featured

Çocuk Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cıvıl cıvıl halleri, insana pozitif enerji veren gülücükleri… Çocuklarımız her şeyin en iyisini hak ederler öyle değil mi? Peki çocuk odası dekorasyonu nasıl yapılır? İşte detaylar!

Çocuk Odası Dekorasyonu

Çocuk odası dekorasyonu oldukça önemlidir. Kullanılan renkler, mobilyalar, aksesuarlar çocukların gelişimi için oldukça önem taşır. Çocukların bireyselleşmesi açısından en fazla 2 yaşından sonra ayrı odalarının olması, psikologların da önerdiği önemli bir konudur. İşte, en güzel çocuk oda dekorasyonu için dikkat edilmesi gereken hususlar ve tavsiyeler!

1. Odanın Renkleri Soft Olmalı

Çocuklar, yapıları itibari ile karmaşık bir beyne sahip değildirler. Daha çok öğrenme odaklı yaşarlar. Çocuk odası dekorasyonu boya açısından bakıldığında soft ve renkli renklere sahip olmalı. Koyu renkler de yapılan bir çocuk odası hem alanı daraltır, hem de çocuk odasının yapısına yakışmaz. Çok fazla renk kullanılması da karışıklık yaratabilir. Odanın konseptine göre belirleyeceğiniz en fazla 3 renk, odaya ayrı bir hava katacaktır. Boya renklerini dilerseniz çocuğunuzun zevkine göre, dilerseniz de cinsiyetine göre belirleyebilirsiniz.

2. Ulaşılabilir Mobilyalar

Çocuklarınızın gelişimi açısından kendi işlerini kendileri görmeleri önemlidir. Eğer ulaşabileceği tarz da mobilyaları olursa, böylelikle motor becerileri de gelişir. Kendi çıkabilecekleri yataklar, ulaşabilecekleri dolaplar, oyuncak kutuları çocuk oda dekorasyonu için oldukça idealdir.

3. Gelişimi Destekleyen Ürünler

Çocuklarınızın odasında kullanacağınız ürünler aynı zamanda gelişimine destek olmalı. Duvara asılı bir panel üzerine kurulmuş ve asılmış ipler çocuğunuzun tırmanma beceresini geliştirebilir. Yatağına çıkması için yatağına ek olarak yaptıracağınız 3 basamaklı bir merdiven oldukça dikkatini çekebilir. Ufak detaylar, gelişimi desteklemek açısından oldukça önemlidir.

4. Neşeli Duvar Aksesuarları Kullanın

duvar dekorasyonları;

Şekilli, ışıklı aydınlatmalar.3’lü tablolar. Makrome el emeği ürünler.Işık veren parlak duvar yıldızları.Soyağacı panosu.El, ayak izi tablosu.

5. Duvar Yapıştırmalarından Yararlanın

Çocuk oda dekorasyonu için renk renk, çeşit çeşit duvar stickerları var. Bunlardan çocuğunuzun odasına uygun olanını bulup odanın rengine renk katabilirsiniz. Eğer odanın belli bir duvarında bu stickerlerı kullanırsanız, odanın konseptine uygun olmasına dikkat ediniz.

6. Meşhur Montessori Mobilyalarından Kullanın

Çocukların bireyselliği açısından montessori mobilyaların ne kadar yararlı olduğunu bilmeyen neredeyse kalmadı. Kitaplık, raf, yatak, oyuncak kutusu vs. bunların hepsini montessori akımına uygun şekilde yaptırabilirsiniz! Bu tasarımlar, çocuk oda dekorasyonu için uygunken, oldukça da estetik duruyor. Hemen hemen her yerde bulabileceğiniz montessori mobilyalarını dilerseniz özel ölçüler de zevkinize göre de yaptırabilirsiniz.

Çocuk Odası Dekorasyon Ürünleri

Çocuk odası dekorasyon ürünleri, çocuklarınızın oda bütünlüğünü sağlamak için oldukça önemli. Bu ürünleri zevkinize göre seçerken, çocuklarınız için uygun olmasına da dikkat etmelisiniz. Örneğin, çocuğunuzun odasına küçük bir masa ve sandalye düşünüyor iseniz bu, çocuğunuzun kullanabileceği ölçüler de olmalı. Çocuk dekorasyon ürünleri, internet de ki alışveriş sitelerinden de rahatlıkla bulunabilir.

Çocuk odası dekorasyon fikirleri için kendin yap seçeneklerinden de faydalanabilirsiniz. Çocuk odaları iyi bir dekorasyon için pek çok fikrin bulunduğu yaşam alanlarıdır. İki kardeş odası dekorasyonu yapmak isterseniz yine aynı fikirlerden faydalanabilirsiniz. Küçük bebek odası Dekorasyon Fikirleri için çeşitli dekorasyon sitelerine bakabilirsiniz. Küçük genç odaları için çözümler oldukça pratik fikirler içerir. Çoçuk Odası Nasıl düzenlenir, sorusu sıkça sorulmakla beraber çözümleri oldukça basittir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!