featured

Hızlı Kilo Vermek İçin Bahar Diyeti ile Tanışın

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Havalar ısınmaya başlayınca birçok kadının aklına kolaylıkla uygulanabilen bahar diyeti gelir.  Çok fazla zorluk yaşamadan yapabileceğiniz bu diyet sayesinde kısa bir süre içerisinde fazla kilolarınızdan kurtulmanız mümkün. Bahar aylarının gelmesi ile beraber fit görüntüye sahip olmak istiyorsanız bu diyet tam size göre.

Kilo nasıl alınır diyen kişilerin nasıl sağlıklı besin yemeye dikkat etmesi gerekiyor ise, kilo vermek isteyen kişilerinde buna dikkat etmesi gerekir. Zayıflamak için uygulayacağınız diyet listesinin sağlıklı besinler içeriyor olması da son derece önemlidir.

Bu diyet için örnek bir listeyi ve diyeti uygularken dikkat edilmesi gereken hususları sizin için hazırladık. Siz de hızlı kilo vermek istiyorsanız, bu içeriğe mutlaka göz atmalısınız.

Bahar Diyeti Nasıl Uygulanır?

Kışın fazla kilo problemi ile karşılaşmamızdan dolayı birçoğumuz kolay uygulanması sebebiyle “ Bahar diyeti nasıl uygulanır ?” sorusunun cevabını aramaya başlarız.

Bu diyet oldukça hızlı bir şekilde kilo verdiren diyet özelliğinin yanı sıra sağlıklı bir vücuda kavuşmanızı da sağlamaktadır. Hızlı kilo vermek için bu diyet biçilmiş kaftandır. Bu diyet sayesinde hızlı kilo vermek için sağlığınızdan olmazsınız.

Bahar diyeti uygulanırken taze meyve ve sebze tüketimine ağırlık verdiğiniz takdirde fazla kilolarınızdan kalıcı bir şekilde kurtulmuş olacaksınız.

Bahar diyeti en hızlı kilo nasıl vermek yöntemi nedir ? Sorusunun bir nevi cevabı niteliğindedir. Kilo vermenize yardımcı olarak ilk günden başlayarak dikkat etmeniz gereken unsurlar vardır.

Hızlı kilo verdiren diyet uygulama nasıl yapılır? İşte diyete başladığınız ilk gün yapmanız gerekenler;

Bol bol su tüketin. Bu hemen hemen her diyet için geçerlidir.Sabah uyandıktan yaklaşık 10 dakika sonra bir bardak su için. Yalnız bu içtiğiniz suyun ılık olması son derece önemlidir.Kahvaltıya başlamadan 10 dakika önce de yine bir bardak ılıklığına dikkat ettiğiniz suyu, içerisine birkaç damla limon sıkarak için.

Bu diyete başlamadan önce kendinize düzenli bir günlük program hazırlamanız faydalı olacaktır.

Bahar diyeti, 2 haftada en hızlı kilo verme diyeti niteliğinde ilerlemez. Belli bir süresi yoktur. Kilo verme süresi sizin çabanıza bağlı olarak ilerler.

Bu programda belirlediğiniz öğün saatlerini dahi geçirmemeye çok dikkat etmelisiniz. Diyet uygulaması esnasında herhangi bir öğünü atlamak da asla yapılmaması gereken şeylerden bir tanesidir. Unutmayın ki bu diyet, 5 kilo vermek istiyorum demenize değil, istikrarlı olup olmadığınıza bağlıdır.

  Ana öğünlerinizin arasına da en fazla üç tane olacak şekilde ara öğün ekleyin. Öğünlerinizin hafif yiyecekler içermesine özen göstermelisiniz.

Bahar diyeti diğer diyetlere göre en hızlı kilo vermek açısından oldukça avantajlıdır. Bu diyet sayesinde hem hızlı, hem de sağlığınıza zarar gelmeden hızlı kilo verebilirsiniz.

Bahar Diyeti İle Neler Yenmelidir?

Bahar diyeti ile neler yenmelidir ?” sorusu bu diyeti yaparak fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin ilk aklına gelen sorulardan bir tanesidir.

Kilo verirken aynı zamanda vücuttaki fazla yağların yakılmasını hızlandırmak amacı ile süt, yoğurt ve kefir gibi yağların yakılmasına yardımcı olacak besinler günlük, düzenli olarak mutlaka tüketilmelidir. Bu besinlerin içeriğinde kalsiyum olması sebebiyle vücutta bulunan fazla yağların yakımını hızlandırmaktadır. 

