featured

En Kolay Kurabiye Tarifi: Portakallı Şam Kurabiyesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En kolay kurabiye tarifi portakallı Şam kurabiyesi tarifidir. Hani pastanelerde satılan ve lezzeti mükemmel bir şekerli üzümlü portakallı kurabiyeler vardır. Üzeri kıtır kıtır şekerlidir ve ağızda dağılır. Bir çoğumuzun pastaneden alarak yediği bu lezzetli portakallı kurabiyeyi, limonlu ya da daha farklı meyve tatlarıyla yapmakta mümkün. Şimdi vereceğimiz bu tarifle portakallı kurabiye yapmaya ne dersiniz? Eğer cevabınız evetse saat 17.00 olmadan bu kurabiyeleri 5 çayına yetiştirelim. En kolay kurabiye tarifi ile soframızı tatlandıralım.

En Kolay Kurabiye Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler– 4 yumurta,- 1 bardak eritilmiş tuzsuz tereyağı,- 1 bardak toz şeker,- 1 kabartma tozu,- 1 portakal kabuğu rendesi,- 1 su bardağı kuru üzüm,- 2 çay bardağı saf portakal suyu- Alabildiği kadar un.

YouTube video

HazırlanışıEn kolay kurabiye portakallı Şam kurabiyesi tarifi ile arzuya göre üzümlü veya sadece portakallı ve şekerli yapılabilir. Bunun için verilecek olan tarife üzümlü isteyenler üzüm ekleyebilirler. Bu kurabiye tarifi ile birçok kurabiye hazırlayabilirsiniz. Şimdi kurabiyelerimizi yapmaya başlayalım. Bir yoğurma kabının içerisine üç yumurta, toz şeker, tereyağı, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi, kuru üzüm eklenir ve hepsi karıştırılır. Yoğurma kabındaki karışıma alabildiği kadar un ve kabartma tozu süzgeçten elenerek ilave edilir ve hamur yoğurularak kulak memesi kıvamına getirilir. Cevizden büyük parçalar alınarak yuvarlanır ve pişirme kâğıdı serilmiş bir tepsiye aralıklı olarak dizilir. Üzerlerine bir yumurtanın tamamı bir kâse içerisinde çırpılarak fırça yardımıyla sürülür. En son kurabiyelerin üstlerine bolca şeker dökülerek 180 derece fırında pişirilir. Pişirilen kurabiyeler fırından çıkartıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Bir servis tabağına Şam kurabiyesi konduktan sonra ikram edilir. Portakallı kurabiye tarifi ile yaptığımız kurabiyeler hazır. Afiyet olsun.

Sizler için yapılışı kolay farklı ve lezzetli  kurabiye tarifleri vermeye devam edeceğiz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!