featured

En İğrenç Zombi Filmleri : Bu Kadar Da Olmaz Diyeceksiniz

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son 20 yıla damga vuran Zombi filmleri, günümüzün en önemli yapımlarından biri olarak kabul edilmektedir. Zombi filmleri her ne kadar konuları gereği izleyiciyi son derece geren bir tür olarak bilinse de aslında son derece eğlenceli yapımlar olarak karşımıza çıkmaktadır. İlk olarak 1932 yılında vizyona giren White Zombie filmiyle hayatımıza giren bu tür, zamanla kendine has hikayesinden kurtularak bambaşka bir yapıya bürünmüştür. Peki, izleyicinin karşısına çıkan en iğrenç zombi filmleri hangileridir?

En İğrenç Zombi Filmleri Listesi

Sinemaseverlerin en sevdiği gerçek dışı karakterler şüphesiz ki zombilerdir. Peki, izlerken iğrenç bulduğunuz ya da neden izliyorum bunu dediğiniz filmler var mı? İşte, bu filmleri izleyen kişiler gerçekten çok dayanıklı demektir. İşte, en iğrenç zombi filmleri ve hikayeleri.

Sinema severler tarafından sıklıkla araştırılan ve oldukça merak edilen bu sorunun yanıtını birlikte inceliyoruz.

1 – Dünya Savaşı Z

YouTube video

Günümüzün en önemli zombi filmlerinden biri olan Dünya Savaşı Z, 2013 yılında vizyona girmiştir. Vizyona girdiği dönem oldukça ses getiren yapımın yönetmen koltuğunda ise Marc Forster ismi yer almaktadır.

Çin’de ortaya çıkan bir virüs, son derece hızlı bir şekilde ilerleyerek kısa süre içerisinde dünyanın tamamına yayılmıştır. Virüsü kapan insanlar zombiye dönüşerek sağlıklı kişilere saldırmaya başlar. Olayların hızla yayılmasıyla birlikte insanoğlunu oldukça zorlu bir dönem bekleyecekti. 190 Milyon dolar bütçe ile çekilen yapım, gişede gösterdiği unutulmaz başarıyla 540 milyon dolar hasılat elde etmiştir.

2 – Ölüler Ülkesi

YouTube video

En iğrenç zombi filmleri listesinde yer alan Ölüler Ülkesi filmi, 2005 yılında Amerika Birleşik Devletlerin’de vizyona girmiştir.

Simon Baker, Asia Argento gibi isimlerin yer aldığı film, konusu itibariyle de izleyiciye gerilim dolu dakikalar yaşatmaktadır. Aniden ortaya çıkan zombiler, bir şekilde kasabanın tamamını ele geçirmeyi başarır. Şehrin içerisinde kalan sağlıklı insanlar ise zombilerden kurtulmak için planlar yapmaktadır…

3 – Zombieland

YouTube video
Zombieland her ne kadar zombi filmi olarak lanse edilse de aslında konusu itibariyle son derece eğlenceli bir filmdir. 2009 Yılı içerisinde vizyona giren filmin yönetmenlik koltuğunda ise Ruben Fleischer oturmaktadır.

Columbus, son derece korkak fakat kurallara uyan bir kişidir. Kurallara uyması nedeniyle hayatta kalan Columbus bir gün dışarı çıktığında saldırıya uğrar ve olaylar da bundan sonra gelişir. Sıradan zombi filmlerinden farklı olan Zombieland, vizyonda gösterdiği başarı sayesinde 75 Milyon dolar hasılat elde etmiştir.

4 – 28 Hafta Sonra

YouTube video
2007 Yılında vizyona giren 28 Hafta Sonra filmi , dönemin en iyi yapımlarından biri olarak bilinmektedir. İngiltere’de ortaya çıkan Rage virüsü, kısa süre içerisinde yayılmıştır.

Son derece tehlikeli olan bu virüs yüzünden insanlar zombiye dönüşmekte ve birbirine saldırmaktadır. İngiliz hükumeti ise durumu kontrol altına alır ve virüsü yenmeyi başarır. Her şeyin geçtiğini sanan halk ise evlerine dönmeye başlar. Ama unuttukları bir şey vardır. Virüs tekrar ortaya çıkacaktır…

5 – Ölüm Çığlığı ( REC)

YouTube video
2007 Yılında vizyona giren Ölüm Çığlığı filmi , IMDb bazında 7,4 puan alma başarısı göstermiştir. Soluksuz bir şekilde izlenen bu film, bir gazetecinin inanılmaz hikayesini konu almaktadır. Sıradan bir akşam geçiren gazeteci, bir binanın karantina altına alındığını öğrenir ve hemen binanın bulunduğu bölgeye gider. İçeri giren gazeteciyi bir sürpriz bekliyordur. Zira binada zombiler vardır…

6 – Zombilerin Şafağı 
YouTube video

En iğrenç zombi filmleri listesinde yer alan Zombilerin Şafağı filmi, 2003 yılında İngiltere’de vizyona girmiştir. Konusu itibariyle oldukça dikkat çeken bu film, bir grup insanın yaşam mücadelesini konu almaktadır. Sıradan bir hayata sahip olan Sahun’ nun yaşamı ise bir Zombi istilası ile değişecektir. Hayatta kalabilmek için mücadeleye girişen Sahun’ un işi ise hiç de kolay olmayacaktır.

7 – Ada Zombilerin Düğünü

YouTube video
2010 Yılında vizyona giren yerli yapım Ada filmi, dönemin en ilginç  yapımlarından biri olarak kabul edilmektedir. Beş kişilik bir grup arkadaş, Büyükada’da yapılan oldukça önemli bir düğüne katılır. Her şey sıradan bir şekilde devam ederken bir anda zombiler adayı basar ve ortalık kan gölüne döner. Erhan ve arkadaşları bu ortamdan kurtulabilmek için amansız bir mücadeleye girişecektir…

8 – Fido

YouTube video
Son derece eğlenceli bir yapıya sahip olan Fido filmi, 2006 yılında vizyona girmiştir. 1950’li yılları konu alan film de artık zombiler insanoğlunun en yakın arkadaşları olarak kabul edilmektedir. Her şey sıradan bir şekilde ilerlerken evin zombisi bir anda komşusunu yer ve olaylarda burada başlar…

9 – Zombi Ekspresi

YouTube video
En İğrenç zombi filmleri listesinde yer alan, Güney Kore yapımı Zombi Ekspresi 2016 yılında vizyona girmiştir. Güney Kore’de çok hızlı bir şekilde ortaya çıkan Zombi virüsü, çok hızlı bir şekilde yayılmaktadır.

Olanlardan haberi olmayan küçük kız ile babası Busan’ a gitmek için trene binerler. Fakat ortada bir sorun vardır. Zira trenin içerisinde yaşayan ölüler vardır. Sıra dışı konusu ve aksiyon sahneleriyle dikkat çeken yapımının yönetmenlik koltuğunda ise Yeon Sang-ho oturmaktadır.

10 – Gece Dünyayı Yuttuğunda

YouTube video
2018 Yılında vizyona giren Fransız yapımı Gece Dünyayı Yuttuğunda filmi, en iğrenç zombi filmleri arasında yer almaktadır. Genç bir adam son derece çılgın bir partiden sonra evinde uyanmıştır. Gece yaşananları hiçbir şekilde hatırlamayan genç, sokağa çıktığında hayatının şokunu yaşayacaktır. Zira Paris, zombilerin işgali altındadır.

En iyi zombi filmleri arasında insanların hayatta kalmak için mücadele verdikleri Resident Evil, Ben Efsaneyim, Living Dead ve Yaşayan Ölülerin Gecesi gibi büyük bir kitleyi arkasından götüren korku filmleri de yer alıyor. IMDB puanı genellikle yüksek olan bu en iyi zombi filmlerini izlemek için geç kalmayın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!