featured

Aşkın Meditasyonu: Transandantal Meditasyon Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Transandantal meditasyon nedir? Düşünceleri rahatsız etmeden, farkındalık yaratma tekniği, transandantal meditasyon olarak adlandırılır. Aşkın meditasyonu olarak da adlandırılır. Transandantal meditasyon, Hindistan’ın eski Vedik geleneğinden gelmedir. Transandantal meditasyon uygulanırken, kişi oldukça rahat bir pozisyonda oturmalı ve gözler kapalı olmalıdır. Meditasyon esnasında kişi, sessizce mantrayı tekrarlamalıdır. Mantra, konsantrasyonun odaklanması için kullanılan Vedik geleneğini içeren söz ya da sestir.

Mantra Nedir?

YouTube video
Mantra, yüksek bilince ulaşmak için sessiz bir şekilde tekrarlanan Sanskritçe sözlerdir veya şiirlerdir denilebilir. Transandantal uygulanmadan önce sessizce mantralar tekrarlanır. Mantra sadece Transandantal meditasyonlarda değil; Reiki ve Gümüş Mor Alev meditasyonu ya da Kundalini Reiki gibi hemen hemen bütün meditasyonlarda kullanılır. Mantraları doğru kullanabilmek, mantra ile meditasyon tekniğini doğru öğrenebilmek ve meditasyon eğitmeni olabilmek için bir eğitmenden önce dersler almak sonra inisinasyon yani uyumlama almak gerekir. 

Aşküstü Meditasyonu Nasıl Öğrenilir?

Birbirinden farklı meditasyon türleri vardır. Aşküstü meditasyonu olarak da adlandırılan transandantal meditasyon, sertifikalı bir eğitmenden 7 aşamalı olarak alınmalıdır. Transandantal meditasyon eğitmeni; 60 dakika süren tanıtım dersi ile, teknik ve meditasyonun etkileri hakkında genel bilgi sunmalıdır.Daha sonra 45 dakikalık özel bilgilerin sunulduğu meditasyon dersleri başlar. Transandantal meditasyon tekniğini öğrenmek isteyenler, 10 ila 15 dakika süren görüşmelere ve 1-2 saatlik kişisel eğitime katılmalıdır. Sonrasında yapılacak kısa bir törenle, meditasyonun tekniğini öğreneceklere gizli tutmaları gerekli olan mantraları verilmektedir.

Tüm bunların ardından 1-2 saatlik doğruluğu kontrol etme amaçlı 3 günlük kontrol aşaması gerekir. Bu kontrol aşamasında;

Uygulama en ayrıntılı şekilde açıklanır.Gerekli düzeltmeler yapılır.Düzenli uygulamalar sayesinde sağlanacak yararlar öğrenilir.

Öğrencilerin önünde birkaç aylık doğru tekniği sağlama amaçlı, eğitmenin buluşmaları başlar. Öğrenciler günde iki kere 15-20 dakikalık seanslarla uygulama yaparlar. Genellikle sabah kahvaltısından önce bir kere, akşam yemeğinden önce öğlen sonrası bir kere uygulanmaktadır.

Transandantal Meditasyon Nasıl Yapılır?

YouTube video
Transandantal meditasyon uygulamasında herhangi bir çaba harcamaya gerek yoktur. Herhangi bir konsantrasyonun sağlanması da gerekmez. Bunlar yerine normal nefes almak ve dikkatin mantraya odaklanması gereklidir.Belirli psikiyatrik sorunları olan kişiler, transandantal meditasyon uygulaması öncesinde, doktoruyla görüşmeli ve buna göre meditasyon eğitmenine gerekli bilgiler verilmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!