featured

Gülse Birsel’in Yazdığı Fenomen Olmuş 5 Kadın Komedi Karakteri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gülse Birsel kimdir? Gülse Birsel boyu 1,75 olan, 1971 doğumlu; Avrupa Yakası, Yalan Dünya ve son olarak da Jet Sosyete gibi ünlü sitcomların senaristliğini ve oyunculuğunu yapan ünlü yazar ve oyuncu pek çok fenomen karakteri bizimle tanıştırdı. Erkek komedyen anlayışının yaygın olduğu şu günlerde, Gülse Birsel’in yazdığı kadın karakterler bu ön yargıyı kısmen de olsa yıktı.  Artık ülkemizde Gülse Birsel dizileri gerçeği diye bir şey var. Gelin bu dizilerden derlediğimiz fenomen olmuş kadın karakterlere birlikte göz atalım.

Selin – Avrupa Yakası

Evrim Akın’ın canlandırdığı karakterin ünlü replikleri o dönemde hepimizin dilindeydi. Patronun şımarık kızı rolündeki Selin’in “Oha falan oldum yani” gibi pek çok lafı ağızdan ağza dolaşıyordu. Dizide pek çok sivri ve öne çıkan karakter olmasına rağmen Selin karakteri kendine has tarzıyla herkes tarafından tanınan ve sevilen bir karakter olmayı başardı.

Şahika Koçarslanlı – Avrupa Yakası

Binnur Kaya’nın hayata geçirdiği karakter seyirciyi bazen sinir etse de çoğu zaman sempatikliği ve doğallığı ile eğlendirmeyi başarmıştır. Oldukça özgün olan bu rol, Binnur Kaya’nın harika oyunculuğuyla birleşmiş; dizi bitmesine rağmen halen sevilmektedir.

Dilber Hala – Avrupa Yakası

Binnur Kaya aynı dizide Şahika ve Dilber hala gibi iki farklı karakterde rol almış ve ikisinin de altından kalkmayı başarmıştır. Özellikle “Tıkandım ha” repliği ve kendine has özlü sözleri ve manileriyle izleyicinin sevgisini kazanan Dilber hala, Gülse Birsel dizileri içinden çıkan karakterler arasında en meşhur olanlardan bir tanesidir.

Zerrin – Yalan Dünya

Dizinin yan karakterlerinden olsa da en çok dikkat çeken karakterlerden biri olmayı başardı. Derya Karadaş tarafından canlandırılan karakter şivesi ve hareketleriyle seyirciyi ekran başına toplamayı başardı.

Gizem – Jet Sosyete

Gülse Birsel’in son harikası Jet Sosyete’de kendisini canlandırdığı Gizem karakteri oldukça ilgi gördü ve capslere konu oldu. Modellikten sosyete geçiş yapan bir kadını canlandıran Gülse Birsel kaleminin gücünü oyunculuğuna da yansıtarak bir fenomen karakter daha hayatımıza kazandırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!