featured

İngiltere’de Yüzüne Tükürülen Kadın Hayatını Kaybetti! İngiltere Koronavirüs Gelişmeleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa’ya İngiltere koronavirüs gelişmeleri damga vurmaya devam ediyor. Pandeminin en ağır hissedildiği yerlerden olan İngiltere’de her gün yüzlerce kişi hayatını kaybediyor. İngiltere koronavirüs haberleri kapsamında ülkeyi üzen bir gelişme daha yaşandı. Daha önce gündeme gelen haberlerde tren istasyonunda bir kadının yüzüne tükürülmesi manşet olmuştu.Metroda bilet satışı yapmakta olan bir kadının yüzüne tükürülmesi İngiltere medyasında geniş yer bulmuştu. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada ise yüzüne tükürülen kadın hayatını kaybetti.

YouTube video

İngiltere koronavirüs can kaybı, ülkede zirve noktasının görülmesi ile birlikte her gün artmaya devam ediyor.

İngiltere Koronavirüs ile Savaşıyor

Dünyada koronavirüsün en fazla hissedildiği yerlerden biri olan İngiltere’den acı haberler gelmeye devam ediyor. Ülkede karantina önlemleri uygulanmaya devam ederken virüsün zirve noktasının görüldüğü haberleri de basında yer alıyor. Her ne kadar ülke, virüs ile savaşmaya karar vermiş de olsa geçmişte atılan adımların faturası kesilmeye devam ediyor.

İngiltere koronavirüs önlemlerini vaka sayısına oranla geç almış ülkelerin başında geliyor. Öyle ki ülkede ilk etapta toplumsal bağışıklık kararının alınması da basında geniş yer bulmuştu. İlk uyguladığı bağışıklık politikasından vazgeçen Avrupa ülkesi, tedbirleri sıkılaştırma kararı almıştı. Önlemlerin alınmasının da başında ülkede görülen vaka sayısının her gün katlanarak artması gelmekteydi.

İngiltere Başbakanı Boris Johansson ’ın da Covid-19 test sonucunun pozitif çıkması, ülkeyi derinden etkiledi. Aynı zamanda İngiltere Kraliyet Ailesi üyesi Prens Charles için de pozitif teşhisi konulmuştu. Bunun üzerine alınan ortak kararlar çerçevesinde ülke, koronavirüs ile mücadele planını yeniden oluşturdu.

Her Gün Güncellenen Rakamlar

İngiltere koronavirüs tablosu da tıpkı ülkemizde olduğu gibi her gün güncelleniyor. En son verilerin ışığında ülkede Covid-19 kaynaklı toplam ölüm sayısı 33 bine dek ulaşmış bulunuyor. Bunun yanında vaka sayısının da henüz kontrol altına alınmadığının da altı çiziliyor.

Yeni tip koronavirüs salgını neticesinde ülkede her gün yüzlerce kişinin öldüğü Sağlık bakanlığı tarafından açıklanıyor. Ülke, zirve noktasında pandemi ile mücadele haritasını da yeniden çizme kararı almıştı.

İngiltere koronavirüs haberleri kapsamında yapılan açıklamada ülkedeki vaka sayısında da büyük artış bulunuyor. İngiltere koronavirüs son dakika haberlerine göre vaka sayısı 230 bine yaklaşmış bulunuyor. Ülke, İtalya’dan sonra Avrupa’da virüsün en yoğun hissedildiği yerlerin de başında geliyor.

İngiltere’den Bir Diğer Acı Haber

İngiltere koronavirüs gelişmelerinde ülkeyi derinden üzen bir durum daha yaşandı. Virüsün yayılması ile birlikte önlemleri sıkılaştıran ülkede ulaşım alanında da yeniliklere gidildi. Fakat geçtiğimiz günlerde metro istasyonunda çalışan bir kadın bilet görevlisinin ölümü basında geniş yer buldu.

Daha önce de gündeme gelen haberlerin ışığında bilet görevlisi genç kadının yüzüne tüküren bir şahıstan bahsedilmişti. Genç kadın, bu talihsiz olaydan yalnızca 14 gün sonra hayata gözlerini yumdu. Talihsiz kadının ölüm nedenin de Covid-19’dan kaynaklı olduğu belirtildi.BBC tarafından yapılan haberde genç kadının 11 yaşında bir oğlu bulunuyor. Bilet görevlisi kadın, yalnızca 10 kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi.

Ulaşım Alanında Yeni Soruşturmalar

İngiltere koronavirüs can kaybı oranındaki artış nedeniyle ülkede önlemlerin alınma süreci hala devam ediyor. Bilet görevlisi kadının ölümünün de üzerine İngiltere Hükümeti, ulaşım alanında da yeni önlemler almaya hazırlanıyor. Olayın yaşanmasının ardından soruşturma başlatan devlet yetkilileri, bu alanda yeni adımlar atacak.

YouTube video

İngiltere koronavirüs son durum gelişmelerinde daha fazla üzücü haberle karşılaşılmaması adına toplu alanlara daha fazla denetleme getirilecek. Londra polisinin de yakından ilgilendiği bu olayda ulaşım amaçlı kullanılan alanlara yeni kurallar getirilecek.

YouTube video
Bunun yanında ulaşım alanında görev yapan çalışanların da korunmasına yönelik yeni bir kanun taslağı gelebilir. Özellikle de metro ağı ile meşhur olan ülkede, ulaşımı sık kullanan kişilerin denetlenmesi talep ediliyor. Ülkede yaşanan bu talihsiz olay sonucunda Londra polisi denetimlerini sıklaştırarak güvenliği sağlamaya çalışıyor.

YouTube video

İngiltere, corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı konusunda Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamaları yayınlıyor. Kovid 19 nedeniyle ölenlerin sayısı yükseldi haberleri de medyada geniş yer buluyor. Günlük ve her saatte kovid-19 için yapılan açıklamalara aşı ile ilgili gelişmelerin de eklenmesi bekleniyor. İngiltere, korona virüsü için aşı çalışmaları yapmaya başlayan ülkelerin de başında geliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!