featured

Bölgesel Zayıflama Nedir? Uygulamaları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölgesel zayıflama günümüz dünyasında erkek kadın demeden çoğu kişinin ihtiyaç duyduğu bir uygulamadır. Bölgesel yağlanmalar sonucunda meydana gelen sarkık görüntüler, pek çok kişinin ortak sorunu halindedir. Hem görsel açıdan hem de estetik açıdan göze hoş görünmeyen bu bölgesel fazlalıklar, günümüzde çoğu kişinin kabusu haline gelmiştir.

Genetik özelliklere bağlı olarak da kendini gösteren bu hormonal yağlanmalar, yapılan diyet ve egzersizlerle dahi kolay kolay gitmemektedir. Bölgesel yağlanmalar uygulanan diyetle ve yapılan sporla sadece fazla olan yağları yakmaktadır. Karnınızın dümdüz olmasını ya da baseninizin istediğiniz ölçülerde olmasını tek başına sağlayamazlar. 

Erkeklerin ve kadınların farklı bölgelerinde kendini gösteren bu yağ kitlesi, her iki cinsiyetin de ortak sıkıntısı haline gelmiştir. Kadınlarda genelde kalça, basen ve bacak bölgesinde biriken bu yağlar, erkeklerde ise genellikle simit dediğimiz göbek ve bel bölgelerinde toplanmaktadır. Aslında tüm vücutta bulunan yağ hücrelerinin daha çok bazı bölgelerde yoğun bir şekilde gözükmesi sonucunda, bölgesel yağlanmalar oluşmaktadır. Bölgesel zayıflama göbek bölgesi için çoğunlukla ihtiyaç duyulan bölgeler arasında yer almaktadır. Peki bölgesel zayıflama nedir? İçeriğimiz de bu sorunuza da cevap bulacaksınız.

Bölgesel Zayıflama İle İncelmek Mümkün Müdür? 

Vücudunuzda sizi rahatsız eden, diyet ve spor ile de tamamen kurtulamadığınız kilolarınızdan bölgesel zayıflama metodu sayesinde kurtulabilirsiniz. Bu da bölgesel zayıflama nedir, sorusunun aslında açık bir cevabıdır. Bölgesel zayıflamaya başvuran kişilerin ortak noktası, fazla kiloya sahip olunmamasına rağmen belli bölgelerde yağ yığılmalarının olmasıdır. Bu yağ kitlelerinin oranı; kadınlarda %30, erkeklerde ise %25 civarında hesaplanmaktadır. Verilen bu oranların üzerine çıkıldığı takdirde hastalıkların da baş göstermesi kaçınılmaz olacaktır.

Bölgesel incelme vücutta bulunan mevcut kiloları vermeye yönelik değil de, daha çok istenilen hedef bölgeye uygulanan yöntemdir. Bölgesel incelmeyi sağlamak amacıyla başvurulan diyetler, egzersizler ve teknik anlamda birçok seçenek bulunmaktadır. Sadece problemli bölgeye yapılan egzersizler ya da kullanılan kürler, kilo verme isteğinize karşılık verecektir. Kalıcı bölgesel zayıflama için bu yöntemler önemlidir. Bölgesel incelme için kullanılan çok sayıda alternatif bulunmaktadır. Yazımızda bunları ele alarak faydalı olan bilgileri gerektiği ölçüde sizlere aktarmış olacağız.  

Bölgesel İncelmede Uygulanan Diyetin Önemi  

Bölgesel zayıflama diyet listesi tek başına yeterli değildir. Sadece diyet yaparak direkt olarak hedeflediğiniz bölgesel incelme hedefine ulaşmanız kolay olmamaktadır. Ancak diyet uygulayarak vücuttaki genel yağ oranının azalmasına katkı sağlanabilmektedir. Böylelikle ana hedefe ulaşmak için ara hedeflerle ilerlemek son derece mantıklı olacaktır. Hızlı bir şekilde kilo vermenin çok sayıda yolu bulunmaktadır. Mutlu olun ya da olmayın eğer ki o ideal görüntüye sahip olmak istiyorsanız, bu yolda çekilen her çile, size mükafat olarak geri dönüş yapacaktır. Diyet hususunda dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunmaktadır. 

