featured

En Güzel Salman Khan Filmleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Salman Khan, Shah Rukh Khan, Kajol, Mamta Kulkarni, Raakhee ve Johnny Lever’in başrollerde oynadığı, Rakesh Roshan’ın yönettiği ve yapımını yaptığı bir Hintçe Hintli aksiyon filmi.1965 yılında Hindistan’da dünyaya gelen ve gerek ülkesinin gerekse de dünyanın en sevilen oyuncularından biri olan Salman Khan, oyunculuk kariyerinin yanı sıra modellik ve TV sunuculuğu işleri ile birlikte yönetmen koltuğunda oturduğu yapımlarda da oldukça başarılıdır. opsiyonu ile usta oyuncunun kariyerine yön veren filmleri izlemeniz mümkündür.

Hintli oyuncu, onlarca filme imza atmakla birlikte Salman Khan dini filmleri ile de dikkat çekmeyi başarmıştır. Kısa bir girizgahtan sonra Salman Khan kimdir gelin daha da yakından bakalım.

Salman Khan Filmleri ile Hindistan’ın Dünyaca Ünlü Aktörü

Salman Khan, babası ünlü senarist Salim Khan sayesinde henüz çok genç yaşta sinema dünyasına atmayı başarmış bir oyuncu. Sinema alanındaki başarılarının yanı sıra hayırsever ve kompleksiz karakteri ile de dikkat çeken Khan, bu sayede geniş bir hayran kitlesine sahip olmayı başarmıştır. Bollywood sinemasının en etkileyici isimlerinden biri olan Khan, ülkesindeki aktörlere vücut geliştirme açısından ilham kaynağı da olmaktadır. Yapılı vücudu ile dikkat çeken ünlü isim, bu sayede modellik kariyerinde de oldukça hızlı ilerlemiştir.

En İyi Salman Khan Filmleri

Dünyanın en ünlü dergileri tarafından “En Yakışıklı Erkek Aktörler” listesine adını yazdıran Salman Khan, sinema dünyasında da yeteneğini ispatlayan bir oyuncu olma unvanını taşıyor. Uzun yıllar boyunca sayısız filme imza atan aktörün son filmlerini Salman Khan filmleri 2019 izle seçeneği ile izlemeniz mümkündür.

1- Dabangg Serisi

https://www.youtube.com/watch?v=BLV4t3VIBh8

Salman Khan’nın en iyi filmleri arasında önemli bir yere sahip olan bu aksiyon film serisi, oyuncunun kariyerinde de özel bir yere sahiptir. İlk film, 2010 yılında çekilmiş olup büyük bir beğeni toplamayı başarmıştır. İlk filmin başarısının ardından da 2012 yılında Dabanng 2 çekilmiştir.

2019 yılında Dabanng 3’ün gelmesi ile birlikte üçleme haline gelen filmlerin devam niteliği taşıyan versiyonları da çekilmeye devam ediyor. Üç filmin başrolünde de Salman Khan yer alıyor.

2- Bodyguard – 2011

YouTube video

Hemen romantik hem de aksiyon türlerini aynı film içerisinde görmek isteyenler için oldukça etkili bir yapım olan Bodyguard da Salman Khan’ı başrolüne taşıyan bir yapım. Filmin kadın başrol kahtamanlarından biri de Kareena Kapoor…

Hayatını kurtaran güçlü bir adamın kızını korumakla görevli olan Lovely Singh, kendini hem korkunç çeteler ile savaşırken hem de tuhaf bir aşk hikayesinin kahramanlarından birine dönüşürken bulacak. Salman Khan filmleri izle opsiyonu ile bu sürükleyici filmi izleyebilirsiniz.

3- Notebook – 2019

YouTube video

Salman Khan’ın hem başrolünü hem de yapımcılığını üstlendiği bir film olan Notebook, yeni Hint sinemasının en etkileyici romantik yapımlarından biridir. Eskiden bir orduda subay olan Kabir isimli bir adam Keşmir Bölgesi’nde öğretmenlik yapmaya başlar.

Burada kendisinden önce öğretmen olan genç bir kadına ait bir defter bulan Kabir, bu defter sayesinde apayrı bir yola girecektir. Notebook’u izlemek için Salman Khan filmleri 2019 izle opsiyonunu kullanabilirsiniz.

4- Sultan – 2016

YouTube video

Dram ve aksiyon türünün Hint sinemasındaki en başarılı temsilcilerinden biri olan Sultan, profesyonel dövüşçü Sultan Ali Khan’ın hayatını anlatıyor. Pastoral bir hikayeden yola çıkarak anlatılan hikayede köyünden tüm dünyaya yayılan ünü ile meşhur olan bir güreşçinin yaşadıkları ve aşkları yer alıyor.

Elbette filmin başrolünde de Salman Khan bulunuyor. Bollywood’un aksiyon sinemasının en büyük temsilcilerinden biri olan Salman Khan, Sultan filmindeki performansı ile de pek çok eleştirmenden tam not almayı başarmıştır.

5- Ek Tha Tiger – 2012 (Bir Zamanlar Tiger)

YouTube video

Kabir Khan’ın yönetmenliğini yaptığı, 2012 yılında çekilen romantik, aksiyon, gerilim filmi. Filmin konusu ise şöyle; Pakistan devletinin en büyük caydırıcı askeri gücü olan füze teknolojisinin askeri sırlarını satmaya çalışan kötü niyetli bir bilim adamının yanına Hindistan hükümeti Tiger kod adlı gizli bir ajanı sızdırır.

Süreç içerisinde olmayacak bir şey olur ve Tiger, Profesör Zoya’ya âşık olur. Tiger ve Zoya’nın maceraları Kazakistan’dan başlayıp Küba, Şili, Dublin derken Mardin ve İstanbul’a da uzanır. Türkiye’den mekanlarında olduğu güzel aksiyon dolu bir film…

6- Tere Naam – 2003

YouTube video

Filmde Salman Khan’ı başrolüne taşıyan bir diğer dram yüklü aksiyon filmi olan Tere Naam, kabadayılık yapan bir gencin hayatına odaklanıyor. Bu sayede yardıma muhtaç insanlara kucak açan genç, gözü korkusuz ünlü bir lider konumundadır.

İşin içerisine evlilik şartı girince kendine aile kurmak için farklı bir yola geçen gencin bu yolda başına gelenler ustaca anlatılıyor.

7- Andaz Apna Apna – 1994

YouTube video

Erken dönem ve en başarılı Salman Khan filmleri arasında yer alan Andaz Apna Apna, romantik komedi türünü sevenler için oldukça güzel bir öneridir. IMDb puanı 8.2 olan bu film, Hint sinemasının da mihenk taşlarından biri olarak kabul ediliyor. Başrolünde yine usta oyuncu Salman Khan’ı gördüğümüz filmde iki serseri gencin hayatlarına odaklanıyor.

Hayatlarını gündelik yaşayan ve akıl almaz hayalleri bulunan iki genç, bir baltaya sap olamadan hayatlarını devam ettirmeye çalışmaktadır. Bu iki yakın arkadaş günlerini gün ederken para kazanmanın da kolay yollarını aramaya başlarlar. Günün birinde evlenmek için aday arayan zengin bir genç kızın Hindistan’a geldiği haberini alan iki serseri, bu genç kadını elde etmek adına planlar yapmaya başlayacaklardır. İşte filmde her şey de bu planlar dahilinde gelişmeye başlar.

8- Bajrangi Bhaijaan – (Sevginin Gücü) 2015

YouTube video

Salman Khan için boşuna aksiyon ustası dememişler. Bajrangi Bhaijaan filmi, Salman Khan’ın oyunculuk kariyeri için de oldukça önemli bir filmdir. Salman Khan filmleri denildiğinde ilk akla gelen yapımlardan biri olan bu kusursuz aksiyon filminin IMDb puanı da 8.0.

Aksiyon ögelerini içerisinde barındırdığı kadar dramatik yapısı ile de oldukça büyük dikkat çekmeyi başaran bu film, Bollywood sineması açısından da önemli bir yere sahip. Pakistan ve Hindistan arasındaki gerilime de değinmeyi başaran toplumsal bir film olan Bajrangi Bhaijaan, pek çok eleştirmen tarafından da tam puan almayı başarmıştır.

Filmde, konuşma engeli bulunan Pakistanlı küçük bir kız çocuğunun tedavi süreci anlatılıyor. Küçük kız ve annesi Hindistan’a doğru yola çıktığında anne ölüyor. Konuşamayan küçük çocuk da Pavan isimli bir Bajrangi Bhaijaan müridi tarafından korunmaya alınıyor. Filmin aksiyon dozu da işte bu hikayeden sonra artmaya başlıyor.

9- Kuch Kuch Hota Hai – 1998

YouTube video

Bollywood sinemasının bir başka eskimeyen yapımı olan Kuch Kuch Hota Hai, romantik komedi türünün de en güzel örneklerinden biridir. Salman Khan’ın kariyerindeki en güzel filmlerden biri olan bu yapımda üniversiteli gençlerin yaşadıkları duygusal süreçler anlatılıyor. Yer yer içerisinde dramatik ögeleri de barındıran bu film de en başarılı Salman Khan filmleri listesinde yer almaya hak kazanıyor.

10- Khamoshi: The Musical – 1996

YouTube video

Salman Khan filmleri arasında oldukça özel bir yere sahip olan Khamoshi: The Musical, usta oyuncunun sanatın pek çok alanında ne kadar başarılı olduğunu da görmenize yardımcı oluyor. Dram ve romantik sinemanın Hindistan yapımı en güzel örneklerinden olan bu filmde, aşk ve müzik iç içe anlatılıyor.

Filmde, sağır ve dilsiz bir ailede büyüyen Annie isimli bir kızın hayatı anlatılıyor. Müziğe karşı ilgisini zamanla fark eden bu genç kadın, bu alanda oldukça başarılı olabileceğini de fark ediyor. Kendisine ayrı bir yol çizmeye karar veren Annie, bu yolda yakışıklı besteci Raj ile tanışıyor. Salman Khan tarafından hayat verilen genç besteci Raj, Annie ile romantik bir yola doğru emin adımlarla yürümeye başlıyor.

11- Maine Pyar Kiya – 1989

YouTube video

Salman Kahan’ın başrolünde olduğu, Sooraj Barjatya’nın yönettiği bir Hint 1989 Hint dili müzik romantik drama filmi. O dönem için 2.2 Milyon dolarlık bir bütçeyle çekilmiş bir filmdir. Müzikal hint filmlerinden hoşiananlar için kaçırmamaları gereken bir baş yapıt.

12- Hum Aapke Hain Koun – 1994

YouTube video

Sooraj Barjatya’ın yönetmenliğini yaptığı romantik bir Hint drama filmidir. Film, Filmin başrolünü Salman Khan ile birlikte Madhuri Dixit paylaşıyor. 3,5 sattlik uzun bir film olduğunu söylemekte fayda var. Ancak hint filmlerini sevenler için tavsiye edilebilecek güzel bir film….

13- Saajan – 1991

YouTube video

Erken dönem Salman Khan filmleri arasında bulunan Saajan, 1991 yılında vizyona girmiştir. Vizyona girdiği andan itibaren en sevilen Hint filmleri arasına girmeyi başaran bu romantik filmde iki arkadaşın aynı kadına duyduğu derin aşk anlatılıyor.

Dram ögelerinin yanı sıra bazı komedi unsurlarını da bir arada barındıran filmde dostluk ve aşk teması oldukça güzel işleniyor.

14- Karan Arjun – 1995

YouTube video

Salman Khan, Shah Rukh Khan, Kajol, Mamta Kulkarni, Raakhee ve Johnny Lever’in başrollerini paylaştığı, Rakesh Roshan’ın yönettiği ve yapımını yaptığı bir aksiyon filmi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!