 Bununla beraber gün içinde yenilen tam ceviz, badem veya fındık gibi yağlı besinler de diyet esnasında kilo kaybı yaşamanıza yardımcı olacaktır.

Haftada birkaç kez somon balığı tükettiğiniz takdirde bu besin sizin tokluk hissi yaşamanıza sebep olacaktır. Hissedilen tokluk hissi gün içerisinde daha fazla yiyecek tüketmenizi engelleyecektir.

Diyet esnasında şekerli yiyecekler, kızartmalar ya da alkol içeren içecekler kesinlikle tüketilmemelidir.

Sağlıksız ama hızlı kilo verme yöntemleri uygulamak yerine, sağlıklı olanı tercih etmeniz çok daha iyi olacak ve ödem atımınızın daha çok olmasını sağlayacaktır.

Bahar Diyeti İle Günde Kaç Kalori Tüketilir?

Bahar diyeti ile günde kaç kalori tüketilir ?” konu ile alakalı merak edilen sorulardan bir diğeridir. Fazla kiloların verilmesi esnasında dikkat edilmesi gereken en önemli konu öğünlerin kaçırılmamasıdır. Özellikle kahvaltı öğünü düzenli bir şekilde yapılmalıdır.

Diyet uygulayan kişilerin düzenli bir şekilde uyandıktan yaklaşık yarım saat sonra kahvaltı masasına oturmaları gerekmektedir. Yarım saat olmasının sebebi ise uyandıktan yaklaşık 10 dakika sonra ve kahvaltıya oturmadan da 10 dakika önce ılık su tüketmeniz gerektiği içindir.

Gece uyuduğumuz süre zarfında herhangi bir şey yemediğimiz için vücuttaki kan şekeri oranı düşmektedir. Aynı zamanda metabolizmamız da yavaşlamaya başlamaktadır.

Kahvaltı öğünün atlanması metabolizmamızın iki kat daha yavaş çalışmasına sebep olmaktadır.

Hızlı kilo vermek için yapılması gerekenler için günlük alması gereken kalori miktarını merak eden erkeklerin günlük ortalama olarak 2000 kalori kadar kalori alması gerekmektedir.

Kadınların ise ortalama olarak 1500 kalori alması yeterli olacaktır. Bunlardan daha fazla kalori almamalısınız. Kilo vermenin en iyi yanı, eğer bunu istiyor iseniz, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlamasıdır.

Bahar Diyeti Listesi

Bahar diyet listesi uygulamaya başladığınız da eğer listenin içinde sevmediğiniz bir şey varsa kalori kontrolü yaparak benzer başka bir yemek de yiyebiEğer

 Unutmayın ki bir haftada 10 kilo vermek istiyorum diyorsanız bu diyet size göre değildir. Bahar diyetinin amacı size kilo verdirirken sağlınızı da korumaktır. Şimdi diyet yapmak isteyen arkadaşlarınızı da haber verin ve listeyi bir kenara not edin.

Sabah

●        60 gram beyaz peynir

●        1 tane haşlanmış yumurta

●        7 adet siyah ya da yeşil zeytin

●        Yağsız olmasına dikkat edilecek şekilde domates ve yeşillikler

●        25 gram yani 1 dilim çavdar ekmeği

Ara Öğün

●        1 bardak kefir tüketilebilir. (su bardağı)

Öğle Yemeği

●        90 gram olacak şekilde (3 yemek kaşığı kadar) kırmızı et (ızgara ya da fırında hazırlamayı tercih edebilirsiniz)

●        Bol yeşillikten oluşan fakat içerisinde yağ bulunmayan salata

●        25 gram çavdar ekmeği

Ara Öğün

●        1 adet normal büyüklükte yeşil elma

Akşam Yemeği

●        1 kase mevsimine uygun sebzelerden hazırlanmış çorba

●        1 porsiyon etsiz ve suyu tamamen süzülmüş olan sebze yemeği

●        Bol bol taze yeşilliklerden oluşan yağ katılmamış salata

Ara Öğün

●        Bir fincan yeşil çay

 tam da bu diyet listesine uygundur. Diyete bağlı kaldığınız sürece kısa bir zamanda kilo vermeye başladığınızı görebilirsiniz. Ayrıca 21 gün şekersiz diyet listesi ile şeker kısıtlaması ile sağlıklı kilo vermek çok kolay. 

Bonus : Bahara Giriş Diyeti Nasıl Yapılır ? ( Video Anlatım )

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!