featured

En Uzun Süre Yayında Kalan 10 Televizyon Programı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın dört bir yanındaki insanlar, en sevdikleri TV şovlarından bir veya iki bölüm izleyerek uzun bir günün ardından dinlenmeyi severler. Pembe dizilerden, spor haberleri sunan programlara ve dünya haberlerinin sunulduğu ana haber bültenlerine kadar, hemen hemen herkes için bir televizyon programı vardır. TV tutkunları ise ilgilendikleri Televizyon programı bugün yayında mı diye meraklanarak, mobil cihazlarına televizyon programı indir komutu verirler ve indirdikleri mobil uygulama üzerinden istedikleri her yerde takip ettikleri programların geçmiş bölümlerini izleyebilirler. 

Birçok insan mümkün olduğunca uzun süre televizyon programı izlemeye devam etmek istiyor ve bu amaç için yayın akışı takip ediyor. Kültür sanat programları , milli piyango çekilişleri, hava durumu ve tahmini bültenleri, ekonomi bültenleri , Türkiye’den ve dünyadan gelişmeler, yayın akışları aracılığı ile dakika dakika takip edilebiliyor.

Peki, dünyanın en uzun TV programları bazıları kaç bölüm sürdü? Bugün yayınlanan en uzun 10 TV programı ve detaylarına bir göz atacağız ve bölüm sayılarına göre sıralayacağız ve her biri hakkında bazı ilginç gerçekleri de öğreneceğiz! Siz de aşağıdaki yayın akışlarını inceleyerek zevkinize uygun programı doya doya izleyebilirsiniz.

En Uzun Süre Yayında Kalan TV Programları ( Ocak 2020)

10. Grandstand

YouTube video

Bölüm Sayısı: 3500İlk Yayınlandığı Yıl: 1958Ülke: İngiltereKategori: Spor

Grandstand, genellikle hafta sonları yayınlanan ve 2007′ ye kadar süren bir spor programı idi. Program, futbol ve rugby gibi klasikler de dahil olmak üzere çeşitli İngiliz ve uluslararası spor etkinliklerinin canlı yayınını içeriyordu. Grandstand, tek bir ana sunucu olan Peter Dimmock ile başladı ve Dimmock çeşitli konuk sunucular programa dahil oluncaya kadar asıl sunucu olarak programı sunmaya devam etti. 1980’lerde, 1 Nisan Şakası için programın setinde kontrollü bir kavga çıkarıldı. Programda “her şeyden biraz” var olduğu söyleniyor.

9. Meet The Press

YouTube video

Bölüm Sayısı: 4.946+İlk Yayınlandığı Yıl: 1947Ülke: ABDKategori: Haber programı

Bu siyasi ve güncel olayları yayınlayan haber programı bugün hala yayında ve Chuck Todd, Tim Russert ve Andrea Mitchell gibi ünlü ev sahipleri tarafından sunuluyor. Meet The Press de en eski TV şovlarından biridir, yani bölüm sayısı yerine kronolojik süreye göre ölçüm yaparsak bu listede ilk sırada yer alacaktır! Şimdiye kadar, yayında kaldığı yıllar boyunca 12 farklı moderatör tarafından hazırlandı. Meet The Press genellikle Pazar sabahları yayınlanır, ancak bazen programı kaçıranlar için Pazar ve Pazartesi öğleden sonraları yeniden yayınlanır.

8. Blue Peter

YouTube video

Bölüm Sayısı: 5.000İlk Yayınlandığı Yıl: 1958Ülke: İngiltereKategori: Çocuk programı

Blue Peter diğer bütün çocuk programlarından daha fazla yıl yayınladı ve BBC’nin gelecek programları için de bir platform olarak kullanıldı. Bunun en iyi örneği orijinal Doctor Who ‘dur. Aslında, Patrick Troughton tarafından canlandırılan ilk Doktor, Mavi Peter programında yayınlanan kısa bir bölümdü. Blue Peter programı deniz teması ile ilgili idi. Birkaç farklı bahçe ve hayvan programda kullanılmıştır.

7. Sazae-san

https://www.youtube.com/watch?v=S54QJ8ekisg

Bölüm Sayısı: 7400+İlk Yayınlandığı Yıl: 1969Ülke: JaponyaKategori: Animasyon

The Simpsons ‘ı bile aşan büyüleyici çocuk anime dizisi Sazae-san , Guinness Dünya Rekorları Kitabı tarafından en uzun süren animasyonlu TV dizisi olarak kabul edildi. Dizi, ailesiyle günlük yaşama devam eden 24 yaşındaki kahraman Sazae’yi konu alııyor. Dizide karakterler asla yaşlanmaz ve bölümlerde zaman konusu işlenmez. Bunun sebebi ise ilk önce hangi bölümün izlenmesi konusunda esneklik olması içindir. Sazae-san, feminist inançları ve ailedeki iddialı rolü nedeniyle çok tartışmalı bir karakter olarak kabul edilirdi.

