featured

23 İnternet Sitesi İnternet Kullanım Alışkanlığınızı Değiştirecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnternet sitesi kullanımlarını alışılagelmişin dışına çıkaran siteler sayesinde internet sörfü daha eğlenceli hale geliyor. Sanal dünya, insan düşüncesinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Birçok alanda, farklı tarzda kullanıma hizmet eden siteler sayesinde insan yaşamı daha eğlenceli ve kolay hale geliyor.

Birçoğumuz sanal dünyayı belki de sadece haber için kullanıyoruz. Birçoğumuz da sadece merak ettiğimiz konularda araştırma yapıp geri kapatıyoruz. Ama internet dünyasına bakış açınızı değiştirecek sitelerin varlığını öğrendikten sonra internet kullanımı alışkanlığınız da değişecek. Sizlere vereceğimiz siteler, günlük hayatınızda birçok işinizde yardımcı olacak.

YouTube video

İşte o birbirinden farklı ve güzel işlere yardımcı olan 23 internet sitesi… Sitelere göz atmak için başlıklara tıklayabilirsiniz.

1- Şehirlerin Ekonomik Seviye Bilgisi İçin Numbeo

Tatillerde en önemli konu gideceğimiz şehrin ekonomik seviyesi ile kendi şehrimizin ekonomik seviyesinin oranıdır. Tatil için gittiğimiz şehirde meyve, sebze gibi ürünlerin maliyetlerini bilmek bütçemizi ayarlayabilmemiz açısından önemlidir. İşte tam da bu kıyaslamaları yapabilmeniz için Numbeo sizleri bekliyor.

2- Odanızı Homestyler İle Tasarlayın

Oda düzenlemesini sanal dünyaya taşıyan Homestyler sayesinde yorulmadan odanızı 3 boyutlu olarak tasarlayın. Android ve IOS uyumlu olarak uygulamasını da edinebileceğiniz bu site odanızı 3 boyutlu olarak sanala taşıyor. Eşyaları dilediğiniz gibi bilgisayar ve telefonda yerleştirebilirsiniz. Son kararınızı verdikten sonra gerçek hayatta odanızı o şekilde düzenleyebilirsiniz.

3- Forgotify Size En güzel Şarkıları Öneriyor

Spotify birçok şarkıyı veri tabanında barındırıyor fakat daha önce hiç dinlemediğiniz şarkılar vardır. İşte kimsenin daha önce dinlemediği şarkıları ilk dinleyen olmak için Forgotify tam aradığınız site olabilir. İleri de hit olabilecek şarkıları ilk dinlemenin zevki bir başka olacaktır.

4- Mevcut Paranızın Geçmiş Yıllardaki Değeri İçin in2013dolllars

Hani derler ya o zamanın parasıyla 300 lira çok paraydı diye. İşte şuan cebinizde bulunan paranın geçmiş yıllarda ne kadar bir değere sahip olduğunu öğrenebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken in2013dolllars sitesini ziyaret etmektir.

5- Kendinize Uygun Kitabı Whichbook İle Bulun

Bazen aklımızdan geçen istekleri karşımızdaki kişiye anlatamayabiliriz. Bu nedenle aradığımız ve istediğimiz şeyi bulmak biraz zorlaşır. Kitaplar konusunda bu durum biraz daha zor bir hal alır. İşte bu nedenle istediğiniz kriterlerde kitaba ulaşabilmeniz için Whichbook internet sitesi kuruldu. Sayfa sayısını, kitabın hikayesinin nasıl bitmesini istediğinizi belirleyin ve arama yapın. Sistem size uygun kitapları önünüze serecektir.

6- Geçmiş Dönemdeki İnsanlar Chronas Sitesinde

Tarihe ve tarihte yaşamış insanların hayatlarına merakınız var ise Chronas sitesi tam sizliktir. Sitede yer alan dünya haritasında istediğiniz devletin ve halkının geçmişine yolculuk edin. Bu yolculukla beraber o tarihlerde nasıl bir yaşantıları vardı öğrenin.