Bölgesel Zayıflama Sırasında Şeker ve Nişastayı Azaltarak Diyeti Destekleme 

Bölgesel zayıflama için uygulayacağınız diyet programında insülin direncini korumak son derece önemlidir. İnsülini arttıran besinlerin başında ise şeker ve nişastayı içerisinde barındıran gıdalar gelmektedir. Vücudumuzda yağ depolanmasına sebep olan insülin direnci, seviye olarak aşağıya indiği zaman, vücut şeker ve nişasta yerine yağ depolarına gitmektedir. Böylelikle vücut, enerjiye ihtiyaç duyduğunda yağ depolarına giderek vücuttan yağın atılmasına neden olmaktadır. 

Vücuttaki insülin direnci azaltılarak böbrekleri de kurtarmış olmaktayız. İnsülin direnci düştüğü takdirde böbrekler, vücuttan suyu ve sodyum fazlasını atarak, sizi ödem ve şişlikten de kurtarmaktadır. Beslenme alışkanlıklarını bu şekilde güncelleyen kişiler, ilk haftalarda yaklaşık olarak 4-5 kilo yağ ve su kütlesinden kurtulmuş olmaktadır. 

Karbonhidrat ve Yağ Alımını Düzenleyerek Diyeti Destekleme  

Bölgesel zayıflama için karbonhidrat alımını azaltarak yapılan diyetler istenilen yanıtı vermektedir. Karbonhidrat ve yağ oranın kısıldığı diyet programlarında kişiler tokluk hissi sayesinde daha hızlı bir şekilde kilo vermektedir. Karbonhidratları azaltmak insülin direncini azaltacağından yemek yeme isteğiniz aza inecek ve kalori yakımı gerçekleşecektir. Tüm bunları yaparken açlık hissi oluşmayacağından karbonhidratı azaltarak rahat bir şekilde kilo vereceğinizden emin olabilirsiniz. 

Protein ve Sebze Tüketerek Diyeti Destekleme 

Belirlemiş olduğunuz diyet programınızın her öğününde yeteri kadar proteine ve sebzeye yer verdiğiniz takdirde kolaylıkla kilolarınızın gittiğinin siz de farkında olacaksınız. Düşük yağ ve karbonhidrat ağırlıklı besinleri vitamin açısından zengin sebzeler ile destekleyerek tüketebilirsiniz. Öğünlerinizi bu şekilde uygulamak vücuda giren karbonhidrat oranını günlük alınması gereken seviyede tutmuş olacaktır.  

Bölgesel zayıflama sırasında protein ağırlıklı beslenme son derece önemlidir. Protein ağırlıklı besinlerin başında; dana, tavuk hindi ve kuzu eti, balık ve diğer deniz mahsulleri ile yumurta gelmektedir. Kaslarımızın gelişmesini destekleyen protein içeren besinlere menünüzde sıklıkla yer vermeniz, sizin yararınıza olacaktır.  

Spor Yapın 

Haftada en az 3 gün spor yaparak kilo verme işlemi kolaylaştırılmış olmaktadır. Spor yaparak hem kalori yakmış hem de metabolizmanızı hızlandırmış olacaksınız. Karbonhidrat kullanımını azaltarak, aşağıya çektiğiniz vücudunuzu, spor yaparak desteklemiş ve kuvvetlendirmiş olacaksınız. Herhangi bir spor programınız yoksa eğer bir an önce spor hocanız tarafından talep etmeniz faydanıza olacaktır. Kardiyo antrenmanlarını seçerek hızlı bir şekilde kilo verme hızınızı arttırabilirsiniz. Spor sayesinde bölgesel incelme boyunca gereken desteği vermiş olmaktasınız. 

