featured

Kredi Kartı Kullanıcılarına Müjde BDDK Yeni Taksit Kararını Açıkladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs salgını nedeni ile ekonomik olarak zor süreç geçiren vatandaşlara BDDK’dan sevindirici haber geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu aldığı yeni karar ile kredi kartı taksitlerindeki sınırlamada değişikliğe gitti.

Korona virüsü hem sağlık olarak hem de ekonomik olarak tüm insanlığı etkiledi. Birçok kişi işlerine gidemedi ve maaşlarında kesintiler yaşadı. Durum böyle olunca vatandaşlar ödemelerinde sıkıntı yaşadılar. Özellikle kredi kartı kullanımına ağırlık verenler ekstrelerini ödemekte güçlük çektiler.

Yeni normalleşme süreci ile beraber BDDK kredi kartlarının taksit sınırlandırmalarında değişiklik yaptığını açıkladı. 9 Haziranda alınan yeni karar sonrasında; konaklama, yurt içi uçuş ve seyahat acentelerinde yapılan harcama taksitleri 12 aydan 18 aya çıkartıldı.

BDDK tarafından alınan bu karar ile iç piyasa canlandırılmaya çalışılacak. Özellikle yerli kaynak kullanımı ve iç turizmin desteklenmesi amaçlanıyor. Koronavirüs nedeni ile otellerde ve konaklama alanlarında tedbirler artırıldı. Bu da maliyetlerin ve harcamaların yükselmesine sebebiyet verdi. Taksit sınırlandırmasının artması ile vatandaşlara kolaylık sağlanılması hedefleniyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun Aldığı Yeni Kararı Açıkladı

9 Haziran itibari ile alınan kredi kartları taksit sınırlandırması kararı hakkında BDDK açıklaması şu şekildedir;

“Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 09/06/2020 tarihli ve 9053 sayılı kararıyla Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik’in 26’ncı maddesinin yedinci fıkrası uyarınca, 11/01/2019 tarihli ve 8198 sayılı kurul kararıyla belirlenen kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinin; havayolları seyahat acenteleri, ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda on iki aydan on sekiz aya çıkarılmasına karar verilmiştir.”

Alınan bu karar ile beraber yurt içi turizmin hareketlenmesi öngörülüyor. Turizmcilerin, yaz tatilinde yapacağı konaklama, uçuş bileti alımı ve acentelerle anlaşmaları sırasında yapacakları harcamalara 18 aylık taksitle ödeme kolaylığı gelecek.

Yeni normalleşme süreci ile birçok farklı sektörde de kolaylık sağlanacağının sinyali bu kararla verilmiş gibi görülüyor. Karantina sürecinde işlerinde aksamalar yaşayan esnaflara, ödemelerinde rahatlık sağlamak için kredi desteği verilmişti. Önümüzdeki süreçte bazı sektörler için yeni ödeme kolaylıkları ve kredi destekleri gelebileceği uzmanlar tarafından öngörülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!