featured

Bağışıklık Sistemi Güçlendiren 9 Bitki Çayı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bağışıklık sistemi, koronavirüs salgını ile beraber ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hissettirdi. Bağışıklığı virüsler karşısında güçsüz kalan kişiler hastalığı daha çabuk kaptı ve mücadele etmesi çok daha zor oldu.

Hal böyle olunca da insanlar dirençlerini artırmak ve bağışıklıklarını güçlendirmek için çeşitli yollara başvurdular. Kimileri ilaçlar kullandı kimileri ise kendilerini doğallığın kucağına kendilerini bıraktı. Aktardan aldıkları veya doğadan topladıkları faydalı bitkileri ile kendilerine direnci artıran çaylar yaptılar.

YouTube video

Uzmanların da tavsiyeleri ile evde bağışıklık güçlendirici çaylar ve takviyeler yapmaya başladılar. Katkısız olarak hazırlanan bitki çayları sayesinde dirençlerini yükselttiler ve hastalıklardan korundular. Salgında virüse yakalanan insanlar dirençleri yüksek olduğu için hastalığı çok daha hızlı şekilde atlattılar.

Biz de sizler için direncinizi yükseltecek 9 faydalı bitki çayını listelemek istedik. Evinizde basit şekilde hazırlayabileceğiniz bu çaylar ile salgınlara karşı çok daha güçlü ve dirençli olabilirsiniz. Çayları içerek, doktor tavsiyelerine uyarak ve tedbirlerinizi alarak hastalıklardan korunabilirsiniz.

1- Kuşburnu Çayı

Kuşburnu, her zaman ve kolay şekilde bulabileceğiniz bir bitki türüdür. İster köylere giderek dağlardan kendiniz toplayın isterseniz de aktarlardan satın alın. C vitamini açısından çok zengin olan bu bitki direncinizi yüksek tutmak için çok etkili bir çay olacaktır. Aldığınız kuşburnu bitkisini kaynatarak suyunu çay gibi içebilirsiniz. İsterseniz sallama şekilde satılan hazır çaylarını da kullanabilirsiniz.

2- Yeşil Çay

Özellikle uzak doğu insanları tarafından tüketilen yeşil çay, bağışıklık sistemi güçlendirmede çok etkilidir. Sindirim sisteminin ve metabolizmayı da güçlendiren bu çay günlük içtiğimiz çayın ham ve işlenmemiş halidir. Günde 2 fincan yeşil çay içmek sağlığınız için çok faydalı olacaktır.

3- Ihlamur Çayı

Ihlamur içmek kültürümüzde çok eski zamanlara dayanır. Hemen hemen her yerde ve evde mutlaka ıhlamur bulunur. Özellikle kış aylarında, bir demlik içinde ıhlamur sürekli olarak kaynar ve kokusu ile evin atmosferini değiştirir. En çok tüketilen bitki çaylarından olan ıhlamuru bal ile karıştırarak içtiğinizde bağışıklığınız da güçlenecek ve hastalıklara karşı dirençli olacaksınız.

4- Papatya Çayı

Papatya çayı değeri az bilinen bitki çaylarındandır. İçerisinde bulunan değerli maddeler sayesinde kanda bulunan beyaz kan hücrelerini artırmaktadır. Bu hücrelerin artması ile de mikroplar ve virüslerle mücadele etmek çok daha kolay hale geliyor. Vücut direncinizi artırıyor. Özellikle aç karnına tüketildiğinde bağışıklık sistemi güçlenmesinde etkili oluyor.  

5- Kayısı Çayı

Kayısı çayı özellikle sindirim sistemini güçlendirmekte ve hazmı kolaylaştırmaktadır. Sindirim sistemi, bağışıklığı güçlendiren önemli dinamolarındandır. Bu sistemde oluşabilecek bir aksaklık tüm sistemin dengesini bozabilir. Bu nedenle de sindirim sisteminin güçlü olması gerekir. Günlük 2 fincan kayısı çayı içmek sindirim sisteminizi ve hazmınızı güçlendirecektir.

6- Chai Baharatlı Çaylar

Türkiye’de son yıllarda popüler olan ve türlü baharatlarla yapılan Chai baharatlı çaylar vücut direnciniz için çok etkilidir. Özellikle çay içerisinde bulunan karabiber ve zencefil vücut ısınızı artıracaktır ve soğuk günlerde sizi sıcak tutacaktır. Özellikle hastalıkların yoğun olduğu bu dönemler 2 fincan Chai baharatlı çay tüketmeniz direncinizi artıracaktır.

7- Zencefil Çayı

Özellikle soğuk algınlığı ve yüksek ateşli hastalıklarda doğal bir şifa kaynağı olarak yardıma koşmaktadır. Çayı hazırlarken çubuk tarçın ve zencefil yaprağı kullanabilirsiniz. Kan şekerinizi dengeler ve ödem sökücü olarak etkili olur.

8- Adaçayı

Özellikle kış aylarında bolca tüketilen adaçayı boğaz ağrılarına ve öksürüğe çok iyi gelmektedir. Günde içeceğiniz 2 fincan adaçayı ile salgın hastalıklardan korunabilirsiniz.

9- Kurutulmuş Kiraz Sapı

YouTube video

Kurutulmuş kiraz sapı çayı ile bağışıklık sistemi salgınlara karşı güçlendirilmektedir. Önceden biriktirdiğiniz ve kuruttuğunuz kiraz saplarını kaynatın ve günde 2 fincan tüketin. Bu sayede vücudunuzun tuz dengesi sağlanacak ve kanınız daha da sıvılaşacaktır. Bu da direncinizi artıracaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!