featured

Kore Gezi Rehberi ile Güney Kore Turu Yapmaya Hazır Mısınız?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore gezisi hakkında bilgi almak isteyenler genellikle Kore Gezi rehberi eşliğinde canlı bir gezi turu hedeflerler. Keyifli ve verimli bir Kore turu için hangi bilgiler gereklidir?

Güneşin doğduğu yer olarak adlandırılan bu güzel ülke aslında birçok merak edilen yönü ile dikkatleri üzerine çekiyor. Dünya genelinde bütün sektörlerde hakim olduğu teknolojisi ile tanınan bir ülkedir Kore. Kozmetik ve sinema en başta gelen sektörlerdir. Tabi bir de her yıl dünya güzellik ve yakışıklılık listelerinde daima ilk sıralara yerleşen Koreli erkekler ve kızlar bu ismi daha da çok ön plana çıkarmıştır.

YouTube video

Kore denince hemen herkesin aklına su gibi cilde sahip insanlar gelir. Erkek ve kadın ayrımı yoktur ve tüm dünya bu güzelliğin sırrını merak eder. Kore’ ye gidince en çok merak edeceğiniz konulardan birisi de mutlaka bu olacaktır. Kore ziyaretinden ilk işiniz güzellik merkezleri ya da güzelliği size getirecek şifalı bitkilerin satıldığı noktalar olacaktır.

Güney Kore Pahalı mı?

Kore Gezi Rehberi için Güney Kore pahalı mı diye sorulunca aslında önce ülkenin genel tablosunu görmek önemlidir. Neticede tüm dünyada kozmetik ve teknoloji devlerinin merkezi olan bir ülke. Başta Seul olmak üzere dünya şehirleri sıralamasında, yerini alan merkezlere sahip olması elbette pahalı olduğu yönünde fikirler çıkarıyor karşımıza. Ancak ülke ne kadar pahalı da olsa, her bütçeye hitap eden yönü ile sorun yaşamadan gezebileceğiniz muhteşem bir atmosfere sahip.

Ancak yeme içme konusunda rakamlar biraz yüksektir. Hatta Japonya ile kıyas edildiğinde Japonya’ nın bile daha ucuz kaldığı açıkça görülüyor. 1,5 LT bir portakal suyu 4.500 won yani 14,65 TL gibi bir tutara sahip.

https://www.youtube.com/watch?v=qbpsZDTfGWk

Aynı ürünü Japonya’ da almak isteseniz bunu 3,5 TL ye alabilmeniz mümkün. Bu örnek aslında Kore’ nin ne kadar pahalı olduğunu açıkça gösterecek basit bir örnektir. Buna benzer birçok noktada açık ara pahalılıkta önde denilebilir.

Güney Kore Kültürü Nasıldır?

Güney Kore kültürü için söylenecek çok enteresan özellikler var denilebilir. Ülke genelinde değişik inanışlar hakim. Evlenme usullerinde uğursuzluklar, saygı ve sevgi göstergeleri her şeyi ile oldukça farklı kavramlarla izah edilir.

Evlenecekler arasında 5 yaş fark ise bu kesinlikle uğursuzluk demektir. Selamlaşırken eğilirler. Herhangi bir şeyi iki elle uzatmak saygı gereğidir. Tek elle uzatıldığında saygısızlık sayılır. Saygı için bir diğer ölçüt mekanlarda ayakkabı çıkartmaktır. Yemek yerken konuşmak ayıptır, bu nedenle yemek masalarında konuşma olmaz. Yemeğe büyük başlar ve yemek yenirken masadan tabak kaldırılmaz.

Güney Kore Turları Fiyatları Nasıldır?

YouTube video

Eğer Güney Kore gezi rehberi için fiyat araştırması yapıyorsanız ciddi bir birikiminiz olmalıdır. Ortalama 9-10 günlük bir gezi turu için 17.000 TL üzerinde bir rakamı hazır etmiş olmanız gerekmektedir.

Güney Kore Nerededir?

Kuzeydoğu Asya’nın en güzel yarımadasıdır. Adanın %45’lik kısmını kapsayan Güney Kore; Çin, Japonya ve Kuzey Kore ile komşudur. Güney Kore’ ye yapacağınız bir gezide,Kore Gezi Rehberi için aynı zamanda Japonya’ ya da gitmeniz ve gezmeniz mümkün.

Kore’de Yaşam Şartları Nasıldır?

Kore’de en çok dikkatinizi çeken o dizilerde filmlerde izlediğiniz mutlu insanların aslında gerçekte var olduğudur. Kore halkı, genel itibari ile oldukça sevimli, sevecen ve misafirperver bir yapıya sahiptirler.

Kore Gezi Rehberi için gerekli dil yani kullanılan dil Korece. Ancak gençlerin büyük çoğunluğu İngilizce biliyor. Kullanılan para birimi won dur. 1 won ortalama 0,0048 TL olarak hesaplanmaktadır. Para konusunda orada rahat kullanım isterseniz mutlaka dolar ile gidin. Çünkü Exchange ismi verilen döviz bürolarında doların wona çevrilmesi daha kolay. Bu sayede yapacağınız alışverişlerde büyük kolaylık sağlayacaktır.

