere devam etmenizi tavsiye ediyoruz.  

Selülit kremleri ve losyonları kullanılmaya başlanılmadan önce cildin küçük bir bölgesinde denenmeli, alerjik reaksiyon verip vermediği test edilmelidir. Günlük masaj yaparak uyguladığınız selülit kremleri kan akışını hızlandırır, lenf dolaşımına destek olur ve ödemin azaltarak pürüzsüz bir görünüm elde etmenize yardımcı olur.

6 – Tuz Tüketimini Azaltın

Dokularda suyu tutan tuz, ödem ve selülit gibi şikayetlerin artmasına sebep oluyor. Bir günde 6 gram yani 1,5 çay kaşığı tuz tüketmek, selülit nasıl gider araştırması yapanlar için yeterli olacaktır. Tuzu birden kesemiyorsanız yemeklerinizi baharatlarla tatlandırmanız ve sofraya tuz bırakmayarak küçük adımlarla başlamanız size yardımcı olacaktır.

7 – Şekerden Uzak Durun

Hepimizin severek tükettiği hamur işleri ve şekerli gıdalar aynı zamanda içerdikleri bol karbonhidrat yüzünden büyük sıkıntılara yol açabiliyor. Vücuda alınan karbonhidrat zamanla yağa dönüşerek su tutulumunu arttırıyor ve böylelikle selülit problemlerine de sebep olabiliyor. 

Tükettiğimiz hazır gıdalar içerisindeki yapay tatlandırıcılardan ötürü vücudumuzdaki şeker metabolizmasını deforme ederek insülin direnci oluşumunu teşvik ediyor. Şekerin vücutta meydana getirdiği bu hormonal bozulmalar kilo alma ve selülit gibi sorunlar olarak karşımıza çıkıyor. Ve bu nedenle selülit nasıl gider araştırması yapmak zorunda kalıyoruz.

8 – Bol Bol Yeşil Sebze

Lifli gıdaların ve yeşil sebzelerin vücut için ne kadar faydalı olduğunu küçüklükten beri duyarız. Birçok faydasının yanı sıra selülit oluşumunu engellemek varsa da hafifletmek amacıyla bol yeşillik tercih eden Akdeniz tipi beslenmeyi kendi beslenme alışkanlıklarınıza adapte edebilirsiniz.

Akdeniz tipi beslenme nedir? Akdeniz tipi beslenme zeytinyağı, balık, kurubaklagil, tahıl, taze sebze ve meyvenin yoğun olarak tüketildiği beslenme alışkanlığıdır. Yüksek lif miktarları, düşük glisemik indeksle birlikte sağlıklı kilo vermek ve selülit derdinden kurtulmak isteyenlerin bu beslenme alışkanlığını kazanmasını öneriyoruz. Eğer selülit nasıl gider diye merak ediyorsanız, bu beslenme alışkanlığını kazanmalısınız.

9 – Sigara ve Alkolden Uzak Durun

Kanda bulunan oksijen oranını azaltarak dolaşımı olumsuz yönde etkileyen sigara, sağlığınız ve selülitleriniz için hemen bırakmanız gereken alışkanlıklardan biri. Sigara ve alkol, kolajen üretiminde sistemler sorunlara yol açarak bağ dokunun zedelenmesi ihtimalini arttırıyor. Ciltte incelme ve sarkma meydana gelebiliyor, bu da selülit oluşumunu tetikliyor. Eğer selülit nasıl gider, selülitlerimden nasıl kurtulabilirim diye araştırıyorsanız, öncelikle sigara ve alkolden uzak durmalısınız.

10 – Kuru Fırçayla Masaj Yapın

Selülit nasıl geçer evde çözüm var mıdır sorusuna yanıt olarak kuru fırçalama karşımıza çıkıyor. Son dönemlerde popüler hale gelen kuru fırçalama yöntemi selülitleriniz için çok faydalı olacak bir yöntem. Ayak bileğinizden başlayarak kalp yönünde yapacağınız kuru fırçalamayı, bir bacak için ortalama 4-5 dakika yapmanız yeterli olacaktır.

Kuru fırçalamanın; mikrosirkülasyonu geliştirmesi, lenfatik sistemi uyarması ve böylece selülitlerde iyileşmeye destek olması gibi faydaları bulunuyor. Bunların yanı sıra sağlıklı ve parlak bir cilt hayali kuranların bu yöntemi çok sevecekleri kesin. Cildinize fazla bastırıp da zarar vermeden günde bir kere yapacağınız kuru fırçalama cildinizin daha iyi görünmesine ve selülit görünümünün azalmasına yardımcı olacaktır.

11 – Mezoterapi

Kan dolaşımını düzenleyen, ödem oluşumunu en aza indiren, bağ dokuyu onaran, yağların parçalanmasını sağlayarak yağ dokunun da küçülmesine destek olan selülit mezoterapisi, selülit görünümünün iyileştirilmesinde iyi bir tercih olacaktır. 1 hafta-10 gün arayla seansları olan mezoterapiyi 10-12 seans uygulamak ve düzenli bir şekilde yaklaşık 6 ay devam etmek selülit problemizinden kurtulmanıza destek olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!