6. Les Guignols

YouTube video

Bölüm Sayısı: 7.500İlk Yayınlandığı Yıl: 1988Ülke: FransaKategori: Mizah

Kuklalar” anlamına gelen Les Guignols , güncel haber programları ile dalga geçen ve hafta içi her gece yayınlayan hicivli bir kukla şovuydu. Pazar günleri, haftanın tüm bölümlerini tekrar eden özel bir haftalık bölüm de vardı. Gösteri başlangıçta güncel konulardan bağımsız bir şekilde yazılıyordu ve bu yüzden bir süre yeterli popülerliğe ulaşmakta zorlandı. Les Guignols ilerleyen dönemlerde popülaritesini artırdı çünkü halk kukla figürlerin cesur hicivlerini sevmişti.

5. Coronation Street

YouTube video

Bölüm Sayısı: 9000+İlk Yayınlandığı Yıl: 1960Ülke: İngiltereKategori: Pembe dizi

Corrie” lakaplı bu İngiliz pembe dizisi, kurgusal Weatherfield kasabasında geçiyor ve burada bulunan Coronation Street ‘in etrafında dönüyor. Programın hikayeleri, çoğu tartışmalı olan bir dizi sosyal konuya odaklanıyor. Konular zihinsel sağlık ve diğer tıbbi konulardan, ölümle ilgili toplumsal tabulara ve acımasız konulara kadar her şeyi içeriyor. Coronation Street’in jeneriğindeki kedi kamera önünden planlanmamış bir şekilde geçiyor. Ancak bu kısmın modern zamanlara uyarlanması için yeniden çekilmesi sırasında jenerikte görünen kedi bilinçli olarak konulmuştur.

4. The Tonight Show

YouTube video

Bölüm Sayısı: 12.441İlk Yayınlandığı Yıl: 1954Ülke: ABDKategori: Talk Show

The Tonight Show geç saatlerde yayınlanan bir talk-show du. Birkaç Emmy ödülü kazandı ve benzer şovların ortaya çıktığı dönemde bir standart olarak görülmeye başlandı. Tonight Show, mevcut olay ve haberlere keskin bir mizahi anlayış katan Jimmy Fallon ve Jay Leno gibi altı tanınmış komedyen tarafından sunuldu. The Tonight Show , 1957’de formatını kısa bir süre değiştirdi ve neredeyse hiç tutmayan çok kısa ömürlü, gazete tarzı bir haber programı şeklinde yayınlandı.

3. General Hospital

https://www.youtube.com/watch?v=TmrhyFI0Xyk

Bölüm Sayısı: 14.000+İlk Yayınlandığı Yıl: 1963Ülke: ABDKategori: Dizi

General Hospital , aynı zamanda evli bir çift olan pembe dizisi yazarları Doris ve Frank Hursley tarafından yazıldı. Program o zamandan beri En İyi Drama Dizisi olarak 13 Emmy Ödülü kazandı! General Hospital, New York’ta kurgusal bir şehirde bulunuyor ve ABC’de yayınlanan ikinci pembe dizidir. Robert Scorpio karakterinin rolü aslında sadece iki gün sürecekti, ancak 12 yıl boyunca dizide kaldı.

2. CBS Evening News

YouTube video

Bölüm Sayısı: 16.400+İlk Yayınlandığı Yıl: 1948Ülke: ABDKategori: Haberler

CBS Evening News , televizyonlarda yayınlanan ilk yarım saatlik hafta içi haberdir. Bu programla birlikte, haber spikeri Walter Cronkite büyük bir itibar kazanmış ve sonunda kendisine “Amerika’nın en güvenilir adamı” unvanı verilmiştir. Diğer önemli CBS Evening News sunucuları ise Katie Couric ve Bob Schieffer’dır. CBS Evening News, hafta içi bölümlerini CBS Weekend News ile de birleştirerek tüm dünyadaki olayları kapsamaktadır.

1. Des chiffres et des lettres

YouTube video

Bölüm Sayısı: 20.000+İlk Yayınlandığı Yıl: 1965Ülke: FransaKategori: Yarışma

Des chiffres et des lettres , bölüm sayısı olarak dünyanın en uzun süren TV programıdır. Programın ismi “rakamlar ve harfler” anlamına gelir ve Armand Jammot tarafından yaratılan bir Fransız oyununu ifade eder. Adından da anlaşılacağı gibi, yarışmacılar ilerlemek ve kazanmak için becerilerini sayılarla ve kelime dağarcıklarıyla göstermeye çalışırlar. 1972’ye kadar program “Le mot le plus long” adıyla devam etti ve sayısal unsurlardan yoksundu. Bu program Fransa’da ortaya çıkmış olabilir, ancak tüm dünyada, özellikle de Quebec, Kanada’da popüler hale geldi.

Bugünkü televizyon programları ,  Tv de bugün yabancı sinema ne var? , cumartesi tv de ne var tv rehberi dizi yayın akışları, show tv yayın akışı , TV de bugün hangi diziler var ve yayın akışı tüm kanallar bugün aramaarı ve detaylarını görmek için TVde Bugün Ne Var? yazımızı inceleyebilirsiniz. Haftalık TV yayın akışı için yine sitemizin TV kanallarla ilgili yazılarından yararlanabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!