YouTube video

Kore’ de ulaşım için inanılmaz güzel bir metro düzeni kurulmuştur. Seul ve diğer şehirlerde metro ile çok hızlı ve düzenli bir yolculuk yapmanız mümkün. Belki de otobüslere hiç gerek kalmadan hızlı şekilde şehir içinde hareket etmeniz işin en güzel yanı olacaktır.

Alışveriş konusunda özellikle Seul sizin için dünya standartlarında bir merkez olacaktır. Seul’ de yer alan Insadong, Hongdae, Dongdaemun ve Myeongdong kozmetikten modaya, hediyelik eşyalardan teknolojiye her alanda ürün bulabilmeniz mümkün.

Güney Kore İklimi Nasıldır?

Kore Gezi Rehberi için Güney Kore, iklim yapısı itibari ile aslında Türkiye iklimine benzer özellikte. Yani dört mevsimi de yaşayabilen bir coğrafyaya sahip. Ancak Türkiye’ ye nazaran yaz ve kış mevsimleri çok daha uç noktalarda.

Bu nedenle bahar aylarında yani nisan- haziran arasında Kore gezisi yapmak sizin için çok daha güzel bir seçim olacaktır. Ancak bahar aylarında özellikle turizmin canlanması ile Kore inanılmaz pahalı bir şehir haline gelmektedir. Daha sakin dönemlerde gitmeniz bütçe açısından daha elverişli olabilir.

Kore Gezi Rehberi Konaklama

YouTube video

Kore Gezi Rehberi için Kore’ de konaklama konusu belki de aklınıza takılan en önemli soru olabilir. Neticede başta Seul olmak üzere Kore dünyanın en gözde merkezleri arasında yer almaktadır. Bu derece ön planda olan bir şehir için ister istemez konaklama fiyatları da merak konusu olur. Ancak Kore’ye gittiğinizde kalmanız için birçok seçenek mevcut. Her bütçeye uygun konaklama noktası ile asla sorun çıkmadan konforlu bir gezi yapabilmeniz mümkün.

Özellikle otel dışında karşınıza Airbnb evleri, couchsurfing ve hanok evleri de sizler için en iyi alternatif konaklama alanları olacaktır. Bu tip konaklama alanları sizler için otelin resmiyetini bir kenara bırakacak daha serbest bir tatil konaklama keyfi sunacaktır.

YouTube video

Airbnb, ev kiralaması yapabileceğiniz bir sitenin ismi. Oraya kişiler evlerinin bir kısmını ya da tamamını kiralamak üzere ilan açıyor. Siz de verilen ilanlar arasından en uygun seçeneği seçerek kalacağınız süredeki evinizi seçiyorsunuz. Belirttiğiniz konaklama süresi bitiminde sistem sizden bir de yorum istiyor. Bu şekilde dönüşümlü bir konaklama sistemi kurulmuştur.

Couchsurfing ise tamamen gönüllü bir kültür konaklaması sistemi denilebilir. Genel itibari ile sistemde kendiniz bahsediyorsunuz ve Koreli bir aile sizi gezi süresince misafir ediyor. Zaten Türkleri çok seven Kore halkı bu konuda büyük bir titizlik göstererek sizi mutlu etmek için ellerinden geleni yapıyor. Bu nedenle Kore’ ye gitmek istiyorsanız aslında her türlü güzel bir konaklama yapacağınızdan şüpheniz olmasın.

Kore’ye Giderken Alınacaklar Nelerdir?

Kore Gezi Rehberi için Kore’ye giderken alınacaklar listesinde öncelikle bilmeniz gereken, ne kadarlık bir ölçü ile sınırlı olduğunuzdur. Yanınıza alacağınız eşyalarınız için 25 kg bagaj kapasiteniz vardır. Bununla beraber 8 kg da el bagajı kapasitesi ile ön hazırlığınızı tamamlamanız gereklidir.

Yemek kültürü bakımından Türklere göre farklı oldukları oldukları için aç kalmamak adına yanınıza yiyecek almanız önemlidir. Özellikle kahvaltı keyfini sevenler için uzun süre Kore’de kalmak işkenceye dönüşebilir.

Seul Gezi Rehberi

YouTube video

Seul gezi turu aslında Kore gezisi için en çok ilginizi çekecek kısım. Sizin için çok başka bir kültürün canlandığını görmek heyecan verici olacaktır. Ortalama 1 haftalık bir Kore gezisi için mutlaka 2 gününüzü Seul’ e ayırmalısınız.

Kore’ye Vize Nasıl Alınır?

YouTube video

Kore Gezi Rehberi ile Kore’ ye gitmek isteyenler için en güzel bilgi Kore’ nin Türk vatandaşlarından vize istememesi. 90 günlük bir gezi için Türklere kapılarını açan ülkeye gitmek uçakla ortalama 12 saat sürüyor. Uçakta ülkede rahatça gezebilmeniz için bir form dağıtılıyor ve bu formu eksiksiz şekilde doldurmanız gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!