Facebook Reklam Yöneticisi Nasıl Kullanılır | Facebook Reklam Hesabı Silme İşlemi Nasıl Yapılır

Facebook Reklam Yöneticisi Nasıl Kullanılır | Facebook Reklam Hesabı Silme İşlemi Nasıl Yapılır

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Facebook reklam yöneticisi, Facebook’a bağlı sosyal medya kanallarında yer alan reklamların yönetebileceğiniz bir uygulamadır. Sosyal medya kanalları aracılığı ile reklam verecek olan kişilerin bu uygulamadan destek almaları, satış ve tanıtım sürecinde büyük avantaja dönüşmektedir. Facebook reklam verme işlemi yapmak isteyen kişi, bu önemli sosyal medya alanının avantajlarından faydalanmak için Facebook üzerinden bir reklam hesabı açılması gerekmektedir.

Facebbok ve Instagram ile ortak çalışan bu uygulama, reklam ve kampanya tasarımı alanında da reklam vermek isteyen firma ve girişimlere bazı imkanlar sunmaktdır. Bu sayede de facebook reklam verme hizmetlerinden faydalanılmış olur. İşte, Facebook reklam alanının kullanımı ve facebook reklam hesabı silme işlemleri.

Facebook Reklam Yöneticisi Nedir?

Reklam yöneticisi, sosyal medya platformlarının en eskilerinden olan facebook reklam ver  ve tanıtım yap, kampanyaları ile büyük bir avantaj haline gelmektedir. Bu uygulama vasıtası ile hem Instagram hem de Facebook üzerinden reklam kampanyalarının yürütmek mümkündür. Facebook Business Manager alanı ile kullanıma açılan bu uygulamada çeşitli kampanyaların da yürütülmesi mümkündür. Uygulama ile facebook reklam vermek isteyen kişiler öncelikle kendilerine bir reklam hesabı oluşturması gerekmektedir. Facebook Business Manager hesabı ile oluşturulan bu reklam ve kampanyaların nasıl yürütüleceğine dair açıklamalar da bulunmaktadır.

Facebook Reklam Hesabı

Reklam ve kampanya işlemleri için facebook reklam hesabı açılması gerekmektedir. Bunun için de facebook reklam yöneticis ile gerekli ilk adımların atılması mümkün olur. Facebook Business Manager üzerinden alabileceğiniz reklam hesabı sayesinde hem Instagram hem de Facebook reklamları yayınlayabilirsiniz. Bu sayede reklamları tek bir merkezden kontrol edebilir ve gerekli eklemeleri ve çıkarmaları yapabilirsiniz. İşte, adım adım facebook reklam hesabı açma ve hesabı yürütme tüyoları:

1 – Facebook Reklam Yöneticisi İşletme Ayarları

Facebook reklam yöneticisi ile yapabileceğiniz “işletme ayarları” sekmesi Business Manager bölümü içinde yer almaktadır. Facebook Reklam Verme işlemlerini yapmak için ilk adımda, Business Manager bölümünde yer alan işletme ayarları menüsüne giriş yapmanız gerekmektedir.

İşletme ayarları menüsünde yer alan “Reklam Hesapları” kısmı da bu yolda atılacak ikinci önemli adımdır. Bu kısıma giriş yapabilmek için “Hesap” sekmesine tıklamalı ve Reklam Hesabı alanına giriş yapmalısınız. Bu ekranda yer alan “Ekle” seçeneği ile yeni bir reklam hesabı oluşturabilirsiniz.

2 – Yeni Reklam Hesabı Oluşturma

Yeni bir reklam hesabı oluşturmak için “Yeni Reklam Hesabı Oluştur” seçeneğine tıklamalısınız. Bu adımdan sonra ekranda yeni bir sayfa açılacak ve karşınıza boş bir form çıkacaktır. Bu formda yer alan her bir detayın doğru bilgiler ışığında doldurulması önemlidir. Reklam hesabının adı, saat dilimi, para birimi ve ödeme yöntemini içeren bu forma gerekli verileri girmelisiniz. Tüm bu bilgileri girdikten sonra reklam hesabınız, Facebook Business Manager içerisinde tanımlanmış olur.

Facebook Reklam Ücretleri

YouTube video

Reklam hesabı oluştururken facebook reklam ücreti için belli bir bütçe belirlenmesi gerekmektedir. Facebook, bu konuda çok fazla seçenek sunan bir sosyal platformdur. Buna göre ödeyeceğiniz miktara göre reklamınızın Facebook ya da Instagram ortamında yer alması sağlanmış olur.

Facebook tarafından verilen bilgilerin ışığında 5 TL ila 50.000 TL arasında da reklam verilmesi mümkündür. Fakat elbette reklama yapacağınız ödeme ne kadar çoksa reklamın herkes tarafından görülmesi de o kadar mümkün olacaktır. Bunun yanı sıra ilgili reklamların Facebook ya da Instagram’ın hangi kısımda görüneceği de reklama ayırılan bütçe içerisinde yer alır.

Facebook Reklam Hesabı Silme

Facebook reklam yöneticisi üzerinden reklam hesabının tek bir hamleyle silinmesi de mümkündür. Facebook Reklam Hesabı silme işlemleri için de Facebook Business Manager sekmesine giriş yapmalısınız. Fakat silme işlemini yapmak için de bu işlemi yapan kişinin kendi hesabına giriş yapması gerekmektedir. Yani bir reklam hesabı, bu hesabın sahibi olmayan kişiler tarafından silinemez.

Facebook Reklam Kütüphanesi kısmında yer alan verileri silebilmeniz için öncelikle “İşletme Ayarları” kısmına tıklamanız gerekmektedir. Bu kısımda yer alan “İşletme Bilgileri” kısmına da giriş yaparak silme işlemini başlatabilirsiniz. Facebook reklam yöneticisi üzerinde yer alan bu kısımlarda hesabınızı kalıcı olarak silmenize yarayacak adımlar yer almaktadır.

“İşletmeyi Kalıcı Olarak Sil” seçeneğine tıkladığınızda karşınıza uygulamanız gereken bazı basit adımlar çıkacaktır. Bu adımların uygulanmasından sonra Facebook reklam hesabı kapatıldı bilgisi ile karşılaşmanız mümkündür.

Facebook reklam yöneticisi üzerinden reklam hesabı silme işlemi için 24 saat beklemeniz  gerekmektedir. Bu 24 saatlik zaman diliminde işlemin geri alınması da mümkündür. 24 saatin sonunda hesabın aksi bir hamle yapılmaması durumunda kalıcı olarak silinmesine izin verilir. Böylece reklam hesabınız kapatılmış olur.

Facebook ve Instagram birbiri ile ilişkili bir şekilde reklam çalışması yapmanızı sağlarken, Instagram Canlı Yayın üzerinden de kazanç elde etmenin yolları vardır. Çevrim içi ortamda hazırladığınız reklam kampanyaları ile hem yüksek hem de düzenli kazanç elde etme şansı bulabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!