featured

Batik Tişört Yapımı | Çamaşır Suyu ile Desenli Tişört Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Batik tişört yapımı ile kendi tarzınızı yansıtabileceğiniz harika tişörtler, kazaklar ya da elbiseler yapabilirsiniz. Farklı tarzların moda olduğu günümüz de siz de kendinize has modanızı oluşturabilirsiniz ve bunlarla kombinler yapabilirsiniz. Aynı zamanda da elinizde minik bir hobi haline getirebilirsiniz.

Farklı malzemeler ile de kıyafetlerinizi yeniden şekillendirmeniz mümkün. Sulu boya ile batik tişört yapımı olabileceği gibi guaj boya ile batik tişört yapımı modelleri de bulunmaktadır. Bunların yanı sıra ve bizim de örneğini anlattığımız “batik tişört yapımı çamaşır suyu veya domestosla batik tişört yapımı” tarifleri ile kıyafetinizi şekillendirebilirsiniz.

Boyalar ile de yapılabilen ve kıyafete renk canlılığı katabilen yeni kıyafetler elde etme imkanı sunabilen bir geri dönüşüm harikasıdır. Bu noktada dikkatleri üstüne çeken sorular ise “batik tişört yapımı hangi boya ile boyanır ve batik tişört yapımı akrilik boya ile yapılır mi?”

Çamaşır Suyu İle Batik Tişört Yapımı

Batik tişört yapımı oldukça kolay ve maliyeti de bir o kadar az. Yapmanız gereken kullanmadığınız bir tişört ya da gözden çıkardığınız herhangi bir kıyafet.

Batik T-shirt Diy

Batik t-shirt diy olarak da bilinen ve farklı bir tarz olan batik tişört ile güzellikler yaşayın ve kıyafetlerinizi yeniden şekillendirerek kullanmaya başlayın

Zorluk Derecesi: KolaySüre: 1 gün

Malzemeler:

TişörtÇamaşır suyuMakasLastik tokaEldiven

Batik Tişört Yapım Aşaması

Elinizde kullanmadığınız ya da giymediğiniz herhangi bir tişörtünüzü zemin üzerine düzgün bir şekilde yerleştirin. Birden fazla sarmal ya da rulo gibi şekil verme yöntemi kullanabilirsiniz. Kendinize has tarzınızı da yapabilirsiniz.

Batik tişört yapımı aşamasında, tişörte istediğiniz şekli vererek başlayabilirsiniz. Kıyafete istediğiniz şekli verdikten sonra lastik tokalar ile sabitleyecek şekilde sarınız ve zemine ya da herhangi bir kabın içine yerleştiriniz. Üzerine çamaşır suyunu direk de dökebilirsiniz, sulandırılmış şekilde de bir sprey kabına koyarak püskürtebilirsiniz. Tercihiniz daha açık bir renk ise çamaşır suyunu direk kullanmanız da fayda vardır. Dikkat etmeniz gereken nokta ise tüm bu işlemlere başlamadan önce pencerenizi açmak olacaktır. Bunun yanı sıra işleminizi balkonda yapmak sizin için daha iyi olacaktır.

Kıyafete şekli verip, üzerine çamaşır suyunu gezdirdikten sonra ortalama 2 ile 5 saat arası bekletmekte fayda vardır. Batik tişört yapımı son aşamasında ise çamaşırı eliniz ile ya da makine de yıkatın. Kurumasını bekleyin. Kıyafetiniz hazır.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!