featured

Gebelik Kaç Günde Belli Olur? Nasıl Hamile Kalabilirim?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuk sahibi olmak isteyen bir çok çift uzun bir süre beklentiye girmektedir. Özellikle ilk dönemler de ilişkiden kısa bir süre sonrasında hamilelik belirtileri gördüğünü söyleyen bir çok kadın vardır. Ancak bu belirtilerin bir çoğu psikolojik olduğu için çoğunlukla görülen adet ile hayaller yıkılır ve yeniden bekleme sürecine girilir. Peki, Gebelik kaç günde belli olur ? Gebelik testi ne zaman yapılmalıdır ? Erken gebelik belirtileri nelerdir ? İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belirtileri başlar ? Tüm bu soruların cevapları ve tüm merak edilenler yazımızın devamında.

Nasıl Hamile Kalabilirim ?

Gebeliğin oluşması bazı fizyolojik koşulların doğru bir şekilde oluşması neticesinde gerçekleşmektedir. Öncelikli olarak yumurtlama döneminde ilişkiye girilmiş olması hamilelik şansını arttırmaktadır. Ovulasyon dönemi olarak da geçen yumurtlama dönemi, ortalama 28 gün olarak kabul edilen adet döngüsün tam ortasına gelen 13. ile 15. Günler arasında gerçekleşmektedir.

İlişkiye girildiği sırada yumurtlamanın olması, spermin yumurtayı döllemesi, yumurtanın kanallardan geçerek rahim duvarına tutunması gebeliğin oluşması için gereken fizyolojik süreçtir. Bu sürecin oluşması sonrasında en önemli hamilelik belirtisi ortalama 14-15 gün sonra beklenen adet olacaktır. Hamilelik haricinde adet gecikmesi çeşitli psikolojik ya da hastalıklara bağlı gelişebiliyor olsa da gebelik beklentisi olması halinde en dikkat edilen hamilelik belirtisi budur.

İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamilelik Belirtileri Başlar ?

İlişkiden yaklaşık olarak 1 hafta 10 gün sonra bir çok bayan ara kanama görebilmektedir. Şayet herhangi bir kadın hastalığı ile ilgili rahatsızlık yok ise bu ara kanamanın oluşması hamilelik belirtisi olarak kabul edilebilir. Yapılacak olan erken gebelik testi sonucu negatif olabileceği gibi gebelik testinde ikinci çizgi silik olarak da görülebilir. Elbette ki bu erken sonuç kesin bir gebeliğe işaret etmemektedir.

İdrarda Hamilelik Kaç Günde Belli Olur ?

Hamilelik umudu ile bekleyen çiftlerin en çok sorduğu sorulardan biridir;  “ Gebelik Kaç Günde Belli Olur ?” sorusu. Gebelik testi için adetin gecikmesinin beklenmesi esastır. Adet gecikmesi oluştuğu zaman yapılacak olan idrar testi ile hamile olup olmadığı öğrenilebilmektedir. Elbette ki bu testlerin yanılma payı olduğu unutulmamalıdır. Bununla ilgili yazımızın devamında yer alan  “ İdrarda Gebelik Kaç Günde Belli Olur ve Gebelik Testi Kesin Doğru mu ?” başlığının altında ki tarihler yapılan gebelik testinin doğruluk ihtimalini söylemektedir.

Gebelik testi pozitif çıktı ise en kısa sürede Kadın doğum uzmanına gidilmesi gerekmektedir. Kadın doğum uzmanı ultrason muayenesinde gebelik kesesinin oluşup oluşmadığını kontrol edecek, verilen Son Adet Tarihi yani SAT ile kesenin uyumluluğuna ve kalp atışının başlayıp başlamadığına bakacaktır. Bebeğin kalp atışları 6. Haftadan itibaren başlayabiliyor olup bazı kişilerde bu süre 8. Haftaya kadar uzayabilmektedir. Ancak 8. haftadan itibaren kalp atışlarının duyuluyor olması gerekmektedir.

İdrarda Gebelik Kaç Günde Belli Olur ve Gebelik Testi Kesin Doğru mu ?

Beklenen adet tarihinden yaklaşık 3-5 gün önce yapılacak olan gebelik testi sonucu pozitif çıkabileceği gibi, gebelik oluşsa bile % 48 ihtimalle negatif çıkma olasılığı bulunmaktadır.Beklenen adet tarihinden yaklaşık 1-2 gün yapılacak olan gebelik testi gebelik oluşmuş olsa bile % 32 olasılıkla negatif çıkabilir.Beklenen adet tarihinden 1 gün sonra yapılacak olan gebelik testi % 80 olasılıkla doğru sonuç verecektir.Beklenen adet tarihinden 10 gün sonra yapılacak olan gebelik testi ise % 100 kesin sonuç vermektedir.

Hamilelik Kanda Kaçıncı Gün Belli Olur ?

Gebelik kaç günde belli olur ? Diye merak eden ve heyecanla hamile olduğunu öğrenmek isteyen bir çok çiftin çok merak ettiği bir diğer konu da Hamilelik kanda kaçıncı gün belli olur ? Sorusunun cevabıdır. Hemen bu sorunun cevabını da sizler için verelim.

Evde yapılan basit gebelik testi pozitif çıktı ise Kadın Doğum uzmanı tarafından kan tahlili istenecektir. İstenen bu kan tahlilinde hCG hormonu seviyesinde ki yükselişe bakılmakta ve bu değerlere göre hamileliğin oluşup oluşmadığı ve kaçıncı haftası olduğu tespit edilebilmektedir. İlişkiden yani embriyonun rahime yerleşmesinden yaklaşık olarak 10 gün sonra ya da beklenen adetten 5 gün öncesi yapılacak beta hCG kan testi içerisinde hcg hormonununun artış göstermesi ile  gebelik tespit edilebilmektedir.

Gebelik kaç günde belli olur ? Sorusu ve beraberinde yer alan bir çok soruya cevap vermeye çalıştık. Kısaca özetlemek gerekirse gebelik için en doğru sonuç adet gecikmesinden 10 gün sonra yapılacak olan gebelik testi, kan tahlili ve ultrason muayenesi ile alınabilmektedir.

Bebek sahibi olmak isteyenlerin merak ettiği , gebelik ne zaman belli olur , ilişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur , hamilelik belirtileri nelerdir ve gebelik testi ile yapılan hamilelik ölçümü ne kadar güvenilirdir sorularına cevap verdiğimiz yazılarımıza benzer içerikleri sağlık kategorisinden takip edebilirsiniz. En güzel hamile resimleri ile gebe kalma konusunu işledik.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!