featured

Expigment Krem Nedir? Expigment Krem Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Expigment krem; cilt üzerindeki ölü derinin soyularak, cildin yenilenmesi ve tazelenmesi için yapılan peelingtir. İçindeki etken maddeleri sayesinde her türlü güneş lekesi, yara ve yanık izi, sivilce izi gibi birçok sorun giderilmektedir.

Cilt lekeleri, güneş lekeleri, çil ve sivilce izlerinin tedavisinde kullanılan, en etkili kremlerden biridir. Doğru ve düzenli şekilde kullanımı sayesinde, etkisini oldukça gösteren krem, cilt üzerinde nasıl kullanılacağı konusunda, doğru bilgilere sahip olmak gereklidir.

Expigment krem, içindeki etken madde yoğunluğuna göre %2 ve %4 olarak sınıflandırılmaktadır.

Expigment Yan Maddeleri Nelerdir?

Expigment’in ana maddesi 1 gram kremde 40 mg Hidrokinon maddesidir. Diğer yan maddeler ise;

Butil metoksidibenzoilmetanKamforSitrik asit monohidratSorbik asitBeyaz yumuşak vazelinSikometikonİzopropilmiristatSetostearil alkolSodyum lauril sülfatSıvı parafinDisodyum EDTAButil hidrosianizolSaf su

Expigment %2 ve %4 Krem

Expigment etken maddesi Hidrokinon’dur. Ciltten oluşan, deri ya da dokuda pigmentlerin aşırı artması sonucu, ciltte meydana gelen koyu lekelerin renginin açılması için kullanılır. Deride yaygın şekilde görülen koyu siyaha benzer lekelenmeler yani melazma, yüz ve diğer bölgelerde, deri üzerinde düzensiz şekillere ve büyüklüğü sahip, koyu kahverengi lekelerin ortaya çıkmasıyla kloazma yani renk değişiklikleri ve yaşlanma nedeniyle oluşan çilleri tedavi etmek için kullanılmaktadır.

Expigment Fiyatı Ne Kadardır?

Hiperpigmentasyon sorunu çözümü için ciltteki renk tonunu dengeleyen Expigment fiyatı, %2 olan kremde 9.40 TL, %4 olan kremde ise 12.11 TL’dir. SGK tarafından karşılanmaktadır. Merhemin üretici firması ise ORVA İlaç Sanayi ve Tic. A.Ş.’dir.

Expigment Nerelerde Kullanılır?

Güneş lekesi, çil gibi lekeleri yok etmenin yanında, sivilce lekelerinde de etkili olan Expigment kremin kullanım alanları oldukça çeşitlidir.

İz, leke ve cilt tonu eşitsizliğini gidermedeYaşlanmaya bağlı olarak şakak ve yanak bölgesindeki koyu renklerin giderilmesindeDeride ve dokudaki pigmentlerin aşırı artmasıyla oluşan cilt lekelerindeGüneşin zararlı UV ışınlarının ciltte oluşturduğu lekelerdeSivilce izlerinde ve akne yüzünden oluşan çukurların ve cilt kızarıklıklarının giderilmesindeYaralanma sonucu oluşan kapanmış yara izlerinin geçirilmesindeÜtüden yanığı, sıcak su yanığından oluşan yanık izlerinin geçirilmesindeÇil lekelerinin giderilmesindeAmeliyatta oluşan dikiş izlerinin ya da düşme sonucu oluşan izlerin giderilmesindeTırmıklama, jilet kesiği, tırnak izi gibi izlerin giderilmesindeLekelerin ve siyahlıkların yok edilmesindeCilde tazelik ve canlılık getirmede

Expigment Nasıl Kullanılır?

Expigment kullanımı yapılırken bazı noktalara dikkat edilmesi gereklidir. Doktora başvurularak kullanılması gereken krem, dikkatli kullanılmalıdır.

Günde 2 kere kullanılır.Krem kullanılmadan önce cilt iyice temizlenmelidir.Temizlenen cilt, iyice kurulandıktan sonra, sorunlu bölgeye krem, ince tabaka şeklinde uygulanır.Krem sürüldükten sonra ortalama 2 dakika kadar bölge ovalanmalıdır.

Krem sürüldükten sonra güneş ışınlarından korunmalı ve tedavi edilen bölgeleri güneşten koruyucu, ürün ya da kıyafetler kullanılmalıdır.

Sorunun giderilmesi için krem, en az 2 ay düzenli şekilde kullanılmalıdır. Eğer bu iki aylık sürede herhangi bir değişiklik yoksa, kremin kullanımı durdurulmalı ve doktora başvurulmalıdır.

Expigment Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Expigment etkisi, düzenli ve doğru şekilde kullanılırsa gösterir. Kullanmaya başladıktan kısa süre sonra etkisini göstermeye başlar. 2 ay boyunca düzenli kullanılan ürün, sürenin bitiminden sonra Expigment Jel kullanımıyla sürdürülebilir.

Hamilelik Döneminde Expigment Kullanılır mı?

Hamilelik dönemi boyunca kullanılması için ilk olarak doktora başvurulması gerekir. Buna bağlı olarak, Expigment ana maddesi olan Hidrokinon’un cenin durumunda zararlı olup olmadığı bilinmemektedir.

Emzirme durumunda da ilk olarak doktora başvurulması gerekir. Hidrokinon’un insan sütüyle atılıp atılmadığı araştırılması yapılmamıştır. Bu yüzden kullanımına başlanmadan ya da devam edilmeden önce, muhakkak doktora sorulması ve onay alınması gereklidir.

