featured

Ukrayna-Kiev | Göz Alıcı Güzelliği İle Cazibe Noktası

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna-Kiev; göz alıcı güzelliği ile Ukrayna’nın Dinyeper Nehri kıyısına konumlanmış, ülkenin cazibe noktası haline gelen başkenti. Avrupa’nın en eski merkezlerinden biri haline gelen kente, seyahat planınızı oluştururken kültürel etkinliklerin ya da festivallerin yapıldığı Mayıs-Ağustos ayları tercihiniz olabilir. Tatilinizi böylelikle daha güzel hale getirerek güzel anılar biriktirme ve farklı kültürleri daha iyi tanıma imkanı bulmuş olacaksınız.

Yüzyıllar boyunca farklı kültürlere ve medeniyetlere ev sahipliği yapan ve Rusya’nın da kültür ve tarih merkezi haline gelen Kiev, tarih boyunca zirvelere kadar ihtişamı da yaşadı, diplere kadar sefilliği de.

Ukrayna, Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkelerden biridir. Pasaportsuz bir şekilde ülkeye girişinizi rahatlıkla yaparken, yeni tip kimlik kartıyla dilediğiniz zaman gidebilirsiniz. Güncel kimliğinizle geçiş hakkı başlamasıyla birlikte Türk vatandaşı akınına uğrayan Ukrayna’ da girişinizden itibaren 60 gün boyunca ülkede kalabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey Ukrayna-Kiev’e yapacağınız gezi sırasında dönüş uçak bileti, konaklama rezervasyonu ve kredi kartını ve harcayacağınız nakiti gibi bilgileri beyan etmeniz.

Kiev Gezilecek Yerler

Ukrayna-Kiev; tarihin, cazibenin ve doğanın bir arada bulunduğu panoramik görüntülere ev sahipliği yapan bir tatil destinasyonu olarak karşımıza çıkmakta. Dinyeper Nehri Boyunca ilerlediğinizde rahatlıkla seyredip, keşfedebileceğiniz kiliseler topluluğunu bir arada bulunduruyor. Kievo Pechersky Caves Manastırı, kentin en popüler cazibe noktasını oluşturmaktadır.

İnsanların buluşma noktası haline gelen Nezalezhnosti Meydanı ise özgürlüğün simgesi halindedir. Tarihi dokulara ev sahipliği yapan kentin diğer gezilecek yerleri arasında St. Andrew Kilisesi, Vladimirskaya Katedrali aynı zamanda neo-klasik tarz olan Mariyinsky Sarayı ve Babiy Yar bulunmaktadır.

Ukrayna-Kiev gezilecek müzeler arasında yer alan, dünyada eşi benzeri bulunmayan, mikroskopla görülebilen, Kiev Mikro Minyatür Müzesi mutlaka görülmesi gereken listeler arasındadır. Savaşlara ev sahipliği yapan kentin 2. Dünya Savaşı Müzesi, Çernobil Müzesi ziyaret edilecek diğer yerler iken Canavarlı Ev, Devlet Botanik Bahçesi, Kiev Hayvanat Bahçesi ise gün sonuna doğru yorgunluğunuzu alarak sizi rahatlatacak mekanlar arasında bulunuyor.

Şehre gelmişken alışveriş yapmadan, hediye almadan gitmek olmaz. Kentin merkezinde bulunan  Andreevsky Spusk, Shevchenka ve Krasnoarmeyskaya caddeleri üstünde yer alan el sanatları ürünleri, hediyelik eşya ve birçok ürüne ev sahipliği yapmakta. Keyifli dakikalar geçirebileceğiniz alışveriş merkezlerinin en ünlüleri ise Kreschatik’te City Çenter, Nezaleshnosti’de yerin altında bulunan Globus, Basseynaya Sokak’tayer alan Mandarin Plaza.

Kiev Yemek Kültürü

Ukrayna-Kiev yemek kültüründe de Sovyet izlerini taşımakta ve geleneksel yemeklerin ise üç öğeden oluştuğunu görmekteyiz. Kentin dört bir yanında rahatlıkla bulabileceğiniz mekanlarda  ve dünyaca ünlü tatları sunan restoranlarda hamurlu yemekler eşliğinde çorbalar, et yemekleri, salata çeşitleri, ekmek ve tatlıdan oluşan yerel lezzetleri tadabilirsiniz.

Kiev’de Gece Hayatı

Gece hayatıyla da meşhur olan Ukrayna-Kiev de alkollü içecekler çokça tüketiliyor. Alkollü içecek kültürü ve örneklerini her alanda görmeniz oldukça doğal. Baharatlar ve meyvelerden yapılan Horilka adı verilen votkalarla birlikte mayalı içecekler oldukça ünlü. Alkolsüz içki tercihi olanlar için yöresel kompostolar, kahve ile kefir ilk sıralarda yerini alıyor.

Kiev Para Birimi

Ukrayna’ ya gideceğiniz zaman yanınızda dolar ve Euro bulundurmak işinizi kolaylaştıracaktır. Yerel para birimi olan Grivna’ya, elinizdeki paraları bozdurabileceğiniz birçok yerde döviz büroları bulunmakta. Türkiye ile aynı zaman dilimizi paylaşan ülke bir zamanlar Türkler için çok ekonomik bir tatil destinasyonuydu. Türk lirasındaki yaşanılan değer kaybıyla birlikte Kiev’de fiyatlar ortalama olarak ülkemiz ile aynı durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!