featured

Şempanzeyi Fransız Ajanı Sandılar, İdam Ettiler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Rivayete göre; 1800’lü yıllarda Napolyon Savaşları esnasında, İngiltere’nin Hartlepool şehri yakınlarında Fransız Gemisi battı. Batan İngiliz gemisinden sağ kurtulan tek canlı ise şempanzeydi. Yarı ölü olarak kıyıya vuran şempanze, Hartlepool sakinleri tarafından Fransız ajanı sanıldı!

Çünkü o güne dek Hartlepool halkı hiç ama hiç bir Fransız insanı görmemişti! Bu nedenle ne Fransızlar ne de Fransızca hakkında hiç bir fikirleri yoktu. Bununla birlikte İngiltere’nin oldukça küçük bir köyü olan Hartlepool’da insanlar daha önce hiç şempanze de görmemişti. Gariplikte işte tam bu noktada başlıyor!

Hartlepool Yerlileri Fransız Ajanı Sandıkları Şempanzeyi İdam Etti

Şempanzeyi Fransız ajanı, şempanzenin çıkardığı sesleri de Fransızca zanneden Hartlepool yerlileri kıyıya yarı baygın vuran şempanzeyi asarak idam etmeye karar verdiler.

Bu hikayenin gerçek olup olmadığı tam olarak bilinmiyor. Çünkü bilinene göre; Hartlepool açıklarında o dönem batan gemilerin tamamı İngilizlere aitti ve aralarında herhangi bir Fransız gemisi yoktu. Bununla birlikte şempanzenin Fransız ajanı sanılarak idam edilmesi hikayesinin, gezgin bir şarkıcı tarafından anlatıldığı rivayet ediliyor.

Hartlepool’lular ‘Maymun Asıcılar’ Olmakla Övünüyor!

Günümüze geldiğimizde; Hartlepool halkı hala ‘maymun asıcılar’ olarak biliniyor ve böyle anılıyor. Üstelik bununla da ilginç bir şekilde övünüyorlar. Bunun en büyük kanıtı ise; maskotlarının asılmış bir maymun olması. Hartlepool halkı çeşitli spor faaliyetlerinde ve kutlamalarda maskot olarak maymun kullanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!