7- MtFridge Food İle Bugün Ne Pişirsem Derdine Son

Dolabınızda bulunan kısıtlı erzakla bir şef tabakları hazırlamak için MtFridge Food sizin yardımınıza geliyor. Evinizde bulunan erzakları siteden seçin ve onaylayın. Size elinizdeki ürünleri en güzel hangi yemekle değerlendirebileceğinizi gösterecektir.

8- Taste Dive İnternet Sitesi Film Zevkinizi Canlandıracak

Çok film izleyen biri iseniz ve aynı tarzda filmler izlemek istiyorsanız Tasta Dive size bu konuda yardım edecektir. İzlemek istediğiniz film tarzlarına kısa sürede ulaşın.

9- Benzer Siteler İçin SimilarSites

Sanal dünyada birçok site vardır. Sizlerinde sürekli olarak kullandığı siteler mevcuttur. Kullandığınız sitelerin benzerlerini de incelemek isterseniz SimilarSites ile onlara ulaşmanız çok kolay olacaktır.

10- Locallingual İstediğiniz Yerinin Aksanını Size Dinletiyor

Şive ve aksan her yöreye ve ülkeye özgü şekilde bulunuyor. Her ne kadar taklitleri yapılsa da orijinal hali gibi olmuyor. İşte Locallingual internet sitesi ülkelerin ve şehirlerin aksanlarını orijinal halkın ses kayıtları ile sizlere ulaştırıyor. Harita üzerinden dilediğiniz ülke ve bölgeyi seçin eğlenceli ses kayıtlarını dinleyin.

11- IMSDb Film Senaryolarını Gösteriyor

Filmlerin konusunu direkt orijinal metninden okumak istiyor olabilirsiniz. Senaryo hakkında bilgi sahibi olmak ve senaryo yazmak istiyor da olabilirsiniz. İşte size en iyi filmlerin senaryolarını gösteren IMSDb sitesi.

12- Football Fullmatch İle 7 Büyük Ligin Maçlarını Kesintisiz İzleyin

Dünyanın en çok izlenen sporu olan futbol maçlarını kesintisiz izlemek büyük bir zevktir. Eğer 7 büyük ligin maçlarını kaçırmamak ve izlemek istiyor iseniz Football Fullmatch sık sık uğrak yeriniz olacak.

13- Tamir Masraflarından iFixit İnternet Sitesi İle Kurtulun

Günlük hayatta kullandığınız birçok eşya bozulabilir. Bunların tamir ücreti ise bütçenize zarar verir. Biraz el beceriniz var ise iFixit sitesinde bulunan tamir dersleri ile her birini tamir edebilirsiniz. Etkili çözüm yolları için siteye bir göz atın.

14- Soruların Eğlenceli Cevapları Neal.fun Sitesinde

Aklınıza gelen her türlü sorunun cevabını kısa ve eğlenceli şekilde alabilmeniz için hemen Neal.fun sitesini ziyaret edin. Mesela, doğum tarihinizi yazın ve doğduğunuz günden bugüne kadar neler yaptığınızı çizimlerle görün. Kaç kez kalbiniz attı, kaç kez göz kırptınız, kaç kez nefes aldınız gibi.

15- History vs Hollywood Sitesi Filmlerin Hikayesini Anlatıyor

Bazı filmlerin gerçek hayat hikayelerinden esinlendiğini biliyorsunuz. İşte bu gerçek hikayelerin neler olduğunu, filmde anlatılan karakterin gerçekte kim olduğunu öğrenmek artık çok kolay. History ve Hollywood internet sitesi fotoğraflarla desteklediği hikayeleri sizlere detaylı şekilde aktarıyor.