Bölgesel İncelme İçin Tıbbi Uygulamalar 

Bölgesel incelme uğruna yapmış olduğunuz diyet ve sporlar, istediğiniz sonuca sizi ulaştırmadıysa eğer son çare tıbbi metotlara başvurmak olacaktır. Ameliyatsız bölgesel zayıflama yöntemleri olarak sayılan medikal estetik uygulamaları şunlardır; 

Soğuk Lipoliz Mezoterapi İle Lipoliz Pressoterapi Soğuk Radyo Frekans 

1. Bölgesel Zayıflama Yönteminde Soğuk Lipoliz Uygulaması 

Bölgesel zayıflama, yağlanmanın olduğu bölgelere uygulanarak bölgesel incelmeyi amaçlayan yöntemdir. Yağlanmanın yoğun olduğu bölgelere soğuk atışlar yaparak, ritmik ses dalgaları gönderilerek yağların parçalanmasını sağlayan incelme usulüdür. Parçalanan bu yağ dokuları birkaç haftaya kadar vücut tarafından dışarıya atılarak yağ oranı azaltılmaktadır. Ayrıca bu yöntem sayesinde kadınlar, selülit görünümünden de kurtulmaktadır. Genel olarak ciltte toparlanmayı ve gergin duruşu sağlamaktadır. 

Mezoterapi İle Lipoliz Uygulaması 

Bölgesel zayıflama isteyenler için cerrahi bir müdahaleye gerek duymadan bölgesel yağların yakılması işlemidir. Bu yöntem özellikle basen, iç bacak, karın ve bel bölgelerinin inceltilmesi için yapılmaktadır. Bu uygulama sayesinde kan dolaşımı hızlanmakta ve selülitli görünüm de azalmaktadır. Enjeksiyon ile sorunlu bölgelere uygulanan bu Lipoliz uygulaması sayesinde vücut biçimlenmektedir. 

Pressoterapi Uygulaması

Zayıflamak isteyenler için en çok tercih edilen yöntemlerden biri olan Pressoterapi ile tüm vücut bir hava tulumu tarafından sarılmaktadır. Bu hava tulumu sayesinde vücudun ihtiyaç duyulan bölgelerine uygulanan basınç sonucunda kan dolaşımı hızlandırılmaktadır. Hızlanan kan dolaşımı sayesinde vücut hızla yağ yakımını gerçekleştirmektedir.  

Soğuk Radyo Frekans Uygulaması 

Bölgesel zayıflama yöntemlerinden biri olan soğuk radyo frekans ile; frekans dalgaları ve kızılötesi ışınlarının birleştirilmesiyle uygulanan yöntemdir. Cildin en alt katmanında bulunan yağ dokusuna ulaşarak derinin sıkılaşmasına ve toparlanmasına etki etmektedir. Cildin alt tabakasına etki ederken bir taraftan da soğuk uygulama sayesinde ağrı hissi en aza indirgenmektedir. Bu uygulamanın sonucunda; selülit ve yağ oranı azalmakta, yüz ve vücut sarkmalarının önüne geçilmektedir. 

Bölgesel Zayıflama Fiyatları Nelerdir?

Bölgesel zayıflama fiyat listesi yaptıracağınız uygulamaya göre değişiklik gösterecektir. Bunun için ilgili yerlere gidip ön muayene olduktan sonra sizin için kullanılacak olan yöntemi öğrenip bölgesel zayıflama fiyat hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Sabit fiyatları olmadığından, uygulama yaptıracağınız yer ve uygulama yaptıracağınız vücut bölgesine göre fiyatlar değişkenlik gösterir. 

Bölgesel zayıflama ile nasıl normal bir diyetle kilo veriyorsanız o şekilde incelirsiniz. Tek farkı istediğiniz bölgelerinizden fazla yağların gitmesidir. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız bu yöntem biçilmiş kaftandır. Bölgesel zayıflama mümkün olan en ideal şeklinize sizi kavuştursa da sağlıklı beslenme şeklini korumanız gerekmektedir. Bölgesel zayıflama nedir, nasıl yapılır, hangi bölgeler bölgesel zayıflamaya yardımcı olacak şekilde tedavi edilir sizler için derledik.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!