featured

9 Teknolojik Gelişme Gelecekte Hayatımız Çok Kolaylaşacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknolojik gelişme süreci çok hızlı şekilde ilerlemeye devam ediyor. Her gün farklı bir icada veya gelişmeye gözümüzü açıyoruz. Amerikalı Charles Duell;

“Artık yeni hiç bir şey yok. İcat edilebilecek her şey icat edildi.”

Demişti.

Şuan hayatta olsaydı ne derdi acaba? Bilim ve teknoloji alanlarındaki ilerlemeler internet teknolojisi ile birleşince çok farklı seviyelere ulaştı. Bir zamanlar sadece filmlerde olur böyle şeyler dediğimiz çoğu teknoloji artık hayatımızın her noktasında görülüyor.

YouTube video

Bulunan her yeni teknoloji, daha sonra bulunacak teknolojilerin önünü açıyor. Sürekli olarak yeni fikirler ve geliştirmeler teknoloji dünyasına ekleniyor. İşte bu teknolojik gelişmeler arasında gelecekte hayatımızı daha da kolaylaştıracak 9 teknolojik gelişme bizi bekliyor.

Şimdi gelin bu teknolojileri yakından tanıyalım.

1- Akıllı Ayna İle Günlük Rutinleriniz Eğlenceli Hale Dönüşüyor

Hepimizin hayalinde “ayna ayna söyle bana” dediğimizde aynamızın bize istediğimiz cevabı vermesi yer alıyordur. İşte bu hayali gerçeğe dönüştürecek olan Akıllı Ayna teknolojisi, uluslararası CES organizasyonunda tanıtıldı. İnternet teknolojisi ile desteklenmiş olan ayna, google asistan desteği ile hayatınızı renklendirmeye geliyor.

YouTube video

Akıllı teknoloji sayesinde, aynanız sizin sesinizi algılayarak verdiğiniz komutları yerine getiriyor. Ayna kenarında yer alan led ışıkları yakıyor, hava durumu hakkında bilgiler veriyor, size saati söylüyor. Elinizi, yüzünüzü yıkarken veya dişinizi fırçalarken gün içinde yapacaklarınızı ajanda sayesinde size bildiriyor. Youtube desteği ile de banyo bakımınız daha eğlenceli bir hale dönüşüyor.

2- Akıllı Giysi Dolabı İle Moda Takibi Daha Kolay

YouTube video

Teknolojik gelişme hayatımızın her alanında hissediliyor. İşte onlardan biri olan giysi dolabımız. Düzenli ve hijyenik bir giysi dolabınızın olması hayatınızı gayet kolaylaştırırdı değil mi? Aldığınız kıyafetlerin sığmadığı dolaplardan kurtulmanın vakti geldi o zaman. Akıllı giysi dolabı içerisinde yer alan hareketli askılar, daha fazla kıyafet depolamanıza olanak sağlıyor.

Yapay zekaya sahip bu dolaplar sayesinde hem odanız şık bir görünüme sahip oluyor hem de sizler teknolojinin rahatını sürüyorsunuz. Online olarak kıyafet alışverişi yapmanıza olanak sağlıyor ve yapay zekası sayesinde sizlere modanın akışına uygun kıyafetleri sunuyor.

3- Topraksız Tarım Devri Başlıyor

YouTube video

Teknolojik gelişme tarım alanında da devrim niteliğinde çözümler sunuyor. Organik tarım ihtiyacı, hormonlu gıdaların çoğalması ile bizlerin büyük bir istekle yöneldiği ihtiyaç konumundadır. Kendi yetiştirdiğimiz ürünleri yemek hem sağlıklı hem de daha güvenilirdir. Fakat maalesef herkesin toprakta bir şey yetiştirme imkanı olmuyor. Bu durumda da pahalı şekilde organik ürün satan yerlerden satın almak zorunda kalıyoruz.

Japonya’da geliştirilen polimer film teknolojisi sayesinde toprağa gerek duyulmadan evinizde organik sebze, meyve yetiştirmeniz son derece kolay olacak. Geliştirilen polimer teknolojisi, son derece yüksek emici güce sahip hidrojel malzemesinden üretilmiştir. Bu maddeyi çocuk bezlerinden tanıyor olabilirsiniz.

Film üzerinde yer alan milimetrenin milyonda biri değerinde bir ölçüme sahip nano boyutta gözenekler yer alıyor. İşte polimer film bu gözeneklerin hava ve suyu emmesi ile çalışmaya başlıyor. Toprağa gerek olmadan ürünler bu film üzerinde yetişmeye başlıyor ve son derece sağlıklı ürünler elde ediyorsunuz. Sistemi kontrol etmek için telefonunuza indireceğiniz bir uygulama yeterli olacaktır.

4- Cilt Lekelerinizi Evinizde Silmeniz Artık Çok Kolay

YouTube video

Cildimizin güzel görünmesi, yaşlılık belirtilerinin ortadan kalkması kendimizi iyi hissetmek için yeterli oluyor. Fakat güzel bir görünüme sahip olmak için güzellik merkezlerine gitmek çoğu insan için masraflı olabiliyor. Bu sorunu ortadan kaldıracak ürün teknoloji fuarı ile halka tanıtıldı.

Cildinizde oluşan lekeleri silecek ürünü mini bir printer olarak tanımlamak doğru olacaktır. Cihazı, cildinizde yer alan lekeleri ve yaşlılık izlerini taraması için vücudunuza yaklaştırıyorsunuz. Lekeler tespit edildikten sonra gerekli miktarda makyaj uygulaması yapmaya başlıyor. Bu makyaj ile cildinizde yer alan lekeler kolay şekilde düzeltiliyor. Bu teknolojik gelişme ile güzellik merkezi evinize geliyor.

5- Giyilebilir Teknoloji DNA Bilekliği

YouTube video

Teknolojik gelişme ile bedeninizi eşleştirme düşüncesi size cazip geliyor mu? Teknoloji sadece diğer teknolojik ürünlere monte edilmiyor. Artık insanların da giyebildiği ve kullanabildiği ürünler üretilmeye başlıyor. İşte giyilebilir teknolojiler arasında en dikkat çeken bir ürün DNA bilekliği. Bu ürün sayesinde sağlıklı bir alış-verişin kapıları sizlere açılıyor.

Bilekliği taktıktan sonra DNA diziliminiz kodlanıyor. Market alışverişine çıktığınız zaman ise bu bileklikler DNA yapınıza uygunluk açısından ne yiyip, ne yiyemeyeceğinizi belirliyor. Yapmanız gereken tek şey ürünün barkodunu bilekliğinize okutmak. Daha sonra, eğer şeker hastası iseniz ürün size zararlı ise bileklik kırmızı uyarı veriyor. Fakat sağlığınız açısından bir sorun oluşturmuyor ise size yeşil ışık yakıyor. Bu sayede sağlıklı bir alış-veriş yapmış oluyorsunuz.

6- Özel Sekreteriniz Olacak Akıllı Kemer

YouTube video

Bir kemer düşünün sizin için günlük aktivitelerinizi not eden ve size bildiren. İşte bu teknolojinin sahibi ile tanışacaksınız. Görünüşü normal bir kemer gibi olsa da içinde bulundurduğu sensörler sayesinde sizlerin aktivitelerini rapor ediyor. Bu özelliği ile Apple Watch ile kıyaslanıyor. Pantolon düşmelerine karşı bel ölçümü yapabiliyor. Ayrıca çok fazla yemek yemeniz halinde sizi uyarıyor.

7- Kişisel Mobil Araçlar Sokağa Çıkmaya Hazırlanıyor

YouTube video

CES teknoloji fuarının ilgi odaklarından biri olan mobil araçlar herkesi heyecanlandırdı. Seyahat ve ulaşım düzenini yeniden tasarlayacak olan bu araçlar tamamen çevre dostu olarak sokaklara çıkmaya hazırlanıyor.  Robotik teknolojiler alanında gösterilen bu araçlar ile elektriğin sizi götürdüğü yere kadar rahat bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Otomobil sektöründeki teknolojik gelişme ile hayatın tadına varın.

8- Robotlar Artık Ev Arkadaşımız Oluyor

YouTube video

Teknolojik gelişme en çok robotların dünyasında hissediliyor. Geleceğin dünyası robotların olacak sözü hem korkutucu hem de heyecan verici gözüküyor. Tüm robotların bir anda terminatöre dönüşebileceği düşüncesi bu işin korkutucu kısmını oluşturuyor. Çünkü yapay zeka akıl almaz noktalara geldi. Robotlar yapay zeka ile bizleri ele geçirmezler umarım.

Ama yine de insanlığın hizmetine kendini adamış emekçi robotlar da yok değil. Bu robotlar CES fuarında tanıtıldı. Sevimli robotlar evimizin hem bir ferdi olacak hem de bizlere mutfak, çamaşır ve çöp atma gibi ev işlerinde yardımcı olacaklar. Tatlı görünüşleri ile de bizlerin en samimi dostlarından biri olmak için bizlerle buluşacağı günleri bekliyorlar.

9- Giyilebilir Teknoloji İle Birer İronman Karakterine Dönüşebiliriz

YouTube video

Giyilebilir teknoloji artık her geçen gün biraz daha ilgi çekici hal almaya başlıyor. Giyilebilir teknolojiler, sensörleri sayesinde vücudumuzda ki hareketlere göre bizi bilgilendiriyorlar. Beden de bir rahatsızlık hissederlerse bizlere önceden bilgi vererek erken tedavi olanağı sağlıyorlar.

Akıllı kumaş teknolojisi sayesinde de elbiselerin kirlenmesinin önüne geçiliyor. Bu sayede daha hijyenik ve kullanışlı ürünlere sahip oluyoruz.

YouTube video

2020 yılında piyasaya çıkacak olan bu teknolojik gelişmeler ile önemli bir aşama kat edilmiş olacak. Yeni bir dünya düzeni için siz hazır mısınız?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!