16- Drive and Listen İle Dünyayı Gezerken Araba İçinde Müzik Dinleyin

Teknoloji sayesinde uzaklar artık çok yakın. Evinizde otururken dünyanın her yerini gezmek çok hoş bir deneyim. Bu gezintiyi dilediğiniz araba ile yaparken aynı anda gezdiğiniz ülkenin radyosunu dinleyebilirsiniz. Hemen Drive and Listen sitesine girin ve istediğiniz araba ile dilediğiniz ülkenin sokaklarında gezin.

17- How is The World ile Dünyadaki İnsanlar Ne Kadar Mutlu Öğrenin

Dünya üzerindeki tüm ülkeler dönem dönem halkının refah ve mutluluk seviyesini açıklar. Fakat bunlar o ülkeyle sınırlı kalır. How is The World internet sitesi sayesinde tüm dünyanın mutluluk seviyesi ellerinizde olacak. Şuan için fazla bir Türk kullanıcı sistemde kayıtlı değil. Kendi ilinizi ve mutluluk yüzdenizi girerek popüler olabilirsiniz.

18- Fenomenler Ne Kadar Kazanıyor Merak Ediyorsanız Social Blade

Sosyal medya üzerinden para kazanan kişi sayısı her geçen gün artıyor. Fakat bazı kullanıcılar gerçekten çok fazla para kazanıyor. Ne kadar para kazandıkları ise tam bir merak konusudur. Social Blade sitesi sayesinde takip ettiğiniz fenomenlerin kazançlarının dökümlerini tahmini olarak öğrenebilirsiniz.

19- Fotoğraflarınız Art.Tokyo İle Sanat Eserine Dönüşecek

Günlük olarak hepimiz fotoğraf çekiyoruz. Çektiğimiz bu sıradan fotoğrafları birer sanat eserine dönüştürmek Art.Tokyo sitesi sayesinde çok kolay. Dilediğiniz fotoğrafınızı siteye yükleyin ve Rönesans dönemine ait bir tablonuz olsun.

20- Musclewiki Evinizi Birer Spor Salonuna Dönüştürecek

Spor yapmak için çoğu insan spor salonuna akın eder. Fakat bazılarımızın salona gitmek için yeterli vakti olmayabilir. Bunun için de evde spor yapmak mantıklı bir tercih olacaktır. Evde bir spor hocasına ihtiyaç duyarsanız Musclewiki internet sitesi yanınızda. Çalışmak istediğiniz bölgeyi siteye yazın ve o bölge ile ilgili videolar ve eğitimler karşınıza gelsin.

21- Skyline İnternet Sitesi Dünyayı Ayağınıza Seriyor

Evinizi bir mobese merkezine çevirmek Skyline ile çok kolay. Bu site sayesinde dünyanın her sokağını web site üzerinden canlı olarak izleyebilirsiniz. Boş zamanlarınızı değerlendireceğiniz gerçekten güzel ve eğlenceli bir aktivite olacak.

22- Vahşi Doğa Explore.org İle Evinize Geliyor

Belgesellerde gördüğünüz vahşi doğanın sahiplerini gizli kameralar sayesinde yakından görmek sizi heyecanlandıracaktır. Doğaya yerleştirilen gizli kameralar ile aslanların, fillerin, ceylanların bir gününe yakından şahit olun.

23- Movie Locations Sitesi Filmlerin Çekildiği Yerleri Gösteriyor

Beğenerek izlediğiniz filmlerin, en sevilen sahnelerinin, nerede çekildiğini eminiz ki hepiniz merak ediyorsunuzdur. İşte movie locations internet sitesi bu mekanları hikayeleri ile beraber sizlere sunuyor. Filmlerin mekanlarını ve hikayelerini öğrenmek filmleri daha iyi hissetmenize katkı sağlayacaktır.

Bir web sitesinden daha fazla bilgiyi barındıran bu siteler devamlı uğrak yeriniz olacak. Sizin için hazırlamış olduğumuz listede yer alan web sitelerini hızlı erişime ekleyebilirsiniz. Bu sayede tek tıkla eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz. Bu 23 internet sitesi hakkında yorumlarınızı bekliyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!