Expigment Makine Kullanımında ve Diğer İlaçlarla Kullanılabilir mi?

Cilt üzerine sürülerek uygulanan Expigment, araç ve makine kullanımında herhangi bir tehlikenin olup olmadığı hakkında herhangi bir araştırma yoktur. Diğer ilaçlarla kullanımı konusunda dikkatli olmak gereklidir.

Işığa karşı duyarlılığı artırıcı ilaçlarla kullanılırken, doktora sorulması gerekir. Reçeteli ve reçetesiz herhangi bir ilaç kullanımında da doktora başvurulması önemlidir.

Expigment Çocuklarda ve Yaşlılarda Nasıl Uygulanır?

Expigment, 12 yaş altındaki çocuklarda güvenilir olup olmadığı araştırılmamıştır. Yaşlılarda da herhangi bir inceleme yapılmadığı için, doktora başvurulmadan kullanılmaması gerekir.

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olan kişilerin, Expigment kullanımlarında güvenlikleri ve etkin olup olmadığı bilinmediği için doz ayarlaması yapılması gerekir.

Fazla Expigment Kullanımında Ne Yapılmalıdır?

Fazla kullanılan Expigment durumunda, deride emilime bağlı olarak herhangi bir yan etki bildirilmemiştir. Bunun yanında, yapılacak her uygulama, belli bir alan sınırlamasına tabi tutulmalıdır.

Bunun sebebi, bazı hastalarda Expigment kullanımına bağlı şekilde gelişen, ciltte geçici oluşan kızarıklıklar ve hafif yanma hissi oluşabilmektedir. Doz aşımı durumunda ve kremin yanlışlıkla yutulması durumunda titreme ve nöbet benzeri travmalar oluşabileceğinden doktora başvurulmalıdır.

Expigment kullanımının unutulduğu durumlarda ise kesinlikle, çift doz uygulaması yapılmamalıdır. Doktor söylemediği sürece, günde 2 kere kullanılan Expigment, küçük çocuklarda kullanımı için, herhangi bir doz önerisi yoktur. Bu yüzden doktor kontrolünde çocuklarda kullanılmalıdır.

Expigment Yan Etkileri Nelerdir?

Etken maddesi çok kuvvetli olduğu için Expigment yan etkileri, bazı ciltlerde, ciddi yan etkilere sebep olabilmektedir. Bu yüzden yan etkileri en aza indirebilmek için, uzman dermatologlar ile görüşülmeli ve dermatologların sunacağı öneriler doğrultusunda, ürün kullanılmalıdır.

Seyrek görülen ciddi yan etkiler;

DöküntülerYüz, dil ve boğazda kaşıntıŞişmeCiddi baş dönmesiNefes alma zorluğu

Hafif yanma, batma, kızarıklık ya da kuruluk belirtilerinden bir tanesi bile olsa, hemen ürünün kullanımı durdurulmalı ve doktora başvurulmalıdır.

Çok seyrek görülen hafif yan etkiler;

İçi sıvı dolu kabarcık oluşmasıDeride çatlamaların görülmesiDeri renginin mavi-siyah renk alarak koyulaşması

Expigment Kullanımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Expigment kullanımı için ilk olarak doktora başvurulmalı ve doktorun önereceği şekilde uygulanmalıdır. Kuvvetli etken maddesi yüzünden, farklı cilt yüzeylerinde, ciddi yan etkileri olabilecek bir formüle sahip olan ürünü kullanmadan önce, cildin çok iyi temizlenmesi ve çok iyi kurutulması gereklidir.

Expigment kullanımı sonrası güneşe çıkılmamalıdır.Güneşe çıkılacaksa; cildi koruyucu güneş kremleri kullanılmalı, yüz ve cildi korumak için şapka ya da şemsiye gibi malzemeler kullanılmalıdır.Kullanımında oluşan hafif yanma hissi normaldir. Ancak şiddetli ağrılı bir yanma ya da aşırı kızarıklık, pul pul dökülme, iğne batması hissi gibi durumlarda, merhemin kullanılması bırakılmalı ve doktora başvurulmalıdır.

Bazı bünyeler ve ciltler oldukça hassastır. Expigment kullanımı sonrasında; yutkunmada zorluk, nefes almakta zorlanma, baş dönmesi, şiddetli baş ağrısı, görmede bozukluk, bulanıklık, mide bulantısı gibi seyrek olan ama çok ciddi yan etkiler oluşabilir. Böyle bir durumda, en yakın sağlık kuruluşuna giderek, durumunuz hakkında en doğru tedavi yaptırılmalıdır.

Expigment Nasıl Saklanmalıdır?

Çocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği yerde saklanması gereken Expigment, 25 derecenin altındaki oda sıcaklığında, ambalajı içinde saklanmalıdır.

Expigment Eşdeğer Merhemler Hangileridir?

Expigment etken maddesine eşdeğer sayılabilecek bazı muadil ürünler bulunmaktadır. Etkisi ve kullanım şekli aynı olan muadil ürünler arasında; Madacasol Krem, Azalderm Krem, Tretin Krem ve Contractubex Jel ürünleri bulunmaktadır.

Sitemiz içerisinde tanıtılan bütün tüm ilaçlar ve bu ilaçta kesinlikle doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır. Her hangi bir olumsuz etki durumunda bundan okuhaber sitesi sorumlu değildir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!