featured

Göz Altındaki Yağ Bezeleri Nasıl Geçer?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Farkında olun ya da olmayın muhtemelen cildinizde bir yerlerde birkaç yağ bezesi vardır. Bu küçük sert yumrular genellikle sivilce ile karıştırılabilir ancak yağ bezeleri standart ve beyaz noktalardan çok farklıdır. Bu da tedavi ve ekstraksiyon yaklaşımınızın farklı olması gerektiği anlamına gelir. Örneğin onları asla patlatamazsınız. Kurtulmak için farklı yollar vardır.

 

Yağ bezeleri saç, cilt ve tırnaklarda oluşabilen ve cilt altında kalan protein olan küçük beyaz keratin yumrularıdır. Sivilcelerin aksine genellikle kızarıklık veya iltihaplanma yoktur sadece et veya beyaz renkli küçük, sert bir yumru vardır. Bunları sık sık gruplar halinde kümelenmiş olarak görürsünüz ve genellikle burun, yanaklarda ve özellikle göz çevresinde ortaya çıkarlar. Bunlar çirkin ve sinir bozucu olsa da sağlıkla ilgili bir endişe yaratmazlar. Yağ bezeleri çoğu zaman yüzünüzde ortaya çıkarlar ancak bazen vücudun başka bir yerinde özellikle göğüs, sırt ve kollarda da ortaya çıkabilir.

 

Yağ bezelerinin sivilcelerden farkı nedir?

Tıkanmış gözenekler fazla yağ, kir ve bakterilerin bir gözeneğin içinde hapsolması ve sivilce veya siyah nokta veya beyaz nokta oluşturması ile olur. Yağ bezeleri aksine çıkarılabilirler ve sıkılabilirler. Yağ bezesinde sıkışmış keratin olabilir ancak çok daha derinlere sıkışmış ölü deri katmanları ile kaplıdır. Bu yüzden ne kadar çok denerseniz deneyin patlatamazsınız. Yağ bezesinin bir gözenek içinde olması bile gerekmez bazen bu yumrular cildin altında oluşabilir ve gözenek içinde bile olmayabilir.

Yağ bezeleri neden çıkar?

Bu bezelere neyin sebep olduğu hala net değil. Çoğu zaman belirli bir nedeni yoktur ve genellikle sebepsiz ortaya çıkarlar. Yine de bazı insanların bunları oluşturmak için genetik bir yatkınlığı olduğunu biliniyor. Genellikle bu insanlar kuru ciltlere ve dar gözeneklere sahiptir bu da yağın çıkmasını zorlaştırır ve içeride sıkışmasını kolaylaştırır. Makyaj rutininiz de bir suçlu olabilir. Ağır, silikon bazlı kapatıcılar ve temeller cildi gözeneklerdeki yağı yakalayan ince bir filmle kaplar. Bu yüzden sık sık yağ bezeleri gözlerin altında görürsünüz çünkü birçok insan koyu halkaları örtmek için kapatıcılar kullanır. 

Yağ bezelerinden nasıl kurtulabilirsiniz?

Yağ bezelerini ne eritir, sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte bunlardan kurtulma söz konusu olduğunda en önemli şey: Oluşan yağ bezelerini kendiniz çıkarmaya çalışmayın.

Sivilceleri patlatmak asla gerçekten tavsiye edilmezken, yağ bezeleri durumunda zaten sıkmak bir işe yaramaz. Ne kadar sıkmaya çalışırsanız çalışın veya baskı uygularsanız uygulayın çözüm olmayacak ve denemeye devam ederseniz yara izi bırakacaktır. Çıkarmak için bir profesyonele danışmanız gerekir. Güvenli, profesyonel ekstraksiyon tipik olarak sert keratin ve eski yağ topunu çıkarmak için yumruğun steril bir iğne ile çözülmesini veya bezeyi kırmak için ısıtılmış bir iğne kullanılmasını içerir. Yağ bezelerini ne eritir, sorusunun cevabı aslında profesyonel bir yardım almaktır.

Yapabileceğiniz şey özellikle onlara eğilimli olduğunuzu biliyorsanız bir beze önleme planı uygulamaktır. Yağ bezelerini uzak tutmanın kesin bir yolu yok ancak yardımcı olabilecek bazı şeyler var. İşte yağ bezelerinin oluşumunu engellemek için yapmanız gerekenler:

Birinci adım

Komedojenik olmayan (gözenek tıkanmayan) makyaj ve cilt bakımına yönelmek.

İkinci Adım

Ölü hücreleri yığılmadan önlemek için temizlemenize yardımcı olması için hücre döngüsünü destekleyecek ve pul pul dökülmesini önleyecek bileşenler içeren ürünler kullanın. Retinoidler, alfa hidroksi asitler ve beta-hidroksi asitlerin hepsi iyi seçeneklerdir.

Üçüncü adım

Nemlendirme. Yağ bezeleri cilt kuruduğunda ve ekstra pul biriktiğinde ortaya çıkma olasılığı daha yüksektir. İşin püf noktası ağır yağlar yerine hyaluronik asit gibi hafif nemlendiriciler içeren ürünleri seçmektir.

Yağ Bezeleri İçin Krem

Yağ bezeleri için krem çeşitleri bulunmaktadır. Bu kremleri kullanarak yağ bezesi oluşumunu önleyebilirsiniz. Yine de yağ bezeleri için krem kullanmadan önce doktorunuzla görüşmeniz gerekir. Her çeşit krem her cilt tipine uygun olmadığından istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalmamanız için öncelikle bir uzmandan yardım almanız gerekmektedir.

Yağ bezeleri nasıl geçer sizler için anlattık. Sadece gözaltlarınızda değil, herhangi bir yerinizde yağ bezesi çıktı ise, benzer yöntemleri uygulayabilirsiniz. Yağ bezelerine iyi gelen seçenekleri yazımızda bulabilirsiniz. Her zaman olmasa da bu bezeler için cerrahi işlem gerekebilir. Bu yüzden eğer bezeleriniz çok rahatsız edici boyutta ise, bir sağlık merkezinden randevu alıp alanında uzman bir doktorla